Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

maarte

Lid
 • Aantal items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over maarte

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 13-04-1989
 1. Al gevonden. Het vette moest ik nog toevoegen. Mag op slot.
 2. Hallo, Momenteel probeer ik een uitgebreid document wat overzichtelijker te maken door macro's toe te voegen welke een deel van de kolommen verbergt en weergeeft (doormiddel van een knop). Het volgende probleem doet zich voor: Stel, ik heb een macro welke kolom B tot D verbergt. Wanneer ik kolom E selecteer en ik klik op de knop, zal de macro kolom E verbergen. Niet B tot D... Zeer ongemakkelijk... Iemand een idee hoe ik dit kan uitschakelen? Ik heb al wat rondgezocht i.v.m. relatieve verwijzingen e.d. Maar ik vermoed dat dit er niets mee te maken heeft...
 3. Probleem opgelost. Eindelijk werd gedaan wat ik al veel eerder vroeg. Stuur die doos eens op naar Acer. Daar werd vastgesteld dat op de processor zelf (niet in de ventilatoren) een 'enorm pak stof' lag, welke de afkoeling natuurlijk bijna onmogelijk maakte. Stof verwijderd, laptop draait weer lekker. Het uitschakelen van de Aero maakt hem ook nog eens wat sneller en op de koop toe is hij helemaal gekuist. Blij dat na bijna vier maanden éindelijk de oplossing werd gevonden.
 4. De kern is net dat het probleem wel lijkt te veranderen. Vroeger had ik ook (dezelfde) problemen met Mozilla en IE, wat niet meer is. Tijdens het spelen van de meest simpele games liep hij eveneens vast. Dit heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar heeft alvast niets met de webcam te maken. Hij heeft 'een stresstest' ondergaan en hier was niets op te vinden. Ik kon hun ook nauwelijks zeggen wat het probleem was, ik wist niet wat het was! Wanneer zij dan MSN openden kregen zij niet dezelfde problemen als ik. Ahnee, ik gebruik de cam, zij niet. Ochja, ik laat ze niet vrijuit gaan... Woensdag nog eens binnendoen... Voor de zoveelste keer. Ik weet niet wat ik moet doen met een aangeschreven brief? Ik denk ook niet dat dit een positief effect met zich mee zal brengen in deze situatie? Dé fout die ze 'maken' is dat ze ook het probleem niet vinden. Ik uiteindelijk wel, omdat mijn laptop enkel problemen vertoont op de manier dat ik die gebruik (videobellen blijkt dus het hoofdzakelijke probleem). Ik heb zelf via via programma's en tests moeten downloaden die fouten naar boven brengen wanneer het probleem zich voordoet. Wanneer zij testten was er nooit een probleem. Hij heeft dagen volle bak staan proefdraaien en hij deed niets mis. Ik weet dat ze het deden, ik kreeg vaak de melding dat ik op een tweede locatie was aangemeld. Conclusie: ze dachten steeds dat het probleem verholpen was (of vonden het niet en zeiden me dit ook). Ik kan het ze niet kwadelijk nemen... Woensdag weer met een paar screenshots tot daar gaan.
 5. Drie maanden later en nog steeds niet opgelost. Al meermaals (zo een vijftal keer schat ik) binnen geweest. Laatste keer hebben ze iets aangepast: het omgevingseffect uitgeschakeld (bos, hal, kamer, ...). Geluidsisolatie stond nogal vaak aan de top. Dit is nu wel opgelost, maar is niet hét probleem... Nieuwe driver voor geluid geïnstalleerd, evenals voor de webcam. Geen resultaat. Skype, MSN en NT Kernel slokken maar al te graag 30 tot 50 % van het CPU op wat tot een ramp laptop uitdraait... Ben via verschillende fora uitgekomen bij Process Explorer. Een doorgedreven Taakbeheer dat ook weergeeft welk deeltje van een programma nu net alle aandacht nodig heeft. Bij NT Kernel kwam ik uit op Bison07 en nog iets. Ik weet (of dacht toch juist te zijn) dat bij mijn Acer de driver voor de webcam Bison noemt. Nieuwe driver, maar helpt niets... En toch moet het daaraan liggen. Bij enkele tests waar ik enkel mijn webcam opzette schoot het CPU de hoogte in. Hoe los ik dit op als een nieuwe driver niet eens helpt... Edit: Sinds een laatste update van mijn driver voor de webcam is het niet meer NT Kernel dat zuipt, maar Messenger of Skype (a.d.h.v. welk programma ik gebruik). Process Explorer geeft weer dat tijdens het draaien van msn (videobellen, gebruik van webcam dus...) MSVCR90.dll!endthreadex+0x6f tot 30% CPU tot zich neemt... Nu nog weten wat MSVCR90.dll effectief doet en hoe het correct te laten werken... Edit 2: Ik was te snel... NT Kernel blijft zuipen. BisonC07.sys+0x84151 durft ook wel tot 20% CPU verbruiken. Wanneer ik voor dit bestand op Suspend of Kill klik, krijg ik de opmerking dat hij het opgegeven bestand niet kan vinden... Edit 3: Momenteel heb ik vier drivers voor mijn webcam. Hoe weet ik welke hij gebruikt? - Acer Crystal Eye webcam, uitgever Acer Crystal Eye webcam. (een geel vreemd icoontje) - Acer Crystal Eye webcam, uitgever SUYIN. - Acer Crystal Eye webcam, uitgever Acer Crystal Eye webcam (deze keer een webcam icoontje). - Acer Crystal Eye Webcam Video Class Camera, uitgever Suyin (een filmcamera icoontje).
