Ga naar inhoud

hulsmans

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door hulsmans

  1. OPGELOST door registersleutel te verwijderen
  2. Beste volgend probleem: We werken met een netwerk waar op de meeste PC's Windows XP met Office 2003 opstaat. Nu is er 1 PC bijgekomen met Win7 en Office 2010. Dit om wat op te oefenen en om komende migratie voor te bereiden. We hebben overal een file format converter opstaan. Wanneer nu eenmaal aangelogd is op de Win7 en daarna op XP vallen in Word, zoxel XP als 2010 de werkbalken na circa een half uur uit. Je kan in de 2010 wel nog scrollen tussen de balken doch geen enkele functie werkt nog. Raar want er staat niets grijs. Alles lijkt dus actueel doch Word reageert op geen enkel commando. Indien je bestand opslaat en sluit en weer opent kan je terug werken. Zowel vanuit XP als 2010 doch weer na circa een half uur vallen de functies weer uit. Keek al in de opties van de Office 2010 doch kon niets vinden. In fora en via Google kon ik niet direct een oorzaak en/of oplossing vinden. Met dank!
  3. Beste Bucky, Heb het opgelost met een draaitabel, wat extra werk doch dit werkt ook.
  4. Beste, Allereerst excuses, blijkbaar heb ik in het verleden niet volgens gangbara termen en procedures gepost. Kom niet zoveel op een forum. Zal trachten me wat aan de regel te houden Probleem: Ik maakte in Excel een formule: =SOM.ALS('JANUARI 2012'!$N$6:$N$160;3;'JANUARI 2012'!$Q$6:$Q$160) Deze telt bvb. hoeveel keer pers. 3 in januari werd ingegeven, indien ja haalt hij uit de andere kolommen de gelinkte bedragen en telt deze op. Als resultaat krijg ik dus van de gehele maand januari een optelling voor persoon 3. Voor facturatie moet ik echter weten over welke data deze bedragen gaan. Dus moet ik maw terug een uitsplitsing maken. Bvb. Ams resultaat geeft hij 20,50. Dus persoon 3 heeft een optelling in januari van 20,5€. Nu zou ik ergens moeten weergeven dat het bvb. op 01/01 10is op 02/01 10is en op 03/01 0,5 is Ik hoop dat dit duidelijk is. Ik kan in het forum en op het net niets over terug vinden. Ik probeerde als verschillende formules doch kom er niet toe
  5. Is opgelost met een Som.als functie. Simpel maar als Excel leek toch wat zoeken geweest
  6. Beste Bucky, Nu veranderde ik de formule op deze wijze: =ALS(LINKS(SOM('JANUARI 2012'!$N$6:'JANUARI 2012'!$N$160;3))="1";(SOM('JANUARI 2012'!$Q$6:'JANUARI 2012'!$Q$160));"0") Dit werkt doch dan moet overal 1 ingevuld staan. De bedoeling is eigenlijk dat hij gaat kijken waar er "1" staat en deze waarden gaat samentellen.
  7. Beste waarschijnlijk een wat domme vraag maar toch/ Nu gebruik ik volgende formule: =ALS(LINKS('JANUARI 2012'!$N$6;1)="1";'JANUARI 2012'!$Q$6)+ALS(LINKS('JANUARI 2012'!$N$7;1)="1";'JANUARI 2012'!$Q$7)+ALS(LINKS('JANUARI 2012'!$N$8;1)="1";'JANUARI 2012'!$Q$8)+ALS(LINKS('JANUARI 2012'!$N$9;1)="1";'JANUARI 2012'!$Q$9)+ALS(LINKS('JANUARI 2012'!$N$10;1)="1";'JANUARI 2012'!$Q$10) Deze kijk of 1 is ingevuld in de kolom N6 tot N10 zo ja vult hij de telt hij de waardes in Q op en geeft deze weer in een ander tabblad. Ik heb echter 160 rijen dus dit zou in mijn voorbeeld een eindeloze formule worden, tevens gaat het om 20 nummers dus "1" is slechts het eerste. Hoe kan ik in mijn formule meteen alle 1 laten bekijken en samentellen zonder dit telkens afzonderlijk te noteren. Met dank!
  8. OPGELOST op volgende wijze: Sub Beveiligennaam() 'Public Sub MyMacro() x = InputBoxDK("Uw wachtwoord a.u.b...", "Wachtwoord vereist.") If x <> "wachtwoord" Then MsgBox "Wachtwoord niet correct!...." Exit Sub End If 'Voer code in ' Beveiligennaam Macro ' De macro is opgenomen op 5/04/2011 door hulsmans. ' ' Sneltoets: CTRL+SHIFT+B ' ActiveSheet.Protect ("wachtwoord"), DrawingObjects:=False, Contents:=True, Scenarios:= _ False Sheets("DECEMBER 2011").Select ActiveSheet.Protect ("wachtwoord"), DrawingObjects:=False, Contents:=True, Scenarios:= _ False Sheets("NOVEMBER 2011").Select ActiveSheet.Protect ("wachtwoord"), DrawingObjects:=False, Contents:=True, Scenarios:= _ False ActiveWindow.ScrollWorkbookTabs Position:=xlFirst Sheets("OKTOBER 2011").Select End Sub
  9. ik maakte een vrij ingewikkeld document met allerlei beveiligingen op basis van macro's. Alles werkt prima! gebruikers kunnen ook niet manueel de bladbeveiliging opheffen zonder het wachtwoord in te voeren. Macro's kunnen ook enkel uitgevoerd worden na invullen wachtwoord. Het PROBLEEM: Wanneer ik zelf de beveiliging afzet (om document te bewerken, etc) via mijn macro en nadien terug opzet, wederom via mijn macro kunnen gebruikers wel de bladbeveiliging uitzetten ZONDER wachtwoord. Waar hij dit eerst wel vroeg doet hij dit na mijn macro-actie niet meer??? Wie weet hier raad mee. Het zou ook als helpen als ik onder extra de beveiliging opheffen op non-actief zou kunnen zetten.
