Ga naar inhoud

Pleuris

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Pleuris's prestaties

  1. bedankt voor alle tips, maar het is op zich sneller om het te blijven doen zonder verandering. Dus geen php of iframe.
  2. Ik zou inderdaad op een of andere manier willen dat het menu makkelijk aan te passen is op elke pagina. Ook zou ik het graag in de nu reeds bestaande lay-out van de site krijgen. Nu heb ik tijdelijk de hoofpagina aangepast. Zoals je op bv deze pagina kan zien zijn er op de fotopagina alleen al 18 pagina's waarnaar gelinkt wordt. Als er een dus een nieuw deel bijkomt (of afgaat) is dat veel werk. De uitleg over Iframes had ik al zien staan op websitemaken. Toch slaag ik er niet in om dat erin te krijgen met de huidige lay-out. Het probleem ligt niet aan explorer alleen. Op sommige pc's werkt het perfect met explorer, op andere niet. Ook hoeft het niet echt een Iframe te zijn voor mij. Het idee van stegisoft om een link te leggen naar een bestand waarin het menu staat is uiteindelijk de bedoeling. Maar hoe dat kan gedaan worden weet ik niet.
  3. wachten is geen probleem, want je idee hierboven lukt totaal niet. In NVU krijg ik de code te zien, en dus niet menu.html. Dreamweaver geeft een blanco stuk op de pagina en de melding dat er een invalid markup is op <src="menu.html".
  4. en waar zet ik die dan neer? Ik heb om het is te testen het zo gezet: <div class="subnav"> <div><iframe src="menu.html" name="sidemenu" id="sidemenu" frameborder="" height="600" scrolling="no" width="150"></iframe></div> </div> echter zonder verschil. Toch al bedankt om me te helpen.
  5. ik zou dat graag doen, maar waar vind ik dat stuk juist? De hele css hier posten lijkt me nogal onoverzichtelijk. volgens mij is het dit: #wrap .subnav h2 { margin: 5px 0px; padding: 2px 2px 2px 5px; font-size: 12px; color: rgb(0, 0, 0); display: block; background-color: rgb(212, 208, 200); } #wrap .subnav .cats a { border-style: none; color: rgb(110, 157, 225); text-decoration: none; text-align: left; display: block; float: left; clear: left; } #wrap .subnav ul { margin: 0px; padding: 0px; list-style-image: none; list-style-type: none; } #wrap .subnav .cats { margin: 0px; padding: 0px; list-style-image: none; list-style-type: none; } #wrap .subnav .cats li { border-bottom: 1px solid rgb(228, 228, 194); font-size: 10px; text-align: right; } #wrap .subnav li { font-size: 10px; } #wrap .subnav a { border-bottom: 1px solid rgb(228, 228, 194); color: rgb(110, 157, 225); text-decoration: none; display: block; } trouwens div in div, is voor mij chinees. Graag een woordje uitleg :s
  6. Een jaartje geleden werd me gevraagd om de site van mijn jeugdbeweging te maken. Een site die begon met een 10 tal pagina's groeide ondertussen uit tot een site met een dikke 50 pagina's. Om het wat makkelijker te maken als er onderdelen weg of bij moeten was ik begonnen om een manier te zoeken om het menu aan de linkerkant zo te maken dat als ik het daar aanpas ALLE pagina's het automatisch meekrijgen. Een Iframe bleek de beste oplossing Na 2 dagen zelf te zoeken dacht ik het in orde te hebben, maar toen ik aan enkele vrienden de vernieuwde lay-out liet zien om het te testen bleken er nog wat problemen te zijn. Aangezien ik geen idee heb waar het zit ben ik op zoek gegaan naar een forum waar men me hopelijk kan helpen. Wat is er nu mis met de lay-out Zo zou het er op elke pc moeten uitzien: onder firefox ziet het soms zo uit (niet echt een probleem, maar toch), dus een kader rond het menu Let er trouwens op dat het menu breder is dan de vorige keer Maar het ergste is dit (zo ziet het er op de meeste pc's blijkbaar uit) Het menu is naar rechts opgeschoven in het kader, waardoor de tekst van de site pas begint onder de lengte van het menu. Dit is de code van het iframe (de width zou eigenlijk op 150 moeten staan, maar heb er al zoveel mee geprutst zonder verschil) <div class="subnav"> <iframe src="menu.html" name="sidemenu" id="sidemenu" frameborder="" height="680" scrolling="no" width="100"></iframe></div> Wie o wie kan me helpen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.