Ga naar inhoud

Morpheus2

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Morpheus2's prestaties

  1. Bedoeld u het mac adres van de Wifi-router toevoegen op de desktop en Laptop? Waar en hoe moet ik dat doen?
  2. De netwerknaam van de desktop en Laptop zijn beide hetzelfde. Op het moment kan ik dus vanaf de desktop de naam van de laptop en de gedeelde bestanden zien. Vanaf de laptop kan ik de gedeelde bestanden van de laptop zien, de naam van de desktop zie ik ook, maar ik kan niet de gedeelde bestanden zien. Er verschijnt een foutmelding : dat ik geen toestemming heb... Groetjes, Werner
  3. Correctie! Op mijn laptop was IPX/SPX reeds geïnstalleerd, maar op de laptop nog niet. Ik heb dus IPX/SPX op de laptop geïnstalleerd, laptop terug opgestart. En! ik kan via de desktop de gedeelde mappen van de laptop zien (zelfs met de firewall van de laptop ingeschakeld) ! Dat is al een stap vooruit. Maar ik kan via de laptop de gedeelde mappen van de desktop nog niet zien (wel de werkgroep en de naam van de desktop).
  4. Hallo, IPX/SPX is reeds geïnstalleerd. Het netwerk is ook al ingesteld. De werkgroep en de IP adressen zijn reeds door een bevriend netwerkbeheerder gecontroleerd. Ik kan alleen geen gedeelde mappen van de andere Laptop via mijn desktop zien en andersom lukt dit ook niet. Ik kan ook geen muziek naar de playstation 3 streamen. Vermoedelijk ligt het probleem bij de desktop. Ik ga zelf nog een test uitvoeren met een UTP (crossed cable) van zodra ik deze in mijn bezit heb. Ik ping dan naar de laptop en desktop, daarna ga ik controleren of ik de gedeelde mappen op beide computers zie.
  5. Beste, Dank je voor jouw reactie, dat was snel ((-: De laptop en de desktop draaien beiden onder Windows XP pro. Ik dacht al dat het aan de poorten ...445 ...137 ...138 ...139 lag, omdat op de laptop deze wel zichtbaar zijn. Vriendelijke groeten, Werner
  6. Situatie: - 1 PC (desktop) - 1 Laptop - 1 playstation 3 Telenet modem à D-link switch à WiFi Level one Probleem: * kan geen gedeelde mappen via mijn netwerklocatie op de PC zien * kan wel de gedeelde mappen van de laptop op de laptop zien. * kan geen gedeelde mappen van de laptop op de PC zien en andersom lukt dat ook niet. * kan geen muziek streamen van de laptop of PC naar de Playstation 3 Op de PC (desktop) en laptop een werkgroep aangemaakt (beiden hebben uiteraard dezelfde werkgroepnaam). Op beide: PC + Laptop mappen gedeeld. File en printersharing op beide PC’s aangevingt. Firewall op beide PC’s uitgeschakeld. Internet en mail werken prima. Ik kan naar iedere PC pingen, de ip-adressen liggen in dezelfde range. Op PC: Linksys wirreless PCI adapter Op Laptop: Trust speedshare wireless pro. Router WiFi: Level one ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ik heb het nu eens geprobeerd met een UTP kabel. Ik zie op de desktop de computernaam en de werkgroep. Dat is al een stap vooruit. Daarna ben ik op de laptop gaan kijken of ik de computernaam van de desktop terugvind onder de werkgroep 'GRAAF'. De windows firewall van de laptop stond nog op en ik had totaal niets terug gevonden (foutmelding geen machtiging om ...) Ik heb de firewall op de laptop uitgeschakeld en kon daarna de werkgroep en de naam van de laptop terugvinden. Helaas de naam van de desktop vond ik niet terug. Op de desktop heb ik zoals gevraagd naar de poorten ...445 ...137 ...138 ...139 gezocht. Die waren er nog steeds niet (op de laptop zijn deze poorten wel open).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.