Ga naar inhoud

Siggyman

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Siggyman's prestaties

  1. De Windows map op de C drive kan ik niet van naam veranderen, die op de externe harde schijf wel.
  2. Ik kan enkel kiezen voor "CD ROM", DVD staat niet in die lijst. Maar wat ik ook ingeef, in welke volgorde ook, hij doet het niet. Daarnaast heb ik ook de SATA 3 SLAVE eens verwijderd, zodat daar dus ook NONE staat, maar dan start hij zelfs niet meer op als de externe harde schijf nog aagesloten is. Het is zo dat ik die PC nog wil laten dienen voor m'n zoontje... maar die externe harde schijf wil ik er af, zodat ik ze zelf kan gebruiken. Ik heb al een poging gedaan om met de BOOT-CD die meegeleverd was met die pc terug opnieuw te beginnen, maar die zegt dan ook telkens dat hij een bepaald bestand niet kan vinden. Windows terug installeren zonder de bijgeleverde CDrom geeft dan ook weer een boel driverproblemen... ... en toch wil ik het nog niet opgeven, want mijn zoontje staat er op gebrand dat hij hem krijgt.
  3. Voor ik dat doe misschien toch nog een vraag. Als ik naar de boot opties kijk, zie ik bovenaan staan: HARD DISK BOOT PRIORITY. Als ik daar op ENTER krijg ik volgend scherm (Foto2) Kan ik hier iets aan wijzigen?
  4. Mijn kennis reikt jammer genoeg niet ver genoeg om dat te doen. Als ik op de "None" bij Sata 1 Master op ENTER druk kan ik enkel een auto hard drive detection uitvoeren, maar wijzigen lukt me niet onmiddellijk? Heeft het zin om de F5 of de F7 toets te gebruiken in dat scherm (foto)? Of krijg ik hem dan waarschijnlijk totaal niet meer opgestart?
  5. Wel ja, dat zou ik ook denken... maar zodra ik die externe harde schijf eruit haal en terug opstart krijg ik onmiddellijk de boodschap: "DISK BOOT FAILURE".
  6. Intussen heb ik eens geprobeerd om de opstartvolgorde in de BIOS aan te passen. De externe harde schijf heb ik er tussenuit gehaald. Opstarten doet hij dan nog wel als de schijf nog aangesloten is, niet meer als ik de schijf ontkoppel? Boot vanaf externe apparaten is tevens ook uitgeschakeld?
  7. Wel ja, de 2 eerste mapjes, die van AVG en die met dat lange nummer zijn ooit automatisch toegevoegd. Ook het lmapje onderaan "Windows" heb ik er zelf niet in gezet. Ben momenteel niet thuis, maar indien nuttig kan ik de inhoud daarvan wel eens even tonen?
  8. Intussen heb ik nog eens een poging gedaan om de enorm snel verdwijnende lettertjes te lezen tijdens de opstartfase... gezien de snelheid van minder da en halve seconde, heb ik het moeten filmen en in slow motion moeten afspelen om te weten wat te doen. Ok, het zal ook wel gedeeltelijk afhangen van amateurisme, maar toch... ipv F11 heb ik F1 gedrukt om alsnog in de BIOS terecht te komen. In bijlage een foto van mijn BIOS instellingen.
  9. Ik heb een poging gedaan om in de Bios te kijken. Het zou inderdaad wel eens kunnen dat die schijf daar ergens tussen staat. Het is wel zo dat ik in al die jaren eigenlijk nooit iets ben gaan zoeken in de BIOS. Wanneer ik een pging doe om erin te geraken, vraagt de PC mij om een paswoord. Dit heb ik nooit eerder gezien, en ik zou in hemelsnaam niet weten wat dat kan zijn. Ik heb zo wel een aantal standaard paswoorden, die ik al jaren voor vanalles gebruik, maar ook dat werkt niet. In bijlage een printscreen van de externe harde schijf... ik heb er al veel afgehaald, maar opstarten doet hij nog steeds perfect. Ik heb net nog wel geprobeerd om CTRL-ALT-DEL in te drukken wanneer het paswoord gevraagd wordt. Dan krijg ik wel een BOOT optie, maar dat is niet de BIOS waar ik dan in zit
  10. Ik vermoed van niet, maar kan het geen 100% zeker zeggen. Kan ik dat makkelijk controleren?
  11. Hey, Sinds een 2 à 3 jaar heb ik een externe harde schijf aan mijn PC gekoppeld. PC draait op Windows XP. Op de PC zelf staan alle programma's geïnstalleerd, de map "Mijn Documenten" staat sinds die tijd op de externe harde schijf. Intussen heb ik een nieuwe PC, en wil de externe harde schijf afkoppelen van de oude pc... maar als ik dat doe krijg ik die pc niet meer opgestart. "Disk Boot Failure" zegt ie dan. Opstarten kan dus enkel als ik die externe harde schijf terug aankoppel. Ik heb al wel de standaardlocatie van "Mijn Documenten" gewijzigd naar de standaardinstellingen van de PC. Deze locatie verwijst dus terug naar "Mijn Documenten" op de PC. Zodra de PC opgestart is kan ik de externe harde schijf wel ontkoppelen zonder verdere problemen. Wat kan ik doen om mijn PC terug op te kunnen starten zonder die externe harde schijf? THX!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.