Ga naar inhoud

stekkestimorol

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door stekkestimorol

  1. Ik heb net een documentje in mijn reactie hierboven toegevoegd. Daarmee zou de opzet al wat duidelijker moeten worden
  2. Zo ongeveer, alleen zit de moeilijkheid hier in dat de ene dropdown afhankelijk is van de andere. Ik heb de lijst uit jouw excel wat aangepast om het wat duidelijker te maken. Ik zou graag hebben dat ik in de eerste dropdown kan kiezen tussen BedrijfA en BedrijfB. In de tweede wil ik dan kunnen kiezen tussen Onderafdelinga of Onderafdelingb als ik in de eerste dropdown BedrijfA had gekozen en Onderafdelingc en Onderafdelingd als ik BedrijfB had gekozen. De derde dropdown hangt dan weer af wat we in de tweede hebben gekozen enz. Stel dat ik Ploeg1.1 wil selecteren, dan zou ik eigenlijk die 2e rij moeten kunnen zien als je die dropdowns achter elkaar zet. getr.validatie stekke (1).xlsm
  3. Edit: ik moet enkel de lijst met afdelingen aanleveren aan onze HR-afdeling, maar zou hen graag een werkbare oplossing aanreiken zodat ze dit bij bv. indiensten kunnen ingeven in hun huidig formulier.
  4. Bedankt, Philiep. Dat zou inderdaad een oplossing moeten zijn, maar het gaat om zoveel verschillende vertakkingen dat het moeilijk wordt om een overzicht te houden van alles door steeds met dat naambereik te werken.
  5. Hallo, Ik ben op zoek naar een manier om de juiste afdeling uit een of meerdere dropdowns te halen. Ik heb momenteel een overzicht van alle teams en afdeling in onze organisatie en dit heeft ongeveer deze structuur: Bedrijf A Afdeling A1 Onderafdeling a Team 1 Team 2 onderafdeling b Team 3 Team 4 Afdeling A2 onderafdeling c onderafdeling d onderafdeling e Afdeling A3 onderafdeling f Bedrijf B Afdeling B1 onderafdeling g onderafdeling h onderafdeling i Afdeling B2 Bedrijf C Afdeling C1 onderafdeling j onderafdeling k Afdeling C2 onderafdeling l onderafdeling m Afdeling C3 onderafdeling n onderafdeling o Afdeling C4 ....... Ik zou uiteindelijk moeten weten of iemand in bv. Afdeling C3 zit, of onderafdeling k of team 2 of ... Een medewerker kan dus op elk niveau zitten, niet noodzakelijk op het laagste niveau. In realiteit gaat onze organisatie tot 8 niveaus diep, dus alles in 1 dropdown zetten is niet handig en overzichtelijk. Is het daarom mogelijk om bv. een dropdown te maken met eerst de keuzes tussen bedrijf A, B en C en dan een dropdown op basis die eerste afdelingen die onder resp. A, B of C vallen, en dat dan voor elk niveau? Als je in de eerste dropdown dus bv. A hebt gekozen dan zie je in de tweede enkel afdelingen A1, A2 en A3. Ik had al wat rondgezocht online en vond deze oplossing: https://www.extendoffice.com/documents/excel/5852-excel-multiple-level-drop-down-list.html in theorie zou dit werken, maar wij zitten gewoon met zo veel afdelingen en onderafdelingen dat een tabel maken voor elk onderdeel van elk niveau gewoon niet haalbaar is. Hoe kan ik dit het beste oppakken?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.