Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Arno.B

Lid
 • Aantal items

  131
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Arno.B

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 04-09-1990

Contact Info

 • Website URL
  http://www.arbecom.be
 1. Hallo allemaal Ik zit met een vraag waar ik op internet geen (recent, up to date) antwoord op kan vinden. Een architect vroeg mij om een workstation of pc voornamelijk om te tekenen (auto CAD). Laten we zeggen dat er een budget is van om en bij de 2000 euro Nu kan ik een workstation van HP nemen. Bijvoorbeeld de Z420 met een Intel Xeon E5 (quadcore) en daarin steek ik een Nvidia Quadro K600 met 8gb ram (ECC) en dan zitten we ongeveer aan 2000 euro. Voor die prijs maak ik gemakkelijk een Desktop met een I7 4930K, 32gb ram, een SSD, een stevige grafische kaart (eventueel ook een quadro K600). Multi processors zijn niet nodig en hooft ook geen 24/7 aan te staan. Wat zou ik nemen en waarom? Ik lees overal "neem een workstation voor autoCAD" maar voor die prijs maak ik een desktop die rondjes loopt om die workstation.... Alvast bedankt
 2. hotcore, bedankt voor uw antwoord. Gezien ik nog een backup moet nemen heeft het eigenlijk weinig zin dat ik mijn nas in RAID-1 zet?
 3. Beste mensen Gezien ik niet goed weet onder welke categorie mijn vraag valt stel ik ze hier. Ik heb me net een NAS aangeschaft (Synology DS414 voor de geïnteresseerde) en momenteel zitten daar 2 discs (WD RED) in een raid-1 configuratie in. De bedoeling is dat mijn data centraal én veilig is. Dus enkel op de NAS is niet veilig genoeg vermoed ik. Wat is een goede backupstrategie? Mijn muziek en foto's moeten op de NAS kunnen beheerd worden door meerdere computers en eventueel gebruikers. Daarnaast gebruik ik mijn NAS om backups te trekken van verschillende pc's. Nu wil ik natuurlijk dat al mijn gecentraliseerde data ook veilig staat. Eventueel zou ik zelfs geen data meer op mijn pc willen en alles op de NAS. Een extra NAS kopen om backups te maken van mijn NAS is geen optie. De Raid1 config is geen must, kan mits een goed backup plan ook veranderd worden naar JBOD of Raid 0. Enige tips? Alvast bedankt.
 4. Deze schijf kan ook nergens gedownload worden?
 5. Hallo allemaal, Ik heb hier een computer waarvan de harde stuk is. De recovery partitie stond dus op die harde schijf.. Is er een mogelijkheid om de windows vista (waarvan ik dus wel de key heb aan de zijkant van de pc) op een nieuwe harde schijf te installeren? Ik heb voor alle duidelijkheid geen cd van de vista. Groetjes
 6. Ik heb nu nog wel een optie nodig zodat gebruikers van het gastaccount niets kunnen installeren of wijzigen in de instellingen en ctrl alt del niet kunnen gebruiken. Is dat morgelijk bij win 7?
 7. falstring, dat is precies wat ik nodig heb. Dat andere gebruikers er op kunnen werken zonder iets naar de kl*ten te doen en dat alles terug gewist wordt na heropstarten.
 8. Beste, Ik heb een vraag voor de misschien meer gevorderde computergebruiker. Ik heb een windows 7 pc en de bedoeling is dat ik 1 Admin account heb zonder extras. En 1 gast account. Dat gast account zou beperkte mogelijkheden moeten hebben (geen dingen installeren en geen toegang tot taakbeheer enzovoort.) en indien mogelijk zou dit account telkens de computer opstart gewoon zijn default settings moeten hebben. Met andere woorden, alle veranderingen moeten ongedaan gemaakt worden na opstart van de computer (enkel van het gast account). Is dit mogelijk? Groetjes
