Ga naar inhoud

Desktopkast

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Desktopkast's prestaties

  1. HP diagnostics. Goed idee maar de HP desktop werkt perfect. Er is geen storing, geen probleem met de besturing, Intussen denk ik de "onzichtbare" oorzaak gevonden te hebben. In de HP pc kunnen nog 2 extra SSD/harde schijven geplaatst worden. Ik heb op de HP pc gisteren een portable tool gestart. Dat programma geeft een overzicht van de hardware/drivers/temperatuur/snelheid/enz/enz van wat er in de pc zit. Ik zag dat er 2 drivers waren. 1 voor NMVE en 1 voor sata. Ik denk dat de nmve driver niet aanwezig is op de Acronis CD of usb-stick. Wel de sata driver. Als ik dus de pc start met de bootable CD/usb-stick dan wordt die SSD die in de m.2 connector zit dus niet herkend. In plaats van HP diagnostics kan ik beter Acronis hier van op de hoogte brengen. Zij moeten de nmve driver bij hun software voegen. Wat heb ik geleerd dank zij de hulp van jullie tips/ideeën? - dat in de HP pc op het moederbord een SSD zit in een m.2 connector = gegoogeld en gelezen dat dit nog maar zeer zelden gebruikt wordt. Er stond bij dat het opletten geblazen is als je zo'n SSD koopt omwille van de aansluiting want je hebt onder andere een m.2 NVMe SSD, een M.2 SATA SSD en een mSATA SSD. - een NVME SSD. Ik kende alleen de sata SSD's. = dank zij die tip zat ik ineens op het goede spoor. Wat ga ik doen? Ik denk dat ik een sata SSD in de HP pc ga steken en de m.2 nmve SSD ga klonen naar de sata SSD. Dan even proberen of ik de pc van die sata SSd kan laten booten (zal wel lukken in de BIOS-UEFI). Na een paar maanden formatteer ik de m.2 nmve SSD en dan kan die als een data opslag SSD gebruikt worden. Ik kan dan back-ups maken van de sata SSD 😊. Nogmaals bedankt voor alles. Zonder jullie tips en zeker p38cyg was ik nog nergens. Dank zij jullie heb ik nu genoeg info/kennis over die m.2 nvme SSD. Met deze sluit ik dit onderwerp.
  2. @p38cyg, het antwoord op wat je vraagt "bevindt die SSD zich onderaan ... via een M.2 connector. Kan je die fysisch zien? Zo ja, is deze goed bevestigd? (vijsje aan de andere kant van de connector)". Zoals je al kon lezen in mijn 1ste tekst. Het is een door mijn vriend nieuw aangekochte HP desktop. Wanneer ik die computer aan zet dan start de win-11 die op de SSD staat gewoon op. De pc werkt dus prima. Daarom zal de SSD wel goed bevestigd zijn en het schroefje zal ook wel vast geschroefd zijn. Jou vraag "Vind je jouw SSD in computerbeheer?" heeft falstring al beantwoord. Als ik de pc aan zet, windows 11 start en even later is de pc klaar voor gebruik dan zie ik natuurlijk de SSD in computerbeheer staan en in de verkenner. Daar gaat het niet om. De SSD blijft onzichtbaar als ik via het bios startmenu een bootable cd of usb-stick waar bijvoorbeeld het OS Ubuntu op staat laat starten. Dan blijft die SSD onzichtbaar in het UBUNTU werkscherm.. Dit is de eerste keer dat ik dit tegen kom. Op al de andere pc/laptops van vrienden en mijzelf verschijnt wel de interne harde schijf, de c:\, waar windows op staat.
