Ga naar inhoud

anniem

Lid
  • Items

    50
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door anniem

  1. De oplossing is: -) opstarten in veilig modus (F8) -) de video drivers opnieuw installeren -) heropstarten en beeld op het 15" TFT-scherm.
  2. Ik heb een probleem met een HP Compaq dc7100. Ik voerde de installatie van deze pc uit met een 17" TFT. Op de lokatie waar de pc moet gebruikt worden, staat een 15"TFT. Ik veranderde de resolutie naar 1024 x 768 met vernieuwingsfrequentie 60 Herz zowel bij de beeldscherm-instellingen als via geavanceerd bij de grafische kaart (onboard) maar telkens de pc heropstart wordt de vorige resolutie automatisch teruggezet en geeft het 15" TFT geen beeld en de melding 'out of range'. Ik sla de wijzigingen telkens op en toch zijn ze na heropstarten weer weg. Wat moet ik doen om de instellingen te behouden zodat er beeld is op het 15" TFT?
  3. Op de S = front panel header zitten HDD led + Power led + reset + On/Off = 4 x connectors met 2 pinnetjes aangesloten dus niet de USB. Die USB front moet dus zeker op de V aangesloten worden. Ik weet alleen niet hoe. Allebei op USB 1? Allebei op USB 2? Ik zal het met trial en error moeten zoeken en hopen dat ik de juiste combinatie vind. Is het mogelijk de front USB's USB1 zijn en niet compatibel met USB 2.0? Hoe kun je dat zien?
  4. Sorry, ik heb even geen tijd om het uit te proberen. Zondag doe ik het zeker! Ik heb alleen op allerlei mogelijkheden aan de V's aangesloten omdat daar USB1 en USB2 onder stond. Ik probeer de S uit en laat je zeker weten of het lukt.
  5. Het zijn idd 2 verschillende topics over 2 verschillende events die wel gemeenschappelijk hebben dat de Win updates niet meer lukken. Als ICT-coördinator beheer ik een 450-tal pc's, vandaar dat ik al eens iets voor heb wat ik niet begrijp en waarvoor ik op het forum hulp zoek. Die genuine melding heb ik nog niet veel voor gehad maar ik begrijp het niet en heb nog geen oplossing gevonden om dit snel te verhelpen. Ondertussen heb ik op die bewuste HP d530 USDT een nieuwe ghost gezet en met de minisetup van sysprep heb ik de volume key ingesteld en is de melding verdwenen. Mijn vraag is dus hoe kan ik die melding sneller oplossen (zonder een reïnstall) Die Dell Latitude D520 is eigenlijk mijn master voor het ghosten e.a. en misschien was ik niet voldoende duidelijk. Die Dell kreeg ik met een reeds geïnstalleerde Win XP pro, een OEM-versie. Een tijdje geleden wou/kon ie geen win updates meer installeren en ik weet niet hoe dat komt en zou dat graag verhelpen. Tijdens mijn zoektocht naar de key merkte ik dat ik, niettegenstaande ogenschijnlijk beheerder, deze computer - beheren niet kon openen en als ik bij uitvoeren services.msc intikte, kreeg ik de melding MMC is of niet geïnstalleerd of je hebt onvoldoende rechten. Met Trinity rescue kon ik het verborgen ww van administrator verwijderen maar nog steeds geen toegang. Ik vraag me af hoe dat komt en ben bang om bij herstellen met Win XP CD (met een andere key-volumekey) vanalles kwijt te zijn want mijn ervaring met het gebruik van recoveries is dat instellingen en extra programma's weg zijn. Ik heb nood enerzijds aan info over wat er precies aan de hand is en anderzijds aan hulp om op te lossen zonder verlies. Dit had ik misschien wel in een ander topic moeten zetten.
  6. Ja, ze moeten aan die V aangesloten worden. Ik heb al verschillende mogelijkheden geprobeerd maar er komt steeds een foutmelding over de USB-poort, de USB-stick wordt niet herkend. Kun je me doorgeven hoe ik precies die connectoren moet inpluggen?