  10. Dank je maar hier ben ik dus absoluut niet in thuis. Kan je me dit Dummygewijs expliceren???
  11. Beste, ik heb in een Excel bestand verschillende macro's opgenomen. Het blad moet door diverse mensen worden uitgevoerd. Eén persoon doet de verwerking. Hij moet alle beveiligingen kunnen opheffen met één handeling. Daar ik niet wil dat andere gebruikers de macro's kunnen uitvoeren heb ik er een wachtwoord voorgezet. Dit werkt doch het probleem is dat je bij het intypen van het wachtwoord ook geschreven ziet staan. Ik gebruikte volgende code: 'Public Sub MyMacro() Const PWORD As String = "Wachtwoord" Dim response As String Dim msg As String msg = "Voer wachtwoord in:" Do response = Application.InputBox(Prompt:=msg, _ Title:="Password", Type:=2) If response = CStr(False) Then Exit Sub 'Cancelled msg = "Incorrect!" & vbNewLine & "Voer opnieuw wachtwoord in:" Loop Until response = PWORD 'Voer code in Weet Iemand hoe ik Bvb. sterretjes kan geven bij invoeren wachtwoord??? Alvast met Dank!
  12. ik heb maar 435MB in m'n boxen staan???
  13. Ik krijg sinds vanmiddag volgende melding: Taak - Verzenden... rapporteert fout (0x8004060C): Het berichtenarchief heeft de maximumgrootte bereikt. Als u de hoeveelheid gegevens in dit berichtenarchief wilt verkleinen, selecteert u enkele items die u niet meer nodig hebt, en verwijdert u deze definitief (Shift+Del). Ik kan enkel nog mails ontvangen doch geen versturen. Waar verhelp ik dit??? Met Dank, Stijn
  14. Dat staat juist ingegeven. Zowel in de documenten als bij de concrete printinstellingen staan beide PC identiek
  15. Ik heb een HP Laserjet 1022 gedeeld tussen twee pc's. De PC waar hij initieel geïnstalleerd is doet wat raar. Als ik wil afdrukken geeft hij aan dat mijn document liggend staat doch hij drukt steeds staand af. Op beide PC's staat Windows XP Professional. Als ik beide PC's overneem via VNC en een Windows 7 PC kan ik beide schermen naast elkaar leggen. Ik merk dat alle instellingen hetzelfde staan en ook bij de printspoolerservice staat alles identiek. Op de tweede PC die connectie maakt met de printer verloopt alles naar wens. Waar kijk ik over??
  16. Er zijn maar twee lettertypen beschikbaar. Calabri en times new roman
  17. Dit shot omvat gewoon volgende tekst: " Er is onvoldoende geheugen of schijfruimte. Het gewenste lettertype kan niet in word worden meegegeven". Het gaat dus om een office 2010 professional plus
  18. Merci, weet je toevallig ook een antwoord op de vraag?
  19. Ik installeerde word 2010 professional plus om mijn pc Onder Excel krijg ik de keuze uit alle lettertypen doch als ik word open zegt hij steeds: " Er is onvoldoende geheugen of schijfruimte. Het gewenste lettertype kan niet in word worden meegegeven" Als ik naar de C: ga heb ik nog 53Gb van de 74,4Gb vrij. Als ik naar deze computer kijk heb ik nog 3,46 Gb van de 4Gb Ram vrij. Mij lijkt er dus kwestie ruimte en Ram geen probleem te zijn. Tevens werken bvb. onder Excel de lettertypen wel. Weet iemand hier raad mee??
  20. Beste, Ik zou voor een team een agenda of dagboek moeten kunnen integreren in Word of Excel. Dit in Outlook kan ik niet gebruiken daar dit de server te zeer zou belasten. Iemand tips of suggesties. Bedoeling is dat niet telkens alle data en maanden moeten aangemaakt doch dat ik een soort agenda heb waar wat tekst in verwerkt kan worden. Met dank!
  21. Beste, Ik maakte een document in excel waarin elke personeelslid wekelijks zijn uurrooster kan ingeven. Elke personeelslid heeft een wachtwoord om zijn werkblad te beveiligen. Zo kan iemand anders niets naar de botten helpen door één of ander mishit. Onze coördinator dient echter elke week elk werkblad af te printen om uit te hangen. Nu verspringen ooit de marges door één ieders individuele ingevingen. Kan ik ergens de wachtwoorden omzeilen zodat er enige bewerking mogelijk is en de documenten degelijk geprint kunnen worden. Liefst geen toestanden zoals passware etc.... daar deze steeds betalend zijn en er hier geen budget voor is. Weet iemand hier raad mee??
  22. Op de pc van mijn ouders, windows Xp heb ik de slaapstand ingesteld. Wanneer ik hem afsluit via slaapstand sluit hij keurig af na circa 10min komt hij vanzelf uit slaapstand en start de pc weer op. Ik ging al naar energiebeheer en hier staat volgens mij alles juist ingesteld. -sluimerstand staat uitgevinkt Wol (wake on lan) staat disabled in bios Weet iemand hier raad mee??
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.