Ga naar inhoud

Mikap

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Mikap's prestaties

  1. Maxstar, ook jij hartelijk dank voor het meedenken. Ik heb de firewall in het particulier netwerk uit staan... Zou dit dan alsnog uitkomst kunnen bieden? Heb hierboven ook aangegeven dat ik deze optie even als laatste redmiddel achter de hand houd vanwege een Embyserver en een hoop devices waar ik aangepaste regels voor heb gemaakt en ik bang ben dat ik die allemaal kwijt ben wanneer ik standaard regels importeer.
  2. Helaas nog niet. Ik heb beide opties van jou geprobeerd. Zowel op beide PC's in verkenner bij 'gebruikers' tabblad delen 'iedereen' te selecteren. (dat stond blijkbaar al zo of had ik zelf al een keer geprobeerd) als ook de optie in geavanceerd delen bij 'alle netwerken' , 'met wachtwoord beveiligd' uit te schakelen. De optie van Maxstar houd ik even achter de hand als allerlaatste redmiddel omdat ik op die PC ook een Emby server heb draaien en er van bepaalde apps en apparaten hier in huis verbindingen geconfigureerd zijn. Ben bang dat wanneer ik de standaard firewall rules importeer, ik een hoop verbindingen opnieuw na moet lopen. Ik begrijp gewoon niet dat de PC's wel met remote desktop te benaderen zijn, ik wanneer ik met remote desktop verbonden ben, gewoon bestandjes over en weer kan slepen maar wanneer ik in het Netwerk rechtstreeks dubbelklik op die PC ik die melding krijg. Alle credentials zijn hetzelfde als die met de remote desktop app. En wat helemaal frustrerend is, is dat het altijd vlekkeloos gewerkt heeft maar van de ene op de andere dag niet meer zonder aantoonbare redenen / wijzigingen / installaties van apps, etc. In ieder geval hartelijk dank voor jullie hulp tot zover.
  3. Goedenavond, Ik heb sinds kort een raar probleem in mijn thuisnetwerk waarbij alles wel zichtbaar is maar rechtstreeks van PC tot PC niet te benaderen. Ik heb al van alles geprobeerd, ook de bekende trucjes als: •Typ netsh winsock reset en druk op Enter. •Typ netsh int ip reset en druk op Enter. •Typ ipconfig/release en druk op Enter. •Typ ipconfig/renew en druk op Enter. •Typ ipconfig/flushdns en druk op Enter. Maar ik kom er deze keer echt niet uit. Even wat info wat steeds voor allebei de PC's geldt: Windows 10 Pro, build 19043.1083 Netwerk ingesteld op particulier netwerk en bestands- en printerdeling ingeschakeld Particulier firewall uitgeschakeld PC 1 connected via Ethernet PC 2 connected via wifi Op beide PC's zijn in het netwerkcentrum beide PC's zichtbaar, ook zijn ze beiden vanaf elkaar te pingen, ook zijn ze beiden allebei via Remote Dekstop te benaderen (via rechtermuisknop op station en dan 'Verbinding met extern bureaublad maken'. Echter wanneer ik PC1 wil openen vanaf PC2 krijg ik de volgende pop up: \\PC1 is niet toegankelijk. Mogelijk heeft u niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen heeft. Ongeldig netwerkadres En met name dat laatste 'ongeldig netwerkadres' is waar ik niet mee verder kom en ook niet veel over kan vinden. Als het adres echt ongeldig zou zijn, zouden ze ook niet te pingen zijn of met extern bureaublad te benaderen zijn. Ik hoop dat iemand mij hier verder kan helpen. Dank!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.