  7. Ik wil de key niet veranderen, maar wel nog updates binnenhalen. De chkdsk /f /r gedaan maar niets is veranderd. Is het zeker dat ik met de herstelling met de Win XP pro CD niets kwijt ben van de geïnstalleerde programma's en instellingen? Kan ik na die herstelling de computer beheren? Toegang tot MMC? Of moet ik dat expliciet installeren van de Win XP CD? Hoe?
  8. Ja, na de sysprep was het weg. Maar ik begrijp niet hoe het er komt. De validatie lukt niet niettegenstaande het een legitieme key is en als het verschijnt kunnen de updates niet meer binnengehaald worden. Rechtsonder komt er een blauwe ster, windows genuine advantage notification - de validatie kan niet voltooid worden. Kun je me eventueel doorgeven welke update ik dan manueel moet installeren om die melding te overbruggen?
  9. Ja, het blokje AC'97 is aangesloten en de front audio werkt. Het zijn de front USB-aansluitingen die niet lukken.
  10. Ik begrijp het ook niet, vandaar dat ik het op het forum zet in de hoop dat iemand mij kan helpen.
  11. Op moederbord Intel d946GZIS zijn de 2 front USB-poorten niet aangesloten. Uit dat frontpanel komen 3 lichtgrijze kabels. De 1ste kabel komt in een zwart blokje Azalia met eerste rij 5 pinnetjes en 2de rij 4 pinnetjes (3-0-1) dit blokje gaat naar een identiek verlengblokje(?) AC'97 dat ingeplugd is in een audio-uitgang op het moederbord. De 2de komt in een zwart blokje met 3 pinnetjes: 1 + 5V + 1 -D + 1 +D & een 1 pin blokje ground. De 3de komt in een zwart blokje met 3 pinnetjes: 2 + 5V + 2 -D + 2 +D & een 1 pin blokje ground. Ik weet niet hoe en waar ik die moet inpluggen om de 2 front USB-poorten te kunnen gebruiken. Onderaan zijn 2 aansluitingen (USB1 en USB2) met telkens 9 pinnen (5 + 4). Ik probeerde de beide blokjes+ground onder elkaar aan te sluiten op USB1 waarbij het laatste pinnetje vrij bleef maar er kwam een foutmelding. Kan iemand mij helpen? Hoe moet ik die 2de en 3de kabel aansluiten om de USB-poorten vooraan eveneens te kunnen gebruiken?
  12. Een tijdje geleden kon ik plots geen Win updates meer installeren. Op de laptop is een OEM Win XP pro geïnstalleerd. Ik zocht op hoe ik de key kon veranderen maar voor een OEM versie vond ik dat dat niet kan. Hoe kan ik toch nog updates binnenhalen want blijkbaar is die OEM-key verlopen. Die Win XP pro was klaargezet door Dell. Tijdens de zoektocht om die key aan te passen merkte ik dat ik noch services.msc noch Deze computer - beheren kon openen, omdat MMC ofwel niet geïnstalleerd ofwel ik onvoldoende rechten had. Ik begreep het niet want ik ben beheerder. Via Trinity rescue kit kon ik ongekende wachtwoord van administrator verwijderen, maar ook als administrator kon ik niet in beheren. Ik weet niet hoe dat op te lossen! Met de CD Win XP pro herstellen durf ik niet want er staan een aantal zeer belangrijke programma's op geïnstalleerd die ik zeker niet kwijt wil en waarvan ik niet zeker ben ze op een volledig nieuwe installatie te kunnen herinstalleren.
  13. Als ICT-coördinator gebruik ik een volumekey voor de installatie van Win XP pro. Op een HP d530 USDT krijg ik nu de melding: validatie legitieme Windowsversie kan niet worden voltooid. Niettegenstaande die melding worden toch een aantal updates uitgevoerd, maar dan stopt het en het valideren lukt evenmin. Nadien heb ik met diezelfde key de Win XP pro installatie nog op andere pc's uitgevoerd, zonder problemen. Ik weet niet wat er aan de hand is. Hoe krijg ik die melding weg want het is een legitieme versie?