  3. @p38cyq (en ook @falstring) ==> euh ik lees bij jou "sterk verouderd". "Acronis Cyber protect home office" is gloednieuw vanaf 2022. In 2021 en de jaren daarvoor noemde het zich "Acronis True image" => https://www.acronis.com/en-eu/support/protect-home-office/ @p38cyq en @falstring had die gedachte ook ==> Ik vraag aan jullie "Waarom is een back-up programma dat op CD staat mogelijks sterk verouderd?" Ik kan ook de Acronis.exe gebruiken en deze op de C:\ windows installeren maar dat heeft geen zin. Wat ben ik nu met een back-up programma dat op de Windows c:\ staat en er is een crash. De pc/laptop start dan niet meer op. Wat kan je dan nog doen met dat back-up programma dat op die gecrashte windows staat. Je kan het back-up programma niet meer starten want de windows is naar de bom en die windows start niet meer op. Voor mij geen probleem. Ik sluit via USB mijn externe harde schijf waar al mijn back-ups op staan aan op de niet meer startende pc/laptop. Ik stop mijn CD waar Acronis op staat in de cd speler. Ik zet mijn pc/laptop aan en ik druk op F8. Nu opent het bios bootmenu (wist je dat er een bios bootmenu bestaat?). In dat menu selecteer ik mijn CD-speler. De CD-speler start en Acronis wordt nu in het geheugen geladen en start op. In een raam van Acronis selecteer ik de nieuwste back-up die ik nodig heb om mijn gecrashte harde schijf te herstellen. De back-up wordt over de ganse gecrashte windows, dus de c:\ geschreven. Ziezo, de back-up staat er op. Ik zet mijn pc aan en daar is windows. Over de gecrashte windows spreken we niet meer. Al wat ik nu geschreven heb heeft echter niks met mijn probleem te maken. Waarom blijft die SSD onzichtbaar als ik bijvoorbeeld die HP desktop start met een bootable usb-stick waar Ubuntu op staat? (ubuntu is een OS zoals windows). @falstring heeft voordien al het vermoedelijk juiste antwoord gegeven. @falstring : ik weet niet of AOMEI een bootable versie heeft. Dit ga ik onderzoeken en eventueel proberen. Ik hoop dat er toch nog iets uit de bus komt waarmee ik die SSD zichtbaar kan maken. Bedankt in ieder geval voor de goede tips.
  4. Inderdaad falstring. Ik heb in mijn pc 5 sata SSD's en 1 NMVE aansluiting (was ik vergeten). Daarom ging ik er van uit dat er in die HP desktop zo'n sata SSD op het moederbord geplugd was. Dit is dus niet waar. Jij zegt het goed, het is een NVME aansluiting waarin een print geschoven is die vol zit met RAM's (512 Gb). Zoiets zal onzichtbaar blijven bij alles waar ik de pc al mee opboot heb. Ik heb ook al een bootable USB-stick met UBUNTU opgestart. In het ubuntu ("windows") scherm verscheen de SSD ook niet. De oorzaak die jij geeft van onzichtbaar blijven is hoogstwaarschijnlijk juist. De link die jij geeft naar tweakers is voor mij niet van toepassing. Ik kloon de c:\ niet. Ik maak een backup. Die back-up kan ik dan later gebruiken als er iets misloopt met de Win-11 door de back-up terug te plaatsen. Google het verschil maar eens tussen back-up, klonen en image maken. Bedankt falstring voor je tip. Nu hoop ik dat er nog iemand is die een bootable programma heeft waarmee de SSD kan zichtbaar gemaakt worden..... of nog een andere manier.
