Ga naar inhoud

racing green

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over racing green

  • Verjaardag 19-02-1974

racing green's prestaties

  1. Oei En waar vind ik welke versie ik had, in die BIOS niet zo te zien, in de lectuur in de doos ook niet. Ik heb Vista basic, mocht dat al duidelijk maken welke windowsversie ik heb? Intussen wel m'n ervaring aangepast, ervaring met pc-gebruik dat wel, maar dus niet met wat er zich vanbinnen in de pc afspeelt
  2. @ Seniorke: nee niets bijgeplaatst of veranderd. @ JP: behalve de backup-cd en de 3 recovery cd's staken er geen diskettes bij Ik zie voor Vista download links voor x64 en x86 disks. Heb ik natuurlijk weer alleen x24 en x48 disks in huis
  3. De back-up cd heb ik de dag van aankoop zo ge-ettiketeerd maar die bevat geen eigen bestanden en is sindsdien ook niet bijgewerkt helaas.
  4. Oké, jammer. bedankt voor de assistentie Jean-Pierre ! Hopen dat m'n gegevens niet weg zijn.
  5. Na de 3de cd op ok geklikt om opnieuw op te starten, met helaas hetzelfde scenario dan voorheen: even het PB-logo en dan terug het zwarte scherm met knipperende cursor.
  6. De cd die ik had ingestoken was een backup-cd, maar nu je het woord recovery vermeldt weet ik dat dat niet de juiste cd was. Er zaten inderdaad nog 3 recovery cd-s bij, waarvan de eerste nu insteekt, en nu geraak ik al verder. Op dit moment is hij met de herstelling van windows bezig. Als dat gebeurt is rest me dan een gewone herstart ? [edit: 2de cd loopt al] [edit2: hij doet er wel vééél langer over dan de 1ste]
  7. Ik had het goed gedaan maar verkeerd getypt, sorry. Met IDE2 op de 1ste plaats en IDE0 op de 2de, nog steeds hetzelfde liedje.
  8. Ook na de 8ste op de 1ste plaats te hebben gezet, hetzelfde scenario.
  9. De volgorde stond als volgt: Boot Priority order: 1: IDE0: Toshiba MK5055GSX-(S1) 2: IDE1: 3: IDE2: Slimtype DVD A DS8A3S-(S3 4: USB FDD: 5: Network boot: MBA v11.4.1 Slot 0600 6: USB HDD: 7: USB KEY: 8: USB CD/DVD Rom: Ik heb via F5 de 8ste op de 1ste plaats gezet en bewaard, en heropgestart met de "back-up disk, stuurprogramma's en toepassingen"-disk erin, zonder succes. Is dit de opstart-cd of moet dat nog een andere zijn ?
  10. Een zoveelste laptop die niet meer opstart blijkbaar. Het betreft een Packard Bell Easynote LJ61 laptop met Windows Vista van een half jaartje oud. Zoals vanouds krijg ik eerst het scherm met PB-logo, met onderaan de optie om "F2" te drukken om te set-up te veranderen. Doe ik dit niet, krijg ik een zwart scherm met linksboven een knipperende cursor, en geraak ik niet verder. Druk ik echter snel genoeg op F2, verschijnt er een "PhoenixBIOS setup Utility" met in de menubalk de opties "Information", "Main", "Security", "Boot", en "Exit". Onderaan de bruikbare toetsen, zijnde F1 (help), F5/F6 (Change Values, die indrukken heeft echter alleen een pieptoon tot gevolg), F9 (Defaults), F10 (Save and Exit" en de enter-, pijltjes- en escape-toetsen. Wat staat me nu precies te doen om weer op te kunnen starten ? Het opnieuw insteken van de installatie-cd bracht alvast geen soelaas. Benieuwd of iemand hier raad mee weet, alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.