 9. Update: Ik heb 2 x een nvidia gtx260. 2 schermen hangen aan de ene kaart en als ik mijn film op die kaart fullscreen zet heb ik geruis. Sleep ik de film naar mijn 3de scherm (aangesloten op de andere gtx260) en daar op fullscreen zet heb ik minder geruis. Wissel ik de schermen van kaart maakt het geen verschil.
 10. Hallo allemaal, Ik zit al even met een vervelend probleem. Wanneer ik mijn hoofdtelefoon op hoor ik een geruis wanneer ik beweeg met mijn muis, scroll, of mijn film op full screen zet. Weet iemand waar het probleem kan zitten? Mijn muis is niet draadloos. Gewoon een usb muis. Ik gebruik momenteel de onboard geluidskaart. Alvast bedankt. Arno
 11. Neen, is ze nog niet hoor. Ik was er nog wat naar aan het zoeken, want wat wouterskurtt zegt: Als ik de gegevens naar tekstas zet, kan ik ze net zo goed doortrekken met rechtermuisknop en an enkel weekdagen doorvoeren selecteren. Dan kom ik op het zelfde uit. Ik weet niet waar die hele formule =A2+ALS(WEEKDAG(A2;2)=5;3;1) voor nodig is.. Dit is nog altijd niet wat ik zoek.
 12. [ATTACH]6369[/ATTACH] Hier is een bestand zoals ik het zou willen, de data is random dus waardeloos, maar het is vergelijkbaar met het originele bestand. Wat ik wil: De weekenden weggelaten in de grafiek op tabblad 2 en ik wil automatisch de datums kunnen toevoegen, zonder dat ik telkens opnieuw de gegevens moet selecteren. Alvast bedankt voor jullie hulp Arno Portefeuille 2 - kopie.xlsx
 13. Bedankt, maar dat is niet echt wat ik zoek, ik wil niet een opvoorhand opgegeven begin en einddatum, ik moe deze tabel dagelijks aanpassen, dus dagelijks een nieuwe einddatum toevoegen, ik kan dit in mijn tabel zonder wekenden, maar in mijn grafiek van die tabel komen de weekenddatums er nog wel op. Deze moet ik gewoon weg krijgen.
 14. Hallo, Ik heb een grafiek waar ik enkel werkdagen moet invullen. Ik kan dit uiteraard in mijn cijfers maar toch vult de grafiek automatisch ook de weekenden er bij. Hoe laat ik die weekenden uit mijn grafiek??? Alvast bedankt, Arno
 15. Hm, aangezien het internet gateway device zegt neem ik aan van niet, je gateway adres is het ip dat je van de modem krijgt (adsl lijn gaat in modem, modem geeft internet door in je netwerk) Ik vind het raar dat het device in je netwerk zichtbaar is, maar ik denk niet dat je je er veel zorgen om moet maken.. wat je eens moet doen: druk op start > uitvoeren daar typ je in: cmd en je drukt op "enter" je krijgt een zwart schermpje, daar typ je in : ipconfig en je drukt op "enter" dan krijg je vanalles te zien en je zoekt daar uit die lijst "standaardgateway" en het ip zou iets moeten zijn van 192.168.2.1 of 192.168.1.1.. Dat ip adres typ je dan in bij internet explorer waar je normaal gezien je website intypt (de url balk) zo maak je connectie naar je router als je die hebt, waarschijnlijk moet je eerst wel een vooraf ingestelde username en paswoord intypen. zo kan je zien in de router welke apparaten allemaal een IP adres krijgen, als alleen jou pc er in staat is er niets aan de hand. Als je hier allemaal niet zoveel zin in hebt, ga eens kijken in je netwerk of je toevallig ergens een apparaat van het merk " Sagem" hebt staan, voor of achter de b-box, misschien ligt dat ding in de kelder ofzo of is die b-box van het merk Sagem? dat weet ik niet. Als je wel een apparaat vind van het merk sagem moet je je er verder ook niets van aantrekken laat maar iets weten (en als er iets niet duidelijk is, zeg het dan en dan probeer ik het anders uit te leggen)
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...