  5. Ik back-up al 15 jaar 2 keer per jaar de c:\ partitie van mijn desktop en laptop. Hoe doe ik dat? Ik werk met een bootable CD waar het back-up programma "Acronis Cyber Protect Home Office" (vroeger was het "Acronis True image") op staat. Hoe doe ik dat? Ik steek de Acronis CD in de interne CD-speler. De CD laat ik via het bios-bootmenu opbooten. Wanneer Acronis volledig opgestart is dan zie ik in Acronis in een raam met alle interne harde schijven en de door mij gemaakte partities. Ik selecteer alleen de c:\ partitie op de interne harde schijf of SSD. Dit is een sector na sector back-up. Die back-up is dus een fotokopie van c:\. Als ik een crash heb (mijn computer start niet meer op) dan doe ik hetzelfde als wat ik hierboven geschreven heb. Nu wordt het echter een restore. Mijn back-up wordt dan sector per sector terug naar de gecrashte c:\ geschreven. Wanneer de back-up op de c:\ staat dan zal Windows terug opstarten dank zij het terugzetten van die back-up op c:\. Het is dan misschien wel een back-up van 3 maanden geleden maar dat geeft niet want mijn gecrashte Windows is wel terug in orde en start terug op.. Mijn vriend met weinig kennis van computers heeft een HP Pavilion desktop TP01-3011NB gekocht met Win11 home op. Ik heb zijn eerst HP computer in orde gemaakt. Nu wil ik een back-up maken van de c:\ (de Windows 11 partitie) naar een externe harde schijf of een USB-stick op dezelfde manier als welke ik hierboven beschreven heb. Wanneer de CD waar Acronis op staat, volledig opgestart is dan krijg ik een leeg raam in Acronis. Normaal had in dat raam de aanwezige SSD zichtbaar moeten zijn. Niet alleen voor mij maar ook bij vrienden maak een back-up van hun c:\. Nog nooit is een interne harde schijf of SSD (in mijn computer zitten 5 SSD's) onzichtbaar geweest. In die HP blijft de SSD onzichtbaar voor het back-up programma Acronis dat op de CD staat. Wat wel raar is: als ik de HP opzet en Win-11 staat klaar op de monitor dan krijg ik de SSD wel te zien in de verkenner (of in Directory Opus) als een C:\ met al zijn mappen (program files, program files (x86), ProgramData, enz). Nog iets graaf. De SSD is niet te vinden binnen in de pc-kast. De enige plaats is de onderkant van het moederbord. Daar zit volgens mij de SSD in een slot dat op het moederbord zit. Om dit te weten moet ik het moederbord er uit halen. Tijdens de garantie begin ik daar niet aan. Ik heb ook nog een bootable "rescue USB-stick". Als ik daar mee boot blijft de SSD ook onzichtbaar. Ik heb in de UEFI (BIOS) ook al gekeken of daar iets aan of uit te vinken is. Neen dus. Heeft iemand een idee hoe het komt dat die SSD onzichtbaar is? Weet iemand hoe ik die SSD zichtbaar kan maken? Normaal zou die zichtbaar moeten zijn in de Acronis bootable cd en ook in de bootable rescue-disk.
  6. Een vriend van mij heeft de HP Pavilion desktop TP01-3011NB gekocht. Ik wil die in orde maken voor hem. Ik heb de computer aangezet en alle updates zijn uitgevoerd. Nu wil ik een back-up maken. Ik werk met een bootable USB-stick waar "Acronis Cyber Protect Home Office" (vroeger was het "True image") op staat. Via het bootmenu (ESC drukken tijdens boot) op de HP computer selecteer ik de Acronis USB-stick. De USB-stick met Acronis start op. Eenmaal klaar voor gebruik dan staat er niks in het Acronis raam. De SSD wordt niet getoond. Zo kan ik geen back up maken. Deze werkwijze van back-uppen voer ik al 15 jaar 2 keer per jaar uit op mijn desktop en laptop. En nu dit: de SSD blijft onzichtbaar voor Acronis. OPMERKING 1: als ik de HP start en Win-11 staat klaar dan is de SSD ook volledig zichtbaar in de verkenner (of Directory Opus) als C:. OPMERKING 2: de SSD is niet zichtbaar in de behuizing. Die kan alleen langs de onderkant van het moederbord in een slot steken dat op het moederbord zit. Hoe kan ik die SSD zichtbaar maken in Acronis?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.