  14. Sorry voor het lang uitblijven van een reactie. 'k Had de pc even opzij gezet. Het bleek uiteindelijk toch de RAM te zijn. Bij de recups zaten een aantal defecte RAM-latten en 'k had er net die uitgekozen voor de vervanging (!) Bedankt in elk geval voor de Seatool
  15. Ik heb Seatool gedownload en op CD gebrand, maar vermits ik nog HD's en RAM in reserve heb, heb ik die vervangen. Het probleem blijft ('k ben zeker dat de vervangingen niet defect zijn). Ik vraag me af of het probleem niet dieper zit en de pc goed is voor wisselstukken. Bedankt in elk geval voor de seatool-tip.
  16. Nieuw schooljaar dus heel wat pc's herinstalleren, ghosten met Symantec Ghostcast server. Over het algemeen lukt dat prima, maar nu heb ik hier een pc met troubles. De bootCD start op, maar blijft hangen op een grijs blanco scherm van Symantec. Bij Ctrl+Alt+Del geeft hij een bieptoon en komen er rare grijze balkjes op het scherm, maar heropstarten doet ie niet. Weet iemand wat het probleem is met die pc? Welk onderdeel defect is om deze symptomen te veroorzaken? Graag uw hulp. Bedankt
  17. Ik heb hier een HP nc8000 recup-laptop. Bij het opstarten blijft hij een aantal minuten hangen op het opstartscherm F10=ROM based setup. Na een tijd reageert de pc op F10 entering setup. Weerom na ettelijke minuten komt de melding: drivelock Multibay password en als ik dan op het slotje bovenaan klik, opent de BIOS. Ik heb er geen idee van wat er aan de hand is. Ik heb de RAM, HD, batterij en BIOS-batterij al vervangen en de standaardinstellingen hersteld in BIOS, zonder resultaat.
  18. Bedankt, ik heb gparted staan op een KnoppixCD die ik gebruik om data van de gebruiker te recupereren vóór het herinstalleren. Wat ik niet begrijp is dat er oorspronkelijk wel Win XP home op de laptop geïnstalleerd was en dat hij bij herinstallatie van Win XP pro de HD helemaal niet ziet, terwijl Win Vista blijkbaar wel die verborgen partitie overbrugt/negeert. Wat staat er in die verborgen partitie?
  19. Ja, dat deed ik, de HD formatteren zodat er niets meer op stond, maar het hielp niet. Win XP pro gaf aan dat de HD niet herkend werd en Vista lukte wel.
  20. Op een laptop Fujitsu Siemens Amilo was Win XP Home geïnstalleerd. Omdat er een virus op zat, wil ik een volledige herinstallatie uitvoeren vanaf de CD Win XP pro + SP3. Er komt een foutmelding dat de HD (SATA) niet gevonden wordt en de installatie stopt. Ik dacht eerst dat de HD kapot was maar de installatie van Win Vista Enterprise lukt wel. Vroeger had ik hetzelfde voor bij een pc, ik kon dit oplossen door in de BIOS bij eigenschappen van de HD SATA te wijzigen in IDE. In de BIOS van de laptop vind ik dat nergens en kan ook niets wijzigen bij de eigenschappen van de HD. Kan iemand mij helpen om toch Win XP pro op die laptop te installeren?
  21. Neen, ik kreeg nooit een melding van niet geïnstalleerde updates en ik probeerde de converter en Chrome op alle mogelijke manieren te installeren. Ik dacht misschien dat het aan de RAM lag, maar dat was het ook niet. Ik heb dan maar een full Win XP pro + SP3 reïnstall gedaan vanaf de CD en alle updates en programma's werden perfect geïnstalleerd. Er moet toch ergens enige anomalie (virus?) in die vorige installatie geslopen zijn. Wat, weet ik nog steeds niet. Deze discussie is dus opgelost tenzij nog iemand mij kan vertellen waar de oorzaak van deze rare update- en installatieblokkades kan zitten.
