jmn

Lid
  • Aantal items

    159
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Hallo, Een vreemd probleem: In Outlook 2007 zie ik rechtsonder wel 'bericht x van x ontvangen', dus er komt wel binnen en hij verzend ook. Maar ik zie geen nieuwe mails verschijnen. Ook niet in andere mappen. Heb het account verwijderd en een nieuwe aangemaakt. Serverinstellingen vinkt hij netjes automatisch af en er word een succesvol testbericht verstuurd. Maar in de Inbox dus niks te zien. Heb alle beeldinstellingen, archiveringsinstellingen enzo bekeken, maar niets geks ontdekt. Met AntiMalwareBytes wel 1 dingetje weggehaald, maar zou dat een oorzaak kunnen zijn? Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Gr. Johan
  2. Bedankt voor je reactie. Zal het eens op die manier proberen. Van de week erg druk, dus ik weet niet of ik snel kan reageren. Je hoort ervan. J.
  3. Bedankt voor de reactie. In de bijlage het report. Maar, in Edge doet webinhoud het nog steeds niet (video's van bijv. NOS of Facebook), in Chrome wel. En aangezien in nog steeds Edge-fan ben... Video in VLC player doet het, maar in MPC-HC weer niet. Ik dacht ook: waarom stap drie (dat script) pas op het laatst? Het lijkt me logischer dit direct te activeren nadat alles verwijderd is door amd-remover, zodat windows geen kans heeft iets nieuws en niet werkend te installeren. Want ik kan niet uitsluiten of nu na de herstart (na het verwijderen) windows snel weer eigen/zelfgekozen stuurprogrammas installeert, of dat ie gewacht heeft tot ik via automatische detectie de boel geinstalleerd heb. Klopt die redenatie? Gr. Johan amd_remove.txt
  4. Hallo, Hier heb ik een Sony Vaio, met een 512MB ATI AMD Mobility Radeon HD 5000 Series (Sony) videokaart. Sinds de update naar W10 doet deze vreemd en wil bijv. geen video's meer afspelen, dan alleen het geluid. Het probleem is verholpen als ik via apparaat beheer de installatie van de beeldschermadapter ongedaan maak en de stuurprogramma's verwijder. Daarna heb ik weer beeld en geluid. Dus gewoon met de meest standaard grafisch stuurprogramma. Echter als Windows opnieuw opstart is het probleem er weer, want dan update hij automatisch de ontbrekende stuurprogrammas. Hoe zou ik dit op kunnen lossen? Kun je het automatisch zoeken van (nieuwe) stuurprogramma's uitschakelen? Of is er voor deze videokaart een passende driver binnen W10? Groet, Johan PS in de bijlage de specs van de laptop laptop1.txt
  5. Voor de duidelijkheid misschien een overzichtje in de bijlage. netwerk.pdf
  6. Hallo, Ik heb een Brother DCP-J4110DW, die centraal in het huis staat. Deze zit via een netwerkkabel aan een switch, die weer aan mijn modem vast zit (Experia V8). Op dezelfde switch zitten nog twee vaste pc's. En twee laptops maken via de wifi van de ExperiaV8 verbinding met internet. Maar het gebruik van de printer is elke keer gedoe. Nu weer: ik installeer drivers op de 2e laptop, zodat je vandaar ook kunt printen. Maar vervolgens willen de vaste pc en mijn eigen laptop de printer niet meer vinden (Printer is Offline, is de melding). Vaak zegt ie dat (Offline), maar dan doet ie het wel gewoon. Zou iemand mij eens duidelijk kunnen maken hoe je zo'n 'netwerkje' netjes opbouwt? Ik heb het idee dat de term 'draadloos' zowel toegepast kan worden op rechtstreeks van laptop naar printer (zonder tussenkomst van een modem), maar ook op de wifi verbinding van mijn laptop met het modem. En je kunt via beide manieren printen. Terwijl laptop-modem-printer eigenlijk vanuit de printer gezien een 'vaste' verbinding is (met kabels). Enfin, verwarring alom! Stel ik de-installeer op alle pc's / laptops de printersoftware/drivers. Hoe kan ik dan het beste beginnen de boel op te bouwen, zodat ik vanaf alle devices kan printen? Ik heb uiteraard de handleiding erop nageslagen, maar daar wordt ik ook niet veel wijzer van. Hopelijk is het verhaal wel een beetje duidelijk. Groet en alvast bedankt voor het meedenken. Johan
  7. Sorry voor de vertraging. Maar het komt er aan...
  8. ik dus ook niet 1-2-3. Maar op dit forum zitten zoveel slimmere mensen dan ik. Misschien zie ik iets over het hoofd...
  9. Hallo, Een vraagje, waarvan ik half het antwoord weet, maar mogelijk zijn er nog andere opties. Ik heb internet van KPN via een experiabox v8. Dit werkt op zich naar tevredenheid. Echter zijn er in huis nogal wat andere gebruikers (lees: pc's en smartphones) waarop ik graag enige controle zou hebben qua internettoegang. Nu kan ik op de experiabox om half tien 's avonds bijv. de eco-stand in laten schakelen, waardoor het wifi-signaal uitgezet wordt. Dat betekend echter dat ik zelf ook geen wifi meer heb. Per IP-adres o.i.d. (zoals volgens mij bij de FritzBox?) kan niet op de experiabox. Welke mogelijkheden zijn er nog meer om per gebruiker/IP-adres tijdslimieten in te stellen voor internettoegang? Of moet ik dan een andere modem/router hebben? Gr. Johan
  10. Heb het ook gelezen idd op dat forum, maar soms lees je op verschillende fora ook weer verschillende berichten. Voor Driverscape was ik idd ook wel beducht. Maar toen ik geen enkel downloadprogramma moest installeren en geen enkele reclame tegenkwam, leek het me geen slechte poging. En hierna trad wel een flinke verbetering op, maar is dat schijn? Afijn, ik denk dat ik genoeg weet. Hartelijk bedankt voor de goede en snelle service weer.
  11. Hier een filmpje van de opstart. Mogelijk geeft dat nog meer info... WP_20161020_12_14_31_Pro.mp4
  12. Heb de videokaartdriver verwijderd en via driverscape een geschikte driver gedownload. Het lijkt stukken beter te gaan nu. Dus blijkbaar is de vorige driver niet goed geweest. Al zie ik die verschillende resoluties nog wel voorbijspringen.
  13. Driver probleem is opgelost. foutmelding in apparaatbeheer is weg. Lange opstarttijd echter nog niet. Zou de videokaart oorzaak kunnen zijn, omdat ik die steeds van resolutie zie verspringen? Of is dat een normaal verschijnsel bij opstarten?
  14. Veilige modus maakt geen verschil. Wat me nog wel opviel: Direct na het windows-logo zie ik mijn monitor verspringen naar resolutie 720x400. Dan blijft het dus een tijdlang zwart. Daarna verspringt ie naar 1920x1080 en beginnen de balletjes van windows te draaien. Zou het iets met de videokaart kunnen zijn?
  15. Sorry, heb dat bericht blijkbaar maar half gelezen. Excuses. Hier alvast de screenshot. Mist idd één driver o.i.d. maar heb geen idee welk apparaat dat zou moeten zijn. Automatisch naar stuurprogramma's zoeken werkt daar niet bij. Hij kan niets nuttigs vinden. Resultaten veilige modus komen eraan...