Ga naar inhoud

manu123

Lid
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door manu123

  1. Om het nog vreemder te maken heb ik net een nieuwe meting gedaan met mijn iPhone op de WiFi. Nu komt deze snelheid afwissend uit op 40mbps en 75mbps. Dit in dezelfde situatie als de vorige meting met de iPhone (1 uur geleden). Ook als ik de eerste switch uitschakel (zodat er geen verbinding meer is tussen de Telenet router en andere toestellen) kom ik met de iPhone uit op 45mbps.
  2. Het gaat over een D-Link GO-SW8G Switch. De Cat 6 kabels had ik genomen omdat we de kabels zelf hebben gelegd en een rol hadden gekocht van 250m. Het prijsverschil met Cat 5e en 6 was zeer weinig en toekomst gericht was cat 6 dan iets beter, dus de beslissing was dan snel gemaakt. In de instelling van Windows zie ik bij elke computer Google Chrome en Dropbox als grootste verbruiker. De andere programma's lijken me te verwaarlozen. In plaats van alle toestellen uit te zetten heb ik net de UTP kabel die van de Telenet router komt, en wordt verbonden met de eerste switch, eens uitgetrokken en rechtstreeks in de laptop gestoken om te meten. Hier krijg ik ook maar een snelheid van 85mbps. Het enigste wat dan tussen de Telenet router en de laptop zat was een Cat 6 UTP kabel van ongeveer 20 meter. Voor de rest was enkel mijn iPhone verbonden met de WiFi. Kan het zijn dat deze snelheidsverlies te wijten is aan een defect aan die kabel? Of door het niet goed monteren van de RJ45 aansluiting? Of is dit niet mogelijk? Alvast bedankt!
  3. Beste Ik heb een vraagje ivm mijn netwerkverbinding en de snelheid ervan in mijn zaak. Ik heb in mijn zaak een Telenet verbinding (Business Fibernet 200). In dit abonnement zou ik een snelheid moeten krijgen van 200mbps. Nu tot mijn verbazing krijg ik effectief een snelheid van 180mbps binnen (gemeten met mijn iPhone 7 dat op het WiFi netwerk zit en met een laptop meteen aangesloten met kabel op de router / modem van Telenet). Nu echter is het netwerk van mijn zaak net iets groter. Er staan verschillende switchen achter de router / modem van Telenet. Deze switchen zijn simpele D-Link Gigabit switchen met 8 poorten. Echter krijg ik meteen na de eerste switch (die rechtstreeks verbonden staat met de Telenet router / modem) maar een snelheid van 80mbps (gemeten met kabel in laptop). Ook alle toestellen die hierna (al dan niet via nog andere switchen) vanaf deze "eerste" switch verbonden zijn, een snelheid van maximum 80mbps. Nu 80mbps is nog steeds niet bepaald weinig maar wetende dat ik wel 180mbps binnenkrijg en zelfs via WiFi kan ontvangen, zou het leuk zijn dat ik dit op al mijn toestellen kan ontvangen. Dit ook omdat wij vaak in de Cloud werken en dus veel moeten downloaden. Wat kan de oorzaak zijn van deze plotse snelheidsverlies. Kan dit aan de kabel liggen (alle kabels zijn UTP Cat 6)? Of kan dit aan de switch liggen (alle switchen zijn Gigabit switchen)? Of kan dit eventueel aan overbelasting van het netwerk liggen (er zijn verschillende IP bewakingscamera's aangesloten met een cameraserver, samen met een 3 tal computers die altijd aan staan)? Alle hulp en suggesties zijn welkom. Alvast bedankt!
  4. Heb net de harde schijf vervangen door een nieuwe en de laptop doet het weer perfect! Hartelijk dank voor uw hulp!
  5. Dan toch... En denk je dat dit dan ook de oorzaak is dat de laptop altijd vast loopt en zou een nieuwe HDD dan de oplossing zijn? Of kan het ook nog aan iets anders liggen?
