Ga naar inhoud

beukenootje

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door beukenootje

  1. Denk wel dat het probleem opgelost is, mag van mij een slotje op Ieder die geholpen heeft een tips gegeven bedankt Kan nu nog steeds gewoon met de verkenner op de NAS komen en ook met WindowsCommander Het lijkt er op dat het met die netwerk locatie toevoegen klaar is. de SMB1/CIFS staat nog steeds uit in Windows. Groet Henk.
  2. Ok, was me nog niet opgevallen, maar dat doet ie steeds hoor, heb hem wel vaker op tijd gezet, maar na een tijdje staat ie weer op 2024. Meestal zie ik het aan de nieuwe bestanden die er op komen, die krijgen dan ook die datum. Maar in elk geval bedankt voor de tip, maar als de tijd goed staat doet ie nog hetzelfde Heb het nu 2 dagen niet gehad, nadat ik een netwerklocatie heb aangemaakt, die locatie is steeds bereikbaar En als ik in de verkenner op de LG-NAS klik komt ie ook direct tevoorschijn met alle mappen die er op staan. en ik heb nu in PROGRAMMA ONDERDELEN de SMB1/CIFS uitgevinkt.
  3. Ja dat is de N1T1 Het model zonder DVD alleen met HD Standaard zit er een 1TB schijf in, die heb ik vervangen door een 3TB.
  4. Nas zit de nieuwste Update in, het is al een oudje. Dat zal het probleem ook wel zijn maar het ding werkt verder nog prima Denk dat de nieuwste Firmware van 2012-2013 is had gehoopt dat met een foefje dat SMB1/CIFS te omzeilen was, Misschien iemand die het nieuwe protocol kan inbouwen in de Firmware Maar de meesten nemen niet eens de moeite zoiets te proberen, gooien het ding gewoon weg en kopen een nieuwe Zal er zo wel mee moeten leren leven, FTP werkt wel maar dan kan ik geen programma's uitvoeren vanaf de NAS of FOTO'S en MUZIEK openen Het is niet anders, Heb nog wel een IOMEGA NAS met 4 schijven, maar het kost me dagen al die software over te zetten In elk geval bedankt Henk.
  5. Heb nu een Netwerklocatie toegevoegd Daar moest ik een map op de netwerklocatie selecteren Dit heb ik gedaan, nu heb ik in de verkenner bij Netwerk Locaties een map er bij gekregen, en als ik daar op klik gaat die map op de LG-NAS open Als ik nu bij Netwerk op de LG-NAS klik gaat ook deze gewoon open en zie ik daar alle mappen die op de LG-NAS staan. Dit wou eerst niet, terwijl de SMB1/CIFS gewoon aangevinkt staan, nu met die Netwerk Locatie erbij wil dit wel. ook na het opnieuw opstarten van de PC. Zal straks die vinkjes even weghalen en zien of het dan nog werkt.
  6. Goedemorgen, Ja heeft een vast IPadres een ook de netwerkgroep is allemaal hetzelfde
  7. ben met dat filmpje bezig geweest maar dat werkt niet (bij mij althans) Op een gegeven moment startte de pc helemaal niet meer op, gelukkig terug naar een herstelpunt deed ie het weer.
  8. Ok heb ik gedaan, staat wel op true Maar nu is mijn LG-nas ook weer niet bereikbaar, Is daar dan ook weer een trucje voor of kan die in de prullenbak en gewoon een andere kopen. Ik kan wel gewoon op de MEDIASERVER komen van de LG, en ook via de Webpagina inloggen Maar dat vind ik allemaal zo omslachtig, ik wil gewoon in de verkenner de map aanklikken en klaar is klara,
  9. Ok, Hartelijk dank voor uw hulp Vanmorgen was de LG-NAS gewoon weer beschikbaar op deze PC Ik heb gister nog even een laptop erbij gepakt, daar zit dezelfde W10 op, of die de nieuwste update heeft weet ik niet Maar ik heb de instellingen in Windows Onderdelen exact zo gezet als op de laptop dus maar even afwachten wat er gebeurt. Ik heb ook Advanced System Care gedownload die is nu bezig de Windows Old te verwijderen Las ik hier op het forum Wist niet dat die zoveel ruimte nam, en aangezien mijn Systeemschijf niet zo heel groot is dacht ik die kan er wel af. Zoals je misschien gezien hebt is dat een SSD schijf in een PCIE slot en die is niet zo heel groot en als er dan ook nog zulke joekels nutteloos blijven staan is de ruimte zo vol. Ok voor eerst bedankt.
  10. Ok nu staat het er wel maar het is leeg, dus weinig nut om dat bij te voegen, die logfile is 56,1k groot daar staat genoeg in CBS.log
  11. Dat laatste stukje wil niet, maar kan wel dat logbestand sturen als het moet, dat staat in C:\windows\logs\CBs
