Ga naar inhoud

jestro

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

jestro's prestaties

  1. Jep, ik heb 1 router en modem in één van telenet in de kelder. In de woonkamer komt er 1 kabel binnen. Die heb ik verbonden met een switch. Vanuit de switch heb ik een kabel naar de digirecorder en 1 naar de "nieuwe" router. Als ik dan van de router naar mijn pc wil gaan, lukt dit niet. Ik krijg wel ip-adres van de router, maar het internet werkt niet.
  2. Ik heb idd een nieuwe router met modem van telenet. Ik had de extra router aangekocht om betere ontvangst te hebben (de modem + router van telenet staan in de kelder) + om nog extra toestellen op het netwerk te krijgen.
  3. Thx, straks thuis eens proberen. Ik kan dus ip op automatisch zetten en de rest (subnet, dns) wel vast instellen? Of moet ik toch ip vast instellen? Zoja, waar kan ik dit terugvinden?
  4. De switch is van telenet. ---------- Post toegevoegd om 15:59 ---------- Vorige post was om 15:57 ---------- Dit is de opstelling die ik heb staan. ---------- Post toegevoegd om 16:01 ---------- Vorige post was om 15:59 ---------- Heb ik al geprobeerd. Het is gewoon zo raar dat bij de details van mijn lan-verbinding er heel veel pakketten verzonden en ontvangen worden. ---------- Post toegevoegd om 16:03 ---------- Vorige post was om 16:01 ---------- De enige IP die gebruikt wordt is mijn digirecorder en de router waarschijnlijk. De router verdeelt de ip's wel goed naar mijn laptops maar ik geraak niet op internet.
  5. Hallo, Sinds vrijdag heb ik telenet. Alles werkt perfect op 1 ding na. Aangezien bij ons in de woonkamer slechts 1 kabel binnenkomt, wou ik deze graag via switch en router gebruiken voor meerdere netwerkverbindingen. De switch ertussen => geen probleem, digirecorder blijft werken. Daarna heb ik van de switch een ethernet kabel naar de ingang van de router (D-link dir-615) getrokken. Als ik van daaruit een ethernetkabel naar bvb mijn laptop trek, dan werkt het internet niet. Echt heel raar, want ik krijg op mijn laptop een 192.168 ip-adres. Ik kan de router dus ook bereiken. Als ik via cd of via url wil testen, zegt hij dat internet niet gaat. Als ik naar de details van de lan verbinding ga kijken, zie ik dat ik verbonden ben, dat de bytes send and received ook heel hoog zijn (wat normaal toch goed teken zou moeten zijn). Maar pingen gaat niet en ik heb geen firewall die het zou kunnen tegenhouden. Als ik rechtstreeks de binnengekomen kabel (zonder switch en router) in mijn laptop steek gaat het wel. Ik snap het niet meer.. Iemand een idee, bedankt op voorhand, Jestro
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.