Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

ElvisFannetjeh

Lid
 • Aantal items

  258
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over ElvisFannetjeh

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 29-11-1988

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 7 en Vista en Windows 8.1
 • Processor
  Pentium(R) i7-3***
 • Geheugen
  12GB
 • Grafische Kaart
  Dual
 • Harde Schijf
  SSD
 1. Dit topic mag gesloten worden. Bedankt voor de hulp!
 2. Mijn excuses, we waren toch over het onderwerp bezig. Aangezien ik dan uw macrotekst nog aan de knop moest toevoegen enz. Maar geen probleem, ik zal het wel zelf opzoeken hoor. Bedankt!
 3. Bedankt voor de info. Ik ga het zsm uitproberen. Juist nog: Hoe voeg je een knop in (sorry, ik weet echt zo weinig van macro's)?
 4. Hartelijk dank Alpha! Dat is exact wat ik moest hebben. Maar hoe kan ik die macro kopiëren naar een ander werkmap? Ik heb totaal geen ervaring met macro's eigenlijk.
 5. Hopelijk is het zo duidelijk wat ik bedoel. Map1.xlsx
 6. Hopelijk maakt dit het iets duidelijker. Het gaat dus over Hoofdgroep Groep en Subgroep Of eventueel om de andere groep een andere kleur ipv een rij ertussen:
 7. Voor het werk heb ik het volgende probleem. Er zijn verschillende kolommen op het werkblad waaronder groep en subgroep (en dan nog verdere onderverdeling naargelang afmeting). Een groep is bijvoorbeeld "Gyproc" en de subgroepen die er bijhoren bv "platen" en ook "afwerking" Er zijn dus een heel aantal rijen Gyproc platen en een heel aantal rijen Gyproc afwerking Na de laatste rij Gyproc platen en voor de eerste rij Gyproc afwerking moet een lege rij komen (voor een duidelijker overzicht bij het afdrukken). Hoe kan ik dit automatisch laten gebeuren? Er zijn namelijk zeer veel verschillende groepen en subgroepen en ook nog eens verdere onderverdelingen naargelang dikte, hoogte,... waartussen telkens een lege rij moet komen. Ik heb het hier nu over een lege rij, maar eventueel mag dit ook een lijn zijn (via voorwaardelijke opmaak ofzo, maar ik zou niet weten hoe). Er moet gewoon een duidelijk onderscheid zijn tussen die onderverdelingen zodat het aangenaam en overzichtelijk is bij het afdrukken. Hopelijk is mijn vraag zo een beetje duidelijk Alvast bedankt
 8. Ik heb geprobeerd om het te formateren, maar ik krijg de melding dat dit niet lukte. Nu heb ik het net nog eens geprobeerd en zag dat de optie snelformateren aanstond. Ik heb dit eens afgezet en nu lijkt hij wel te willen formateren. Hopelijk dus nu meer succes. En als het niet helpt, dan ga ik op zoek naar een alternatief. Een (micro)SD kaartje is misschien niet echt geschikt als externe geheugen dat continue gebruikt wordt. Misschien beter een mini USB Stick. Ik wil het namelijk in mijn laptop laten zitten en met een USB Stick gaat dit moeilijk.
 9. Zou het helpen als ik CHKDSK G: /F /R zou doen? Die SD kaart is de G: schijf. Ik heb er toch backup van en die is 60GB groot dus zal (hopelijk) geen 6 uur duren.
 10. Goh, het is 64GB groot en omdat ik toch vanaf nu alles extern zou opslaan (mijn externe schijven van +1TB dienen als backup), was ik al half van plan om een nieuw SD kaartje van 128GB te kopen. Dus nu moet dat maar. Ik heb ook nog een USB van 64GB, maar ik heb schrik dat die eens gaat afbreken als die in mijn laptop zit. Ik vind dat zo'n gevoelig iets als je er per ongeluk tegenkomt. Ik heb net een mini USB van 128GB van Sandisk (toch bekend en goed denk ik) gevonden bij Coolblue voor slecht 4 euro meer dan een (micro) SD kaartje van 128GB. Ideaal voor wat ik zoek dus. Tis geen SD kaart en toch veilig en minder fragile voor in mijn laptop. Jammer van mijn huidige SD kaartje, maar ik kan de bestanden die erop staan nog steeds op mijn laptop zetten. Dus ideaal om te houden als back-up.
 11. Het is niet op de PC zelf. Mijn externe USB schijf (1TB) werkt normaal. Een ander SD kaartje ook. Ondertussen weet ik ook dat formateren niet werkt. Het ligt niet aan de chkdsk, want 's avonds na de shkdsk had ik een map aangemaakt 20171229 en daar staan de bestanden wel nog in.
 12. De laptop is nog steeds zeer snel, maar er is me net iets opgevallen dat al van zaterdag (dag nadat ik chkdsk heb gedaan) al zo is. Als ik op mijn SD kaart een bestand bijzet of een bestand delete dan doet hij gewoon zoals zou moeten (bestand verschijnt of verdwijnt). Maar als de PC dan herstart is (uit sluimerstand, afsluiten of slaapstand, dan zijn die bewerkingen (verwijderen of toevoegen) ongedaan gemaakt. Omdat ik alles op mijn SD kaart ging bewaren in de toekomst had ik een mapje 20171230 aangemaakt en daar de bestanden van die dag ingezet. Deze map is dus leeg nu en heb dit ondertussen al een paar keer getest. Ook van de SD kaart heb ik een backup gemaakt, dus als formateren zou helpen, zou ik dat wel willen doen. Indien het nodig is om hier een nieuw topic voor aan te maken, ook geen probleem, maar het zou kunnen dat die chkdsk er iets mee te maken heeft natuurlijk, vandaar dat ik het in dit topic zet.
 13. Dat is ontzettend goed nieuws. Nu had ik al deels van mijn bestanden alleen op een sd kaartje staan dat steeds in mijn PC zit. Ik denk dat ik dat nu met alles zal doen en dan moet ik mij geen/minder zorgen meer maken over een backup. Ik heb het tooltje gebruikt en alles is weg. Nogmaals hartelijk dank voor de hulp, uitleg en begeleiding! Prettige feesten en een schitterend 2018 gewenst!
 14. Ok, dat is ook zeer goed nieuws. Delfix zal voor morgen zijn, want na 6 uur in spanning te wachten op die scan kan ik wel wat (tv) ontspanning gebruiken. Crystaldiskinfo zegt wel nog steeds "Caution" en bij C5 staat er nog steeds 1 slechte sector. Is dat normaal?
 15. Verbetering is zacht uitgedrukt. In minder dan een minuut was hij opgestart. In minder dan 2 minuten stond Excel al open (hetgeen ik open om te testen of de laptop een programma opstart, want soms start internet traag op). Internet startte ook meteen op zonder even te blijven hangen op (reageert niet). Voor zover ik mij herinner is het geleden van als ik hem kocht dat hij zo snel opstartte. Voor mij is dit nu eigenlijk (meer dan) opgelost. Waarvoor ontzettend veel dank. Moet ik die ZHPCleaner dan nog eens gebruiken?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...