Ga naar inhoud

PeerkeDonder

Lid
 • Aantal items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

PeerkeDonder's prestaties

 1. Gevuld met de echte data, namen in de formules aangepast. Perfect! De formules zijn trouwens een stuk geavanceerder dan ik zelf dacht dat het zou worden. Zonder je hulp was ik hier nooit uitgekomen! Nogmaals bedankt
 2. Held! Dit lijkt te werken, super bedankt! Ik zal hem zo vullen met de echte data en ik hoop dat ik het dan aan de gang kan krijgen. Hartstikke bedankt Philiep!
 3. Ik zie niet hoe ik een bestand kan toevoegen aan mijn OP, dus ik heb hem hier maar bijgevoegd. Ik heb een 2e tab aangemaakt met daarin de tabellen voor de benaming Voorbeeld .xlsx
 4. Hey Philiep, bedankt voor je reactie en je welkom! Het voorbeeldje is bijgevoegd (derde zin, na het woordje "bijlage"). De Stad 1 etc. zal een aparte tabel in een ander tab worden, maar deze kan in de loop der tijd wijzigen (dus vandaag Jan Piet en Klaas in Stad 1, morgen alleen Jan en Piet, Overmorgen Jan, Piet, Henk en Harry etc. De optelsom en sortering moet dan dus gelijk zijn aan wat we dan ook maar in die tabel hebben staan.
 5. Hallo allemaal, Ik heb het gevoel dat het allemaal niet zo ingewikkeld is maar ik kom er niet uit en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. In de tabel in de bijlageVoorbeeld .xlsx staan de volgende gegevens; Als kolom B:D gegeven is zou ik daar graag uitfilteren hoe vaak bepaalde waardes voorkomen in kolom D als aan bepaalde voorwaarden in kolom B is voldaan. maar dan per naam in kolom C. Oftewel in dit voorbeeld Aantal "Ford" en "Lincoln" in "Data3" als "Data1" is "Jeep" of "Chevy". Dus de aantallen "Ford" en "Lincoln" bij elkaar optellen per naam. En dan de namen uit kolom C sorteren volgens een tabel die op een ander tab staat. Deze lijst kan in de loop der tijd langer of korter worden, dit is niet dynamisch te maken met simpele formules denk ik. Voorkeursoplossing (in het kader van simpliciteit en omdat mijn kennis beperkt is) zal dan zijn om een tabblad per stad aan te maken zodat de lengte van de namenlijst er niet toe doet. Uiteraard is dit een voorbeeldje, de uiteindelijke lijst (een systeemdump) wil ik wekelijks er in kopieren en deze lijst is nu al ca. 20k regels dus zal naar verwachting erg groot zijn eind van het jaar. Alle tips zijn welkom! ook als dit al ergens beschreven staat of met welke terminologie ik moet zoeken om dit te kunnen doen. Alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...