Ga naar inhoud

Panna

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Panna's prestaties

  1. Merci alvast. Op vandaag werkt prima want datum 02/06/23 verschijnt in de cel. Nu afwachten wat deze morgen tot vrijdag doet en dan zaterdag moet er 09/06/23 in de cel staan.
  2. Ok, heb ze nog niet getest maar geeft deze formule niet op zaterdag de datum van donderdag weer? Als het zondag is zal het wel kloppen. Of ben ik mis?
  3. Hey excel experts. Ik ben op zoek naar een formule die mij de dag van vandaag weer geeft in cel A1, maar als zaterdag of zondag is dan moet de datum van vrijdag er in staan. Als het dan weer maandag is dan moet daar weer de datum van maandag in cel A1 verschijnen. Ik heb iets gevonden wat werk als het zaterdag is, dan geeft die netjes dag-1 maar als het zondag is geeft die zaterdag als datum. Wat is er nog fout in de formule? Hieronder de formule die ik nu heb. =ALS(WEEKDAG(VANDAAG(),2)>5, VANDAAG()-1, VANDAAG())
  4. Oeps, mijn vraag over geen letters accepteren in een textbox heeft te maken met dat je de textboxnamen gewijzigd hebt naar t_1, t_2, enz... zekers?
  5. Thanks emielDS, heb weer veel bijgeleerd. Handige tips. Ook de codes op die manier verkorten, heel handig. Alleen de vraag van in begin is niet gans opgelost. De reden waarvoor ik dat stukje code wil gebruiken is dat ik achteraf heel handig kan terug zien in de code waar alle gegevens precies terecht komen. In het voorbeeld wordt het duidelijk. Heb de knop (Private Sub cmdToevoegenV1_Click()) genoemd. Daar werk ik dan met de kolom nummer, A, B, C enz... echter hier werkt het dan weer niet als de tabel leeg is. Heb al iets liggen proberen met jou stukje code: If .[a2] = "" Then .[a2].Resize(, 10).Value = gg toe te voegen, maar dat lukt me niet. Hij slaat iedere keer die blauwe regel van een tabel over. Hoe komt dat trouwens, kan je mij dat eens uitleggen aub? Wil altijd bijleren. Kan je eens kijken of je dan het juiste kan toevoegen aub? Waarom werkt de code van geen letter mogelijk in te geven niet meer bij iedere textbox? Onderstaand stukje code: Private Sub txtINKVroege_Change() 'Deze code zorgt ervoor dat je aalleen maar cijfers mag invullen If txtINKVroege <> "" Then If IsNumeric(txtINKVroege.Value) Then Else Application.EnableEvents = False MsgBox "Je mag alleen cijfers invullen!", vbOKOnly + vbExclamation, "Waarschuwing" txtINKVroege.Value = ("") Me.txtINKVroege.SetFocus Application.EnableEvents = True Exit Sub End If End If 'Deze code zorgt ervoor dat a en b worden opgeteld a = Val(txtINKVroege.Text) b = Val(txtINKLate.Text) Sum = (a + b) txtTotINK.Text = Sum End Sub Bijgevoegd het aangepast bestand. 2. "gebruik knoppen idpv tekeningen" Bedoel je hiermee geen figuur gebruiken maar de Button uit de formulierbesturingselementen? 3. "kleur nooit gehele bladen, dat is enkel goed om een groot en traag bestand te maken" Bedoel je dan een stuk kleuren, bv wat je alleen zie? 4. "gebruik geen samengevoegde cellen , maak gebruik van centreren over selectie" kan je mij dat eens tonen in het opstartblad? Ik ken alleen samenvoegen en centreren. Ik weet, veel vragen, maar zou je heel dankbaar zijn. Voorbeeld File.xlsm
  6. Hallo emielDS, allereerst bedankt voor de reactie. Je hebt gelijk, en meestal steek ik er ook een voorbeeld bij. Nu was de file zo groot en er zaten heel veel gegevens in die ik niet wou delen. Dat was de reden dat ik alleen de code had gestuurd, dacht dat dit kon omdat er de mogelijkheid is om deze toe te voegen (zie knopje </>). Maar swat, ik heb alvast het voorbeeld bestand van mij toch toegevoegd, helemaal moeten pimpen om alleen mijn vraag over te houden. Waar ik eigenlijk op zoek naar ben is de code te kunnen gebruiken ongeveer zoals in voorbeeld wat ik eerder had gestuurd. Ik vind dit meer overzichtelijk omdat je hier netjes de codes van de textboxen onder elkaar kan zetten. In mijn voorbeeld zie je dat je deze allemaal achter elkaar moet zetten. Tenzij je natuurlijk met ( Val(Replace(txtTotINK.Text, ",", ".")), _ ) de underscore naar de volgende regel gaat. Ook in de voorbeeld code van mijn eerste vraag worden de gegevens op regel 3 ingevuld in een lege tabel ipv van regel 2 in de Tabel. Ik zie ook niet goed in jou voorbeeld hoe hier dan de regels van de textboxen die je toevoegd dan netjes onder elkaar staan. Kan hier wel mis in zijn. Heb ook jou bestand toegevoegd met extra textboxen. Ff tussendoor, pivots maken lukt in jou voorbeeld niet omdat deze de gegevens niet als getal ziet, maar dat weet jij volgens mij ook wel, is trouwens maar een voorbeeld. Hopelijk is alles een beetje duidelijk. Alvast bedankt voor je tijd ! vergeten voorbeeld.xlsm Voorbeeld File.xlsm
  7. Ik heb een code gevonden die gegevens aan een tabelformat zou moeten toevoegen. Als de tabel leeg is moet deze starten met invoegen op cel D2. Als deze niet leeg is moeten de gevens worden ingevuld op de eerst volgende lege regel. Heb al een juiste code die de gegevens toevoegd op de eerst volgende regel maar vind niet de juiste die gegevens toevoegd als de tabel als deze leeg is. Dan gaat deze steeds naar regel 3 ipv regel 2. Waarschijnlijk omdat dit een tabel is. Hieronder de code die ik gevonden heb maar die werkt niet, krijg een error op "lastRow = Worksheets("Productiviteit").Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row" Private Sub cmdToevoegen_Click() Dim lastRow As Long lastRow = Worksheets("Productiviteit").Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row ' Tabel bestaat niet, voeg gegevens toe aan cel D2 ThisWorkbook.Sheets("Productiviteit").Range("D2").Value = Me.txtDatum.Value ThisWorkbook.Sheets("Productiviteit").Range("E2").Value = Me.txtDatumUur.Value ThisWorkbook.Sheets("Productiviteit").Range("F2").Value = Me.txtAantalVRG.Value Else ' Tabel bestaat, zoek de laatste rij Set tbl = ThisWorkbook.Sheets("Productiviteit") lastRow = tbl.Range.Rows.Count + tbl.Range.Row - 1 ' Voeg gegevens toe aan de eerstvolgende lege rij tbl.ListRows.Add tbl.Range(lastRow + 1, 4).Value = Me.txtDatum.Value tbl.Range(lastRow + 1, 5).Value = Me.txtDatumUur.Value tbl.Range(lastRow + 1, 6).Value = Me.txtAantalVRG.Value ' Wis invoervakken Me.txtDatum.Value = "" Me.txtDatumUur.Value = "" Me.txtAantalVRG.Value = "" End Sub Dank bij voorbaat !
  8. Panna

