Ga naar inhoud

Droopie007

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Droopie007

  • Verjaardag 08-09-1956

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    Windows XP
  • Monitor
    Eizo
  • Moederbord
    ASUS P4C800 DELUXE
  • Processor
    PRESCOTT 3.4
  • Geheugen
    Corsair
  • Harde Schijf
    Western digital
  • Geluidskaart
    RME
  • Behuizing
    Coolermaster

Droopie007's prestaties

  1. Goeiedag. sinds vele jaren gebruik ik Google Agenda en Google contacten. Hiervoor gebruik ik een bepaald emailadres, wat eruit ziet als naam@domeinnaam.be Enkele maanden geleden startte ik, met Google workspace, werk hier graag mee en wil daarmee verder gaan. Echter moest ik daarvoor een login gebruiken met naam@gmail.com Er is nu dus een synchronisatieprobleem tussen enerzijds mijn agenda/contacten en anderzijds Google workspace. Hoe kan ik dit oplossen, zonder dataverlies. Ik heb nog niets ondernomen, omdat ik ook nergens een goeie uitleg daarvoor vind. Alvast mijn dank voor hulp. M V G
  2. Het is een 760a. Ik heb wel met dit toestel +/- 500 CD's in i-tunes gezet, dus heeft hij wel wat gedraaid. Vervangen dus - OK.
  3. Heb zonet één voeding vervangen door een Coolermaster van 600 watt, alles werkt opnieuw. Nu blijkt echter dat de DVD het nieuw meer doet, hij wort nog herkend door de BIOS, wordt ook herkend in verkenner, maar hij laat de inhoud van een DVD niet meer zien, ik heb de indruk dat de DVD zelf kapot is. Wat kan het anders nog zijn, het is nochtans een Plextor, niet eens zo oud.
  4. Heb dit uitgevoerd, zoals je zei, Jean-Pierre, maar als USB device krijg ik dan de kaartlezer te zien, die trouwens al stond ingedeeld, zoals je schreef.
  5. Ik kan onmogelijk die harde schijf in mijn BIOS zien, daar ik dan de PC niet krijg opgestart als de schijf op dat moment is aangesloten.
  6. Is het normaal dat een¨moederbord niet boot, wanneer een externe schijf op USB aanligt? Het betreft een moederbord Asus P4C800 Deluxe met externe behuizing op USB, waarin schijf van 1 terrabyte. BIOS is de allerlaatste van Asus. Ik leg gewoon telkens de stroom pas aan als Windows wordt opgestart, maar soms vergeet je dat wel eens af te leggen, en dan start de PC niet meer op, wanneer de externe schijf nog aanligt.
  7. Ik heb er nu 2 inzitten van 500 watt elk, merk Antec. Ik vermoed dat het probleem ligt bij dit merk, kwalitatief blijkt dat niet denderend te zijn blijkbaar. Volgens de ormule die je hebt doorgemaild zou 1000 watt meer dan voldoende zijn, ook met de 1.4 reserve meegerekend, dus daar zat ik goed. In een andere PC heb ik een modulaire Zallmann voeding, is inderdaad handiger. Bedankt voor de tip.
  8. Wat zijn A merken in voedingen? Zallmann, Coolermaster of andere nog... Graag suggesties
  9. Wanneer ik de bovenste voeding aan het moederbord aansluit, knippert mijn groene led op het moederbord, wanneer ik de onderste voeding aansluit, brand de groene lamp normaal, dus ver hoeven we niet meer te zoeken. De voedingen zijn beide van het type Antec sp500 u. Mag ik een ander merk van voeding gebruiken of een zwaardere monteren of dienen beide voedingen identiek te zijn?
  10. Omdat ik gewoon niet genoeg ide kanalen had op het moederbord. Er zitten 10 schijven in het systeem, opstart niet meegerekend. Op elke promise zitten 4 schijven, de andere 2 zitten op de ide van et moederbord. Dit systeem draait al 3 jaar zonder enig probleem, dient vooral als 1 op 1 backup. De led van het moederbord flikkert: kort - lang - kort - lang....
  11. Het moederbord krijgt zijn stroom van de bovenste voeding. Op het moederbord ligt het groene lampje steeds te knipperen, als ik de voedingen aanleg. Start ik op met slechts de bovenste voeding alleen, dan lijkt het moederbord wel te booten. Wat is hier aan de gang? De schijven zijn allen +/- 500 gig en ide. Aangesloten op de interne ide en 2 extra promise kaarten op pci.
  12. Het is een systeem met in totaal 10 harde schijven. Daardoor zitten er twee voedingen is, die gelijk worden 'aangesproken' bij opstart. voeding zit bovenaan in de kast, de 2° onderaan, hiervoor is plaats voorzien. De kast is een grote CoolerMaster, de type ontsnapt me effe, maar het is een super maxi kast. Wanneer ik nu de onderste voeding alleen aanschakel, dan draaien inderdaad de ventilatoren al, maar de PC boot niet. Schakel ik alleen de bovenste voeding aan, dan gebeurt hetzelfde als wat ik beschreef in mijn eerste bericht. Mogelijks is dus alleen de bovenste voeding dan defect of kan dit niet? Ik hoop dat ik wat duidelijker was.
  13. Er zitten twee voedingen in hert systeem, zou het dan kunnen dat er slechts 1 defect is?
  14. Vanmorgen getracht mijn PC op te starten, hij doet het niet meer, scherm bljft volledig zwart. Wanneer ik de startknop indruk, draait heel even alleen maar +/- 4 seconden de externe schijf die op USB is aangesloten. Ik hoor verder niks, geen ventilatoren die aanslaan, geen interne hardeschijven, niks. Heb meerdere malen geprobeerd, ook de externe schijf afgelegd, geen resultaat. Moederbord is een Asus P4P 800, processor een 3.0. Ik heb voorafgaandelijk niks abnormaal vastgesteld, buiten dat de PC de laatste tijd ietwat trager opstartte. Moederbord defect? Processor defect? Of moet ik één voor één de interne kaarten eruit halen? Dank voor jullie hulp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.