  6. Sorry voor de late reactie! De situatie is de voorbije dagen een beetje veranderd. Voor ik uw post had gelezen had ik de harde schijf al geformatteerd via de andere PC. Dit is allemaal zeer goed verlopen en nu staat er Windows 10 op de laptop. Echter is er nog steeds wel een probleem. De laptop gaat zeer traag. Het gaat zo traag dat je er zelfs zo goed als niets op kan doen. Dit had hij ervoor niet. Hij loopt meteen vast als ik iets probeer te openen en ik kan zelfs niet op de start knop (windows logo, links onderaan) drukken want dan loopt hij ook meteen vast. Zeer vreemd want tijdens de installatie van Windows 10 had hij dit nog niet. Ook na 1 reboot had hij dit nog niet. Zo heb ik ook Office, een antivirus en Chrome zeer vlot geïnstalleerd. Na de 2de reboot had hij dit probleem. Nadien loopt alles meteen vast en duurt het een paar minuten om de laptop op te starten. Omdat het allereerste boot probleem (zoals uitgelegd in post 1) misschien wel met de hardeschijf te maken kon hebben dacht ik dat het misschien nog steeds met de harde schijf te maken zou kunnen hebben. Dus ik probeerde uw programmaatjes uit te voeren op de laptop maar dit loopt natuurlijk ook meteen vast. Ik heb de HDD dan weer aan mijn andere computer aangesloten en dit is het resultaat: Kan deze "1,4% beschadigd" en de foutmeldingen bij CristalDiskInfo de oorzaak zijn van dit probleem of zou het dan toch aan iets anders liggen? Alvast bedankt!
  7. Eerst USB dan schijf. Dat heb ik voor mijn eerste post gedaan. Eigenlijk het eerste van alles want ik had dat bestandje zeer dringend nodig en vermits de laptop niet wou opstarten had ik de harde schijf maar er uit gehaald en op mijn desktop aangesloten. Zo kon ik ook ineens zien of het aan de schijf lag of aan Windows zelf. Maar met de schijf was alles in orde.
  8. Hartelijk dank voor je snelle reactie! Ik heb geprobeerd om het programma ui te voeren op de laptop maar dit lukt niet. Ik heb Seatools op USB stick gezet (omdat ik nu geen CD beschikbaar heb) maar ik krijg volgende foutmelding als ik de boot probeer te starten via USB: Ik heb de juiste stappen overlopen om Seatools op mijn USB te krijgen. Ook heb ik het met een andere USB geprobeerd maar zonder resultaat. Ik heb volgende stappen overlopen: Ik weet niet of het uitmaakt voor je idee maar ik heb daarstraks de harde schijf wel uit de laptop gehaald en in mijn andere desktop gestoken om er nog iets belangrijks af te halen. Dit ging allemaal perfect dus ik denk niet dat de harde schijf corrupt is ofzo.
  9. Hallo iedereen Mijn laptop wou niet meer opstarten (boot van Windows8.1 blijft duren zonder resultaat) en vermits hij de voorbije weken ook nogal traag ging had ik gedacht om de fabrieksinstellingen terug te zetten en met een schone lei opnieuw te beginnen. Dit wil echter niet lukken vermits ik zo goed als niets meer kan doen. De laptop (Toshiba Satellite) start niet meer volledig op en ik geraak ook niet meer in de herstel modus door op F12 te drukken. Als ik op F12 druk dan probeert hij de herstelmodus wel op te straten maar deze blijft ook weer eeuwig laden. Nu is mijn vraag of er een mogelijkheid is om de recovery files (van Windows 8) die op de laptop staan, op een andere manier te kunnen benaderen om mijn laptop terug naar fabrieksinstellingen te zetten? Vermits ik ook geen installatie CD heb meegekregen toen ik de laptop kocht. Er staan trouwens ook geen belangrijke gegevens meer op, vermits ik dagelijks een back-up maak. Ik heb al geprobeerd om via Hirens Boot CD de recovery files te benaderen met succes, maar ik heb totaal geen idee wat ik hier dan mee moet doen. Kan ik deze kopiëren en eventueel op een bepaalde manier gebruiken? Of kan ik via Hirens de fabrieksinstellingen terug zetten? Zou iemand mij hier mee kunnen helpen? Alvast bedankt! Manu