    Alleen cijfers

    Oeps, meting vorige, bedoel ik
  9. Panna

    Alleen cijfers

    Zie voorbeeld bestand , Meeting vorige
  10. Panna

    Alleen cijfers

    Die geef ik dan ook in , in het invulformulier
  11. Panna

    Alleen cijfers

    Ik heb nog iets wat ik graag zou willen toevoegen maar wil maar niet lukken. Ik wil dat een bepaald cijfer zich in een bepaalde cel plaats van de dag voordien. Ik heb deze code gevonden ergens, maar werkt niet. Kan iemand mij helpen aub? Ik heb deze code ook in het voorbeeld bestand gezet. Dus stel ik geef vandaag 11/03 de gegevens in dan zou "Meeting vorige" zich op 10/03 in de kolom "Meeting dag ervoor" moeten zetten in de lege cel. Merci alvast ! With Sheets("Resultaten").ListObjects("Tbl_Resultaten").DataBodyRange fRow = Application.Match(txtDatum, .Columns(7), 0) txtVorige = .Cells(fRow, 1).Value .Cells(fRow, 0) = .Cells(fRow, 0) + Val(Me.txtVorige.Text) End With Test.xlsm
  12. Panna

    Alleen cijfers

    Was er verder mee bezig en kwam nog iets tegen. Als ik van de gegevens een pivot tabel wil maken krijg ik geen gegevens opgeteld bv, aantal werkt wel, logisch telt gewoon de velden. Maar als ik de som wil maken staat er 0. Ik heb dit proberen op te lossen door bv Val(txtStroomkast) er voor te zetten. Nu.... UCase(txtStroomkast) werkt ook, mar wat is het verschil eigenlijk, wat doet dit met het getal in beide gevallen? Dit gedaan kwam er een nieuw probleempje, de % kolom gaf gewoon een getal zonder "%" teken, heb ik opgelost door celeigeschappen naar Percentage te zetten, of is aangepast eigenschappen gebruiken 0 "%" beter? Dan heb ik 3 velden verplicht in te vullen gemaakt, kan je dit ook voor alle 3 in 1 code? Kwestie van het netjes en overzichtelijk te houden. Zou jij dit ales zo oplossen? Merci alvast ! Test.xlsm
  13. Panna

    Alleen cijfers

    Heel mooi, hier kan ik al mee verder. Heel hartelijk bedankt voor de hulp !!! Ik probeer de code te begrijpen hoe die nu de dagen aftrekt zonder weekend, kan je mij dit uitleggen? En waarom gebruik je americaanse format mm/dd/yyyy?
  14. Panna

    Alleen cijfers

    Aah, je bedoelde dus vandaag maandag en afgelopen vrijdag, zou dan inderdaad 1 zijn. Had het eerst niet door !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.