Ga naar inhoud

DiskRaider

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

DiskRaider's prestaties

  1. Het enige dat op die PC wel eens gebeurd kan zijn is een telefoon via een usb kabel verbinden om bestanden uit te wisselen. Zeker geen koppeling maken via yourphone oid. Dus hoe dat actief kan zijn is mij een raadsel. In ieder geval is het probleem nu opgelost. Yourphone deinstalleren, PC opnieuw starten en de interne schijven zijn weer benaderbaar. Dank voor het meedenken.
  2. Owkee. Bleek toch nog een yourphone app actief. SMBv1 werkt niet in combinatie met die app. Waarom zet Microsoft die ongevraagd aan als dat problemen oplevert? Mijn NAS kan alleen overweg met dat protocol.
  3. Helaas is dat in mijn geval niet de oplossing, die settings staan goed. De NAS kan ook gewoon benaderd worden aangezien de externe schijven wel te openen zijn en de eerder gekoppelde shares ook. Uit ervaring weet ik dat door het koppelen van je android telefoon aan de pc de NAS-netwerkverbinding via SMBv1 danig wordt verstoord. Maar die koppeling is er in dit geval niet. Dus mogelijk is een andere toepassing verantwoordelijk voor het probleem. Maar welke? In ieder geval was het tot de voorlaatste versie van Windows 10 in orde.
  4. Volgens mij sinds de laatste update van windows 10 vraagt de windows verkenner ineens om netwerkreferenties bij het benaderen van de interne schijven van de NAS, de externe kan ik zonder probleem benaderen. Ik heb een Zyxel NSA325 V2 NAS met twee interne WD RED schijven en twee externe die zijn gekoppeld via de USB poorten. De shares die ik ooit een drive-letter heb gegeven op de interne schijven zijn nog gewoon benaderbaar, maar op deze manier kan ik geen nieuwe shares koppelen. Het SMBv1 protocol heb ik geactiveerd. Bizar is dus dat de interne schijven (JBOD) om referentie vragen maar de externe het gewoon doen. Ik heb een andere PC met vergelijkbare configuratie, maar die heeft geen probleem. Het is dus een windows instelling op de probleem-PC.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.