Ga naar inhoud

yvessr

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

yvessr's prestaties

  1. Ik probeerde zopas de 2 domeinen te registreren met een plus hosting pakket maar kreeg toen een betalingsaanvraag voor 2x hostings ... wat ik uiteraard niet wens ! Kan ik onze website online brengen en dan offline een nieuwe aanmaken ? kan dat met één enkel hosting pakket ?
  2. Bedankt @Hensyr voor je uitleg en goede raad ! Ik kom er nog eens op terug... sorry Na overleg met onze bestuursleden verkiezen we de sitenaam zo bondig mogelijk te houden; dus enkel SBEP gevolgd door de extensie, maar vermits de .be niet meer vrij is zouden we gaan voor SBEP.online om meteen mee online te gaan met de telenet kopie. Immers we moeten al onze leden het nieuwe adres geven en dit aanpassen in onze folders, tijschriften, boeken , flyers enz. Een practische vraag: indien we dit domein registreren met een Hosting Plus pakket en online laten plaatsen, krijg ik dan een toeganscode om er aan te werken per FTP en om onze wekelijks gewijzigde bestanden in te veranderen, zoals ik totnogtoe deed ??? Het aanmaken van een vernieuwde site (met Wordpress of een andere progamma bouwer) kan dan langzamerhand beginnen : Ik dacht daarvoor een tweede domeinnaam aan te schaffen SBEP.site (beide domeinen zijn zeer goedkoop, € 0,89)... of is dat niet nodig ? THANKS !
  3. Thanks @Hensyr, zover was ik al mee; bedankt ! Mijn idee was hetvolgende: ik vraag een domeinnaam (bv sbep-bvpwv.be) , koppel daar een Web hosting Plus pakket aan en vraag mijn telenet website (full HTLM) daar naartoe te verhuizen en online te plaatsen. Zo kunnen onze leden meteen op dit nieuwe adres onze site bezoeken zoals gewoonlijk. Ik veronderstel dat ik daarop dan, zoals ik het totnogtoe deed, per FTP (Filezilla) regelmatig naar wens bestanden in kan vervangen of bijvoegen ??? Eens dit geregeld is moet ik aan een nieuwe website beginnen..., bv met Wordpress... maar hoe kan dat ? gewoon op mijn computer en dan als het klaar is overzetten, ofwel in de host en hoef ik daar een tweede domein voor te gebruiken ? Daar weet ik geen raad mee ????????...............
  4. Hallo Hensyr, Ik moet hier nogmaals op terugkomen, sorry... ik ben echt een newbie !... We zijn nu ondertussen twee maanden later en een nieuw domein kopen (huren) wordt dringend. Ik probeerde gisteren, bij wijze van proef, mijn huidige website te verhuizen met de proefversie van Vimexx Website maker en dat lukte meteen; dus ik maak me al niet veel te veel zorgen meer voor het online brengen van de 'oude' website op een nieuw, gehuurd domein. Mijn eerste vraag is nu nog of ik wel of niet 2 domeinen hoef te registreren; eentje om mijn huige site onmiddellijk online te brengen en een tweede waarin ik in de host met de website maker een gans nieuwe website kan bouwen ? Of ... kan ik gewoon de huige website online verhuizen naar 1 nieuw domein en vervolgens een nieuwe site aanmaken op mijn computer waarmee ik dan, als hij klaar is, de 'oude' overschrijf ?... Zoals je al wel begrepen hebt ben ik er nog helemaal niet mee weg... nog een vraagje: als ik de domeincheck doorvoer met mijn gewenst adres 'SBEP.be' komt daarop te staan 'verhuizen'... wat bedoelt men daarmee ? Is die site dan toch nog te kopen ? immers als ik op het web dat adres intyp kom ik terecht op een firmasite waar wij niets mee te maken hebben... dat begrijp ik niet ! Alvast nogmaals bedankt voor je hulp !
  5. Bij Vimexx wordt er niet gesproken van WordPress maar enkel van 'My WebsiteMaker'; is dat hetzelfde, evenwaardig, even handig ?... of kan ik dan daarin toch ook met WordPress werken om aan een vernieuwde site aan te maken ? Ik ga een support ticket maken en vragen of mijn huidige Telenet site eventueel kan overgezet worden zoals ze nu is...