  10. Beste Vorige week heb ik mijn volledig netwerk opnieuw geconfigureerd om verschillende problemen in het netwerk te verhelpen. Wij hadden hier 3 verschillende routers op 1 netwerk staan om het draadloos netwerk te verbreden maar dit had totaal geen zin en gaf alleen maar problemen met het delen van bestanden en printers. Om het allemaal wat simpeler te maken heb ik 1 router (de ingebouwde router bij de modem van Telenet) laten staan en van de overige 2 routers access points gemaakt. Hier heb ik gewoon de UTP kabels die van de hoofd router komt in een LAN poort gestoken en de DHCP server uitgeschakeld in de 2 overige routers. Dit ging allemaal vlekkeloos en het netwerk werkt nu zeer goed zowel op WAN als op LAN vlak. Echter is er wel 1 probleem... Als ik met mijn iphone 5 op access point 1 wil gaan dan valt mijn internet na een 2 tal minuutjes gewoon weg. Verbinding maken met de access point is geen probleem maar na ongeveer 2 minuten blijven de pagina's laden, zonder resultaat. Ook belangrijk is dat de verbinding met deze access point niet wegvalt maar de internet pagina's willen gewoon niet meer laden. Als ik met mijn iPhone verbinding maak met de router of de 2de access point dan is er geen probleem. Ook andere computers en laptops hebben dit probleem niet op de access point 1. Weet iemand hoe dit komt en eventueel verholpen kan worden? Met vriendelijke groeten Manu
  11. Ik heb het bestand "syslinux.cfg" gevonden maar de lijn “ui gfxboot bootlogo” is niet aanwezig. Dit is wat er in het bestand staat: default menu.c32prompt 0 menu title UNetbootin timeout 100 label unetbootindefault menu label Default kernel /ubnkern append initrd=/ubninit Vermits de computer nog steeds vast zit kan ik de tweede optie uiteraard niet proberen. Ik heb ook nog eens al mijn hardware nagekeken en alles lijkt in orde / juist aangesloten te zijn.
  12. Bedankt voor je reactie. Ik zal vanavond naar die file zoeken en eventueel aanpassen om die error weg te krijgen. Alleen het probleem is dat ik niet meer in mijn boot menu geraak van de pc. Dat komt omdat de computer meteen vast zit nadat ik hem opzet (hij blijft op het eerste scherm vast zitten, zoals beschreven in mijn eerste post). Ik kan dus geen toetsen meer induwen dus ook niet del of f11 om naar de BIOS of naar de boot menu te gaan...
  13. Hallo Een van mijn computers wilt niet meer opstarten.. Gisteren werkte de pc nog normaal maar plots werkte de muis niet meer. Ik dacht dat mijn muis stuk was dus ik sloot de computer af via de knop omdat ik zonder muis niet veel kan doen op de computer. Tijdens het afsluiten kreeg ik ineens een blue screen op het scherm. Deze bleef niet lang op het scherm (ong. 4 seconden) omdat hij dan toch ineens afsloot. Nu als ik de computer terug wou opstarten dan bleef hij vast zitten op het eerste scherm dat hij normaal geeft als hij opstart (iets van een merk ofzo samen met de toetsen die je dan kan indrukken om naar de BIOS te gaan bv.). Ik kon ook niets doen, omdat hij dus vast zat, dus een toets induwen voor naar het boot menu of de BIOS was ook niet mogelijk. Ik heb de onderdelen van de computer dan volledig gedemonteerd en schoon gemaakt van stof (computer is zelf geassembleerd, dus garantie had ik niet). Na dat alles terug gemonteerd was starten ik de computer terug op... Hij bleef niet meer vast zitten op het eerste scherm maar nu wilt hij niets meer van de harde schijf laden, dus de boot via harde schijf doet hij niet. Op het scherm krijg ik gewoon een streepje dat bleef flikkeren. Ook de harde schijf is goed aangesloten want in de BIOS staat deze wel vermeld. Ik heb dan geprobeerd de computer te starten met een USB stick waar een boot opstaat van Ubuntu. Als ik in de boot menu de USB stick heb aangeduid dan krijg ik de volgende foutmelding: "SYSLINUX 4.03 2010-10-22 EDD Load error - Boot error" Ik heb ook al geprobeerd met een boot van Windows vista op die USB stick maar dan kreeg ik exact dezelfde foutmelding. Als ik nu (na ong. 2 uur niets doen) de PC opnieuw wil opstarten dan zit hij terug vast op het eerste scherm en kan ik niets doen omdat hij terug vast zit... Ik hoop dat ik het duidelijk heb geformuleerd en dat iemand mij kan helpen. Mvg Manu
  14. Bedankt voor de snelle reactie. Er staan nog andere bestanden op. Nu kan ik deze bestanden niet overzetten naar een andere harde schijf omdat ik geen andere harde schijf heb van 600GB maar ik heb ergens gelezen dat het wel zou lukken als er bestanden op staan. Maar over de foutmelding heb ik nergens iets gevonden dat voor mij helpt.