 6. Ben van Sint-Truiden. Ik ga hem morgen binnendoen bij Eurosys in Hasselt. Vragen hoe het zit... Daarna zie ik wel. Again...
 7. Zonder msn loopt de webcam vlekkeloos. Ook wanneer dat ik op msn enkel bel (zonder cam) heef hij al problemen. Vandaar dat ik vermoed dat het een probleem gekoppeld zit aan msn en zoals eerder vermeld: de internetverbinding... Ik hoop dat ze morgen wanneer ik hem weer binnen doe verder kijken achter dieper gelegen problemen.:s
 8. Hij is zojuist weer vastgelopen. Zo een antieke biep komt er enkel nog uit wanneer ik ctrl alt del doe... Brengt geen oplossing met zich mee, de koeling blijft op éénzelfde tempo draaien in plaats van constant te verhogen. Eerst kan ik de muis nog bewegen, later hangt alles vast. Een biep kan ik nog krijgen maar daar ben ik geen zak mee. Uitschakelen is mijn oplossing na drie minuten wachten... Ik was even aan het testen of hij weer 'hoge' prestaties aankan. Mozilla wat laten draaien, msn opstarten, webcam inschakelen, bellen. Hij volgde goed tot de laaste stap, daar ging het fout. Vaak haperen, constant hoog CPU met msn als boosdoener (echter niet meer tot 90%) totdat hij vastliep. Afgezet, nu mag hij weer even afkoelen... Blokje voor betere koeling steekt er onder maar is slechts ter verbetering van de luchtstroom. Door hem telkens zo in de hitte te jagen maak ik het er waarschijnlijk niet beter op... Ik wil het liever zelf oplossen ipv hem een maand te moeten missen. Ik ga hem inderdaad opnieuw binnendoen. Ik vind het echter spijtig dat men de eeste keer niet verder heeft gekeken...
 9. Die scanner staat me maar toe (gratis) 15 errors aan te passen terwijl ik met 850 errors kamp...
 10. Neen eigenlijk heb ik nooit Norton antivirus verwijderd. Er zat een drie maanden licentie bij (of 60 dagen ofzo) en nadat deze verliet werd deze niet verlengd. De cd ligt in huis maar bleek niet verlengbaar op Vista? Ach weet het niet maar ik heb nooit geprobeerd deze te verlengen. Het kan zijn dan ik Norton antivirus (ooit) verwijderd heb. Geen idee meer over. Ik deed nogtans regelmatig een scan (zonder update dan wel). Ik merk wel dat Norton niet meer opstart: waarschijnlijk heb ik in de opstartconfiguratie aangepast dat ik hem niet meer moest hebben. Kan het kwaad dit programmaatje te draaien ookal heb ik norton nooit verwijderd?
 11. Ik merk dat 'NT Kernel & system' momenteel de grote boosdoener is. Dit is een programmaatje dat zich redelijk op de achtergrond gedraagt (200kb, 10 % CPU) totdat ik Mozilla opstart (Mozilla richting 70%, NT slokt 30 tot soms 80% op). Ik vermoed dat NT Mozilla gebruikt om mijn boeltje hier te verzieken. Een verband met MSN zie ik niet meteen... Soms doet MSN zeer moeilijk maar blijft NT op de achtergrond. Nuja, ik ken NT Kernel & system niet en ik dacht ook niet dat dit op mijn laptop stond voordat ik hem binnendeed om te laten nakijken... Wat is NT Kernel en hoe verwijder ik dit? Vreemd verhaal... Edit: NT neemt ook tot 50-60% CPU op zonder Mozilla dat aanstaat.
 12. Ik heb ze hem bij Eurosys laten herinstalleren. Geen idee of ze die geformatteerd hebben en hoe ze daar te werk gingen. Ik gebruik de Windowsfirewall en ook die van Norton dacht ik, Norton vind nauwelijks iets. Welk soort virusscan gebruik je? Liever mijn laptop wat laten vertragen door een scanner dan door een onvindbaar probleem... Gebruik nauwelijks P2P netwerken. Heb het laatste jaar niets meer gedownload qua muziek, films sowieso nooit. Kan natuurlijk al van ervoor zijn. Vanavond eens mijn pc zelf formateren en herinstalleren. Hoe ga ik tewerk als ik vanaf 0 wil beginnen?
 13. En een mogelijke oplossing is...? Blijft een laptop gehackt wanneer deze opnieuw werd geïnstalleerd? Is dit niet iets waar men naar kijkt als je een laptop binnen doet? Zijn dan enkel Mozilla en MSN gehackt? Bij IE of aMSN heeft hij minder problemen.
 14. Ja nog tot 10 september. Ik wou hem na mijn examens binnen doen. Ik denk dat ik hem morgen al richting Acer laat opsturen. Mijn part houden ze hem...
 15. Pf... Merk dat xp installeren bijna onmogelijk is. Hoe hopeloos zeg...
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...