  12. Sorry voor de Quotes, Mijn nas zit rechtreeks aan de router met de netwerkkabel Deze is op andere PC's of apparaten gewoon te benaderen Ik heb daar wel een wachtwoord voor ingesteld Ik heb een MAP van de nas als schijf in de verkenner dit is schijf Z Er zit ook nog een 2de Nas in het netwerk een Synology, deze werkt wel gewoon Momenteel werkt de LG-NAS weer maar het kan zo zijn dat als ik morgen de PC weer aanzet dat hij weer onbenaderbaar is De Z-drive staat dan met een rood kruis in de verkenner bij netwerken staat de LG-NAS gewoon onder de Synology maar als ik er op klik duurt het even en dan krijg ik de melding dat ik geen toegang heb. Ik heb het netwerk ingesteld als Openbaar en heb ook overal dezelfde netwerk naam staan. Ik heb op internet gelezen dat het met SMB 1.0/CIFS te maken heeft, Windows 10 zou de oudere niet meer ondersteunen. Dit kun je dus in Windows Onderdelen in of uitschakelen verhelpen, daar moet je SMB 1.0/CIFS alles aanvinken. En dan werkt het ook weer, tot de computer opnieuw word opgestart, dan kan het zo zijn dat hij weer weg is, dan haal ik de vinkjes er weer uit start de computer opnieuw op dan de vinkjes er weer in, en dan werkt het ook weer. En dat is alleen op deze PC na die laatste Windows update of inmiddels de 1 na laatste want de laatste was van die drivers. Voor die tijd heb ik 1x die vinkjes er in gezet en toen bleef het gewoon werken, tot die bewuste update dus. De Nassen staan hier altijd aan ook 's nachts. Bijgaand een schermafdruk van de verkenner.
  13. Er zal vast nog wel ergens een foutje zitten want deze PC word voor van alles gebruikt en ook wel eens iets waarvan hij van slag raakt en daardoor vastloopt, alhoewel dat met W10 niet zo heel vaak meer voor komt. Wat die nas aangaat, die is verbonden met een UTP kabel Het is een wat oudere NAS een LG met 1 HD van 3TB De laatste tijd is hij steeds onbenaderbaar, terwijl op de andere PC's Laptops dit wel het geval is Dan ga ik naar Windows onderdelen in of uitschakelen en dan naar Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden daar vink ik alles aan of uit en dan werkt het weer, tot ik de PC opnieuw opstart, dan is hij weer weg, hij staat er wel maar maar is ontoegankelijk Als ik dan weer de procedure doe dan is hij er maar zo weer. zelf denk ik dat het van die laatste Update van Windows komt. heb een afbeelding bijgevoegd hoop dat die te lezen is
  14. Ok Droske en anderen, dank voor de medewerking Het is raar maar waar maar de USB schijven zijn er weer. Heb het nog maar eens een keer in de veilige modus geprobeerd Toen in apparaat beheer\andere apparaten de Generic Flashdisk Usb Device met rechts aangeklikt en stuurprogramma bijwerken gedaan in minder dan 2 seconden was het voor mekaar. Waarom het dan de vorige keren niet wou in veilige modus snap ik niet Het enigste wat ik me kan bedenken is dat de stick nu achter in de PC zat en normaal steek ik de sticks boven in 1 van 4 USB aansluitingen. Maar het werkt weer en dat is het belangrijkste. Nu alleen nog zijn dat mijn ene Nas weer tevoorschijn komt, die is telkens weg, dit is wel na de laatste update gekomen. Maar dat word dan wel weer een nieuw onderwerp. Dank voor de hulp.
  15. nu zijn ze er wel, er stonden nog optionele updates, die moest ik aanvinken en daarna naar updates zoeken en daarna kwam dat blokje stuurprogramma's er ook bij.
  16. Weet niet wat u met kwaliteitsupdates bedoelt, maar hier een afbeelding van de update geschiedenis, er zijn totaal 109 maar die passen niet in 1 scherm
  17. Ok, heb ik gedaan, minuut gewacht stick achter in de PC rechtsreeks op het moederbord, normaal steek ik ze bovenin maar denk dat dat als hub word gezien. Maar hij staat weer bij de schijfstations met een geel uitroep teken. Heb hem nu weer verwijderd, nu 2 minuten gewacht en steek hem nu weer achterin de PC. Weer hezelfde. geel uitroep teken Klik met recht op het apparaat en doe stuurprogramma bijwerken, dan komt de melding van toeganf geweigerd. Doe ik dan sluiten, dan staat de Generick disk bij Andere apparaten. ik hoop zo duidelijk genoeg te zijn. Henk.
  18. Dat zal waarschijnlijk de update zijn geweest, ik weet niet of het vanaf die tijd is, ik kwam er achter toen ik een externe schijf wou aansluiten, dat was begin deze week, maar misschien ook wel eerder maar ben het toen niet nodig geweest. Voor deze Windows stond Windows 10 er ook al op, staat er al op vanaf het begin dat het uitkwam. Zijn wel verscheidene updates geweest inmiddels.
  19. Ja wil ook niet, ik heb zelfs geprobeerd met een andere schijf met W10 in de pc geprobeerd om het bestand USBSTOR.SYS te verwijderen of te vervangen maar ook dan wil het niet, ik heb daarvoor geen rechten. Eigenaar is TrustedInstaller maar die account heb ik nooit gezien of gehad, ook geprobeerd deze account te maken, maar dan zegt ie dat er al een account met die naam in gebruik is door Windows. En het vreemde is, alle sticks, externe schijven, of Sd-kaarten krijgen dezelfde fout, en telkens geeft die USBSTOR het probleem Heb er nu een Samsung externe schijf aangehangen en ook die word niet herkend, in andere pc's werkt die probleemloos. Dit is dan de probleemcode.
  20. Klopt, maar als ik dan de drivers installeer komt die foutmelding, en dan kom ik weer bij USBSTOR uit en die is niet te verwijderen en ook niet opnieuw te installeren want dan komt weer dezelfde foutmelding, toegang geweigerd.
  21. gedaan, dit krijg ik als melding: No supported driver or software updates are available for your system.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.