  15. Hallo Ik ben van plan om mijn laptop te gaan resetten maar wil eerst een back-up maken van mijn documenten met een externe harde schijf. Mijn externe harde schijf heeft nog een FAT32 bestandssyteem en kan daarom geen bestanden over zetten van over de 4GB. Als ik de harde schijf wil omzetten naar ntfs via volgende opdracht in cmd: "convert f: /fs:ntfs" krijg ik een foutmelding: C:\Users\Manu>convert f: /fs:ntfs Het type bestandssysteem is FAT32. Voer de huidige volumenaam in voor station F: PACKARDBELL Volume PACKARDBELL gemaakt op 23/10/2009 10:44 Het volumenummer is 1204-4237 Controleren van bestanden en mappen... De bestanden en mappen zijn gecontroleerd. Het bestandssysteem is gecontroleerd. Er zijn geen problemen vastgesteld. 976.521.568 kB totale schijfruimte. 3.175.616 kB in 1.184 verborgen bestanden. 249.792 kB in 7.678 mappen. 347.459.712 kB in 112.243 bestanden. 625.636.416 kB beschikbaar. 32.768 bytes per cluster 30.516.299 clusters in totaal op schijf 19.551.138 clusters beschikbaar op schijf Bepalen hoeveel schijfruimte nodig is voor de conversie van het bestandssysteem. Totale schijfruimte: 976759996 kB Vrije ruimte op volume: 625636416 kB Vereiste ruimte voor conversie: 1432336 kB Het bestandssysteem converteren Er is onvoldoende geheugen beschikbaar. Fout bij het converteren van bestand sr-trz12.iso Het bestand is mogelijk beschadigd of er is onvoldoende schijfruimte. Fout bij het converteren van map TRAINZ~1.12- De map is mogelijk beschadigd of er is onvoldoende schijfruimte. Fout bij het converteren van map games De map is mogelijk beschadigd of er is onvoldoende schijfruimte. Fout bij het converteren van map manu De map is mogelijk beschadigd of er is onvoldoende schijfruimte. Fout bij het converteren van map MANUNI~1 De map is mogelijk beschadigd of er is onvoldoende schijfruimte. Kan de conversie niet uitvoeren. F: is niet geconverteerd naar NTFS Ik heb het ook al eens geprobeerd om het via een andere PC te doen maar dan krijg ik dezelfde foutmelding. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? mvg Manu
  16. Ja, toen werkte hij nog. Daarna is de PC zeker een jaar niet meer gebruikt geweest. Ik heb wat rond gevraagd maar zonder resultaat. Is er een andere manier om de videokaart te testen? Of kan het ook aan iets anders liggen? mvg Manu