  22. Ja, er zijn een aantal automatisch updates geïnstalleerd (zie ik in software), maar op de Win update pagina komt nog steeds die melding, fileformatconverter wordt gedownload maar raakt niet geïnstalleerd en ook google chrome kan niet geïnstalleerd worden omdat er bepaalde updates ontbreken. Het is nochtans een legale versie (volumekey) van Win XP pro.
  23. Ik begrijp het niet, nu ik na hijackthis de pc afsluit, gaat ie automatisch updates installeren. Logfile: Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4 Scan saved at 17:28:17, on 30/01/2012 Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702) Boot mode: Normal Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe C:\WINDOWS\Explorer.EXE C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe C:\WINDOWS\AGRSMMSG.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\BTTray.exe C:\PROGRA~1\WIDCOMM\BLUETO~1\BTSTAC~1.EXE C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc.exe C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Google R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = Hotmail, Messenger, nieuws en entertainment vind je op MSN.nl R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = Bing R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = Bing R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Hotmail, Messenger, nieuws en entertainment vind je op MSN.nl R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = CCleaner - Update R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Koppelingen O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll O2 - BHO: Java Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\ssv.dll O2 - BHO: Java Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll O4 - HKLM\..\Run: [startCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun O4 - HKLM\..\Run: [AGRSMMSG] AGRSMMSG.exe O4 - HKLM\..\Run: [PTHOSTTR] C:\Program Files\HPQ\HP ProtectTools Security Manager\PTHOSTTR.EXE /Start O4 - HKLM\..\Run: [synTPLpr] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe O4 - HKLM\..\Run: [synTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe" O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe" O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Lokale service') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Netwerkservice') O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM') O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user') O4 - Global Startup: BTTray.lnk = ? O8 - Extra context menu item: E&xporteren naar Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000 O8 - Extra context menu item: Verzenden naar &Bluetooth - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm O9 - Extra button: Onderzoek - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL O9 - Extra button: @btrez.dll,-4015 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm O9 - Extra 'Tools' menuitem: @btrez.dll,-4017 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/muweb_site.cab?1234453282789 O22 - SharedTaskScheduler: Preloader van browseui - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll O22 - SharedTaskScheduler: Cache-daemon voor onderdeelcategorieën - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - WIDCOMM, Inc. - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe O23 - Service: HP WMI Interface (hpqwmi) - Hewlett-Packard Development Company, L.P. - C:\Program Files\HPQ\Shared\hpqwmi.exe O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe -- End of file - 5854 bytes
  24. Bij het installeren van programma's op een laptop verloopt alles prima tot ik fileformatconverter wil installeren. Het downloaden lijkt normaal te verlopen maar na op uitvoeren geklikt te hebben, gebeurt er niets meer. Ik dacht één of andere update te missen maar op de win update pagina krijg ik: de bestanden nu registreren of opnieuw installeren. Als ik op doorgaan klik, komt er een blanco blad en gebeurt er niets meer. Heeft iemand daar een verklaring/oplossing voor?
  25. Ik heb een vraagje over een laptop Dell Latitude E5520. Aan de zijkant is één aansluitpunt voor een headset, ik heb een headset met microfoon met 2 aansluitstekkers (groen + roze). Welk tussenstuk heb ik nodig om de beide functies van de externe hoofdtelefoon met micro te kunnen gebruiken? Of moet ik een ander type headset gebruiken? Bij de productbeschrijving van de laptop vind ik: "Communiceer effectief wereldwijd met ingebouwde webcam, arraymicrofoons die helpen een betere geluidskwaliteit te bieden" Waar zitten de ingebouwde arraymicrofoons? Hoe activeer ik die? Heb ik die externe headset wel nodig? Hoe activeer ik de ingebouwde webcam? Beide zouden gebruikt worden bij het skypen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.