  6. Hallo Hensyr, Heel hartelijk bedankt voor je uitgebreide hulp. Echter ik zie nog geen groot lichtpunt, want onze huidige site is een beetje speciaal aangemaakt... effen wat uitleg: Vooreerst onze huidige site is online te bekijken met het volgende adres http://users.telenet.be/SBEP-BVPWV/ , en het is geen echt domein maar wel een webruimte welke we totnogtoe gratis kregen van onze internet provider Telenet; echter dit wordt stopgezet op 01.06.22 (zie bijlage). Ik kan daar gewoonweg op inloggen met Filezilla en vind daar dan de index.html (programma file) en alle bijhorende pdf en jpg data files, te wijzigen naar believen... De site bewerk ik met 'BrueGriffon' een gratis Wysiwyg content editor ... en dat werkt tamelijk vlot. Dus nu moet ik dat alles overbrengen naar een 'echte' website met een domeinnaam (welke best past bij de vereniging). Ik keek naar het Vimexx aanbod en dat lijkt me inderdaad prima maar ik aarzel vooralsnog nog steeds want ik weet niet of de gratis overzetting in ons geval zomaar zou lukken ? Wat betreft het maken van een nieuwe website (door leken) heb ik al veel rongekeken en wordt er algemeen WordPress aangeraden... Dit kan Online maar ook Offline en dan behoef ik (denk ik) geen tweede domein te kopen (huren); wat raad jij aan ? Wat is het verschil tussen de aan biedingen gewone Hosting en Wordpress Hosting ??? Zoals je ziet ... veel vragen ! Wil jij me aub verder helpen, dan bedank ik je alvast heel hartelijk bij voorbaat.
  7. Hallo Hensyr, Vooreerst hartelijk bedankt voor je snelle reply. Ik had gisteren wat rondgeneusd met Google en was uiteindelijk uitgekomen op STRATO; ik heb echter nog niets onderschreven en ik zal eerst nog eens vergelijken met VIMEXX. Is het echt nodig 2 domeinen aan te schaffen ? Kan ik de nieuwe website niet OFFline aanmaken met Wordpress en als ze OK is gewoonweg de 'oude' overschrijven ? En wat betreft de gratis verhuisdienst is dat niet zelf te doen door gewoonweg alle files van het huidige Telenet domein in het nieuwe kopieren met Filezilla ? Misschien domme vragen maar je hebt met een echte beginner te doen !
  8. Ik ben een leek in webtechnieken op zoek naar een nieuwe hosting voor een bestaande website van een verzamelaars vereniging, ongeveer 20 jaar geleden aangemaakt (niet door mij) in HTLM. Totnogtoe red ik het wel met maandelijkse upgrades via FTP (Filezilla). Echter onze huidige hoster (Telenet) liet me weten dat ze er mee gaan ophouden vanaf 1 mei en dat ik op zoek moest naar een nieuwe provider en een nieuw domein... Ik zocht en vond met Google vele aanbiedingen (pakketten) van hosters welke webruimte aanbieden met indien gewenst een nieuwe domeinnaam, maar weet niet goed waarvoor te gaan en wou graag wat hulp ! Ofwel het Basic Hosting pakket ofwel een Basic Wordpress Hosting pakket ofwel een gewoon Site Builder pakket ? Onze site is tamelijk 'ouderwets' en zou op termijn best moeten vernieuw worden en daarom dacht ik eventueel aan de Wordpress optie omdat het met deze tool waarschijnlijk makkelijker zal zijn voor een beginner.... Een andere, misschien wel domme vraag is of, als ik ergens een domein aankoop met webruimte, ik daar dan zo maar onmiddellijk de huidige files naartoe kan FTP-en en of dat volstaat om dan onze site weer online te zien op dat nieuwe internet adres ? Graag uw hulp en wijze raad aub ? Waarvoor hartelijke dank bij voorbaat !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.