Ga naar inhoud

Sofie_Snoopy

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sofie_Snoopy

  1. Omdat we met Belgacom zo veel problemen hadden en zij ons niet wilden helpen (problemen liggen volgens hen altijd aan de computer en nooit aan hen) hebben we alles door de technische dienst van de winkel waar we laptop en router kochten laten doen... Ik kan me geen document herinneren maar ik zal tegen morgen eens kijken of ik er alsnog iets van vind ;)

  2. Aan de gsm ligt het niet hoor, die heeft wel degelijk wifi ondersteuning en op gratis netwerken in bv restaurants werkt die dus het ligt echt wel aan de router...

    ---------- Post toegevoegd om 19:59 ---------- Vorige post was om 19:57 ----------

    Ik heb de router niet zelf geïnstalleerd dus weet er niet zo veel van ... ik denk dat het aan de beveiliging* ligt maar ik zou niet weten hoe deze aan te passen... Ik wil er ook liever niets aan mispeuteren want met die dingen heb je nogal gauw last heb ik al gemerkt...

    * iPod vindt het netwerk, vraagt wachtwoord en meldt dan dat er geen verbinding kan worden gemaakt met het netwerk.

  3. Hey allemaal;

    wij hebben thuis een D-Link Wireless ADSL Router (DSL-2740B) , zeer tevreden over want er werken probleemloos twee laptops mee, maar ik dacht dat het ook mogelijk zou moeten zijn met bv een gsm of iPod de wi-fi te gebruiken. Dit lukt me echter niet, weet iemand of het effectief mogelijk is en waarom dat dan niet lukt?

    Alvast bedankt ;)

  4. Ik heb een probleem met mijn updates. Telkens ik mijn laptop opstart begint hij te updaten. De gekende 3 fases verlopen goed tot hun 100% tot er plots opkomt dat de updates niet juist zijn geconfigureerd en dat de wijzigingen ongedaan worden gemaakt. Dit maakt dat het uiteindelijk een 10-tal minuten duurt tot hij volledig opgestart is. Bij de geschiedenis van de updates is er tegenwoordig dus ook meer mislukt dan voltooid. Ik vind geen oplossing en vind het erg vervelend dat het blijft opduiken. Weet iemand raad?

  5. Ok kijk ik heb dit zelfde probleem voorgehad misschien kan je mijn topic eens overlopen en hetzelfde doen als ik .

    Je moet maar eens alles doorlopen maar bij mij is het nu opgelost men verbinding blijft en ik krijg de melding niet meer.

    Je moet het zelf maar eens weten en bekijken en moest je nog een vraag hebben kan je me altijd wel is mailen of reageren hoe ik ... gedaan had .

    Ik weet hoe lastig het is die melding dus ik wil er je zeker ook vanaf helpen.

    hier is de link naar topic van mij die neem je maar is door.

    http://www.pc-helpforum.be/f168/draadloos-internet-elke-keer-verbroken-bij-28902/

    MVG Stoffel

    Ik heb je topic gelezen en het is inderdaad heel herkenbaar. Uiteindelijk heb je het dus opgelost door een snelkoppeling te verwijderen? Kan je misschien even zegge hoe je dat percies gedaan hebt? Vooral welke snelkoppeling :s

    Alvast bedankt voor me in te lichten over je topic ;)

    Groetjes, Sofie.

  6. Ga naar netwerkcentrum

    Klik op draadloos netwerk beheren.

    Zie je daar meer router dan de uwe.

    Zo ja schuif uw router naar boven zodat het op de eerste rij staat.

    Ik heb mijn router op de eerste plaats gezet, maar de vraag werd weer gesteld...

    Misschien weet u het wel met deze details:

    ik heb een Acer pc en daarbij hoort ook Acer Empowering Technology. In het kadertje dat elke keer verschijnt bij het opstarten, staat vanboven het logootje van die Empowering Technology met daarachter waarschuwing. Wellicht heeft de oplossing daar dus ook mee te maken...

    In ieder geval heel erg bedankt voor de hulp !

  7. Sinds een tijdje komt er bij het opstarten van mijn laptop steeds de melding:

    " Draadloos verbonden. Wilt u de draadloze antenne daadwerkelijk uitschakelen? "

    Ik kies telkens de nee, maar ik zou graag hebben dat hij dit onthoudt en het niet elke keer weer vraagt.

    Weet iemand hoe dit is op te lossen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.