Ga naar inhoud

christophe1975

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door christophe1975

  1. Ik heb net dezelfde Externe Harde schijf. 1TB van Western Digital. Deze harde schijf komt met een programmatje. Het is heel belangrijk dat je dit eerst installeert. Na het aansluiten krijg je dan eerst een soort login scherm, want de WD 1 TB kan je beveiligen met een wachtwoord, zodat derden er niets kunnen mee aanvangen. JE moet er goed op letten dat je eerst je wachtwoord opgeeft, anders zie je de externe HD niet tussen de stationsletters. Meer info nodig, vraag het dan gerust.
  2. Ik beschik reeds 2 jaar (sedert 08/01/2008) over een PB laptop van het hierboven vermelde type (De volledige configuratie vind je hier : Technische Informatie - EASYNOTE SB86-P-030 - PB93Q024A7 - EasyNote SB86 series - platform_minos_gp2 - Notebook. Reeds vanin het begin vond ik dat de laptop nogal warm aanloopt. Maar tot zover had ik nog nooit problemen. Begin deze week begon echter het beeldscherm vreemd te doen. Het begon met het scherm dat plots verdeeld werd in 6 gelijke delen, met telkens het bureaublad 1/6e weergegeven. Ik kon de laptop dus nog afsluiten op de correcte manier. Na een herstart functioneerde het scherm opnieuw normaal. Een paar dagen later wordt het beeldscherm plots zwart. Er is niets te zien (ook niet in de achtergrond). Wanneer ik de laptop uitschakel, van het net haal en de batterij verwijder om het laptopgeheugen vrij te maken, functioneert de laptop opnieuw normaal. Tot weer een dag later de laptop bij het opstarten een zwart scherm blijft geven. De laptop start normaal op want ik hoor de windows jingle die wordt gegeven wanneer hij op het login-scherm terecht komt. Gelet op het feit dat de laptop over een DVI aansluiting beschikt en ik nog een extern beeldscherm heb staan op mijn stand-alone pc, sluit ik dit scherm aan op de laptop (DVI). Herstarten en ja hoor : beeld op extern beeldscherm, maar niet op laptop. Via NVIDIA de instellingen nagegaan en beeldweergave staat gedeeld (kopie). Dus normaal zou zowel op het extern als op het laptopbeeldscherm dezelfde informatie te zien moeten zijn. Dit is niet het geval. Ik vermoed dus dat het probleem niet bij mijn NVIDIA videokaart ligt. Gelet op het feit dat ik op het een scherm wel beeld en op het ander geen beeld heb. Temeer stelde ik vandaag vast dat de laptop bij het opstarten wel opnieuw beeld gaf, althans tijdelijk. Ik kon perfect op het laptopscherm de opstartprocedure volgen, eens aan de verdere opstart begonnen wordt (inladen van Windows Vista) gaat het scherm over op zwart beeld. Ondertussen deed ik reeds opzoekingen op het internet en kwam tot de vaststelling dat meerdere PB laptops te kampen hebben met defecten na een tweetal jaar. Dit zou te wijten zijn aan het te warm aanlopen van de laptop (inefficiënte koeling die op termijn zijn tol eist). Wat is hier van aan? Kan dit? Geeft iemand een idee, hoe ik met zekerheid kan zeggen of het de inverter, het beeldscherm zelf of eventueel toch de videokaart is, die defect is? Weet er iemand een computerwinkel zijn in Zuid-Oost-Vlaanderen of Zuid-West-Vlaanderen, waar een goede computertechnicus zit? Op de website van PB is er bijna niets te vinden, de support is waardeloos. Heb dit ondervonden toen mijn dvd-brander stuk ging een paar maand geleden. Heb toen op de website van Dell gevonden wat ik op PB niet kon vinden.... Wie kan mij nuttige info verschaffen omtrent mijn probleem? Alvast bedankt bij voorbaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.