  17. Ik heb Avast opnieuw geïnstalleerd en nu lukt het wel. Bedankt voor al u reacties.
  18. Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb 4 keer deze blue screen gekregen dus dit is de informatie van de vier die je vroeg: De 1ste blue screen: 23/06/2012 22:53:25 Bug check string: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Bug check code: 0x0000003b Caused by driver: aswSP.SYS Parameter 1: 00000000`c0000005 Parameter 2: fffff880`04459265 Parameter 3: fffff880`0c98d8e0 Parameter 4: 00000000`00000000 De 2de blue screen: 17/07/2012 23:03:28 Bug check string: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Bug check code: 0x0000003b Caused by driver: aswSP.SYS Parameter 1: 00000000`c0000005 Parameter 2: fffff880`04389265 Parameter 3: fffff880`0dcf78e0 Parameter 4: 00000000`00000000 De 3de blue screen: 17/07/2012 23:07:51 Bug check string: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Bug check code: 0x0000003b Caused by driver: aswSP.SYS Parameter 1: 00000000`c0000005 Parameter 2: fffff880`0435f265 Parameter 3: fffff880`0a6518e0 Parameter 4: 00000000`00000000 De 4de blue screen: 17/07/2012 23:50:48 Bug check string: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Bug check code: 0x0000003b Caused by driver: aswSP.SYS Parameter 1: 00000000`c0000005 Parameter 2: fffff880`043b7265 Parameter 3: fffff880`09d1d8e0 Parameter 4: 00000000`00000000
  19. Hallo, Als ik het spel GTA IV opstart krijg ik van in het begin een blue screen. Na de blue screen start de PC zich vanzelf weer op. Ik krijg ook deze melding: "Windows is onverwachts afgesloten en vervolgens hersteld". Bij details van deze melding staat dit: Probleemhandtekening: Gebeurtenisnaam van probleem: BlueScreen Versie van besturingssysteem: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Landinstelling-id: 2067 Aanvullende informatie over dit probleem: BCCode: 3b BCP1: 00000000C0000005 BCP2: FFFFF880043B7265 BCP3: FFFFF88009D1D8E0 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 Bestanden die helpen bij het beschrijven van het probleem: C:\Windows\Minidump\071712-31824-01.dmp C:\Users\Manu\AppData\Local\Temp\WER-90464-0.sysdata.xml Lees de onlineprivacyverklaring: Windows 7 Privacyverklaring - Microsoft Windows Als de onlineprivacyverklaring niet beschikbaar is, lees dan onze offlineprivacyverklaring: C:\Windows\system32\nl-NL\erofflps.txt Mijn PC Specificaties zijn: Besturingssysteem: Windows 7 Ultimate Moederbord: Asus 1155 P8P67 B3 INTEL rev3.0 Processor: Intel 1155 Core i5-2500K 3.3Ghz Geheugen: Kingston DDR3 8GB 1333MHz 2x4GB Grafische Kaart: Gainward nvidia GTX550Ti 1GB CUDA GOLDEN SAMPLE Harde Schijf: Seagate Barracuda 500 GB 7200 rpm 16 mb 3,5 inch Voeding: Corsair 650W TX V2 Ik heb mijn videokaart drivers al geüpdate maar zonder resultaat. Weet iemand waarom ik deze blue screen krijg?
  20. Er is een speaker aanwezig op het moederbord maar ik hoor niets uit de speaker wanneer ik de PC opzet.
  21. Neen, ik heb de video kaart een paar dagen geleden tweedehands gekocht. De vorige eigenaar zei dat de kaart zou moeten werken. Ik kan deze ook niet testen want op mijn andere PC heb ik geen AGP slot. Een biep toon kan ik me niet meer herinneren (het is wel heel lang geleden dat de PC nog gewerkt heeft). Ik hoor nog wel een zoemend geluid bij het opstarten.
  22. Ja dat is inderdaad weinig maar het is een oude PC. De PC heeft altijd met 512MB gewerkt. Kan dat de reden zijn dat de PC geen beeld meer geeft?
  23. Sorry dat was ik vergeten te vermelden. RAM geheugen: Micron 512mb, DDR, 333, CL2.5 Ik heb ook al geprobeerd om het latje in andere geheugen sloten te steken maar hielp niets. Mijn moederbord heeft 4 geheugen sloten.
  24. Hallo Ik had de voorbije weken even geen tijd maar nu terug wel. Nu heb ik nog wat rond gezocht op het net voor mijn probleem en ben al wat verder geraakt maar nu stoot ik op een ander probleem. Ik heb al een database gemaakt via phpMyAdmin. Nu wil ik deze database linken aan Dreamweaver maar ik krijg volgende error wanneer ik de database wil aanduiden: "An unidentifed error has occurred.". In de instellingen van Dreamweaver bij het toevoegen van databases zet ik: Connection name: Test MySQL server: localhost User name: Mijn gebruikers naam Password: Mijn wachtwoord Database: Bij database klik ik op "select" en dan krijg ik de error. Weet iemand hoe ik verder kan?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.