Ga naar inhoud

davaze

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

davaze's prestaties

  1. Het probleem is tijdelijk opgelost. Na intensief speurwerk samen met de ISP provider is gebleken dat van hun kant iets toch niet helemaal goed werkt waardoor de belasting op de LAN kaart te hoog schijnt te worden. Deze oudere kaart kan daar waarschijnlijk ook niet goed tegen. Op dit moment hebben we bij de Advanced instellingen van de netwerk adapter de setting bij Link Speed & Duplex op 10Mbps/s full duplex gezet waardoor de belasting tijdelijk minder wordt en de snelheid weer normaal is. Het klinkt erg technisch en binnenkort komt er nog een engineer kijken naar hun eigen installatie wat er mis is want normaal zou deze instelling gewoon op auto detect moeten kunnen blijven staan. Schijnbaar kunnen de nieuwere kaarten en computers beter met overbelasting overweg vandaar dat het op de nieuwe laptop wel werkte. Als ik meer info heb omtrent dit probleem dan zal ik dit hier nog posten. Voor nu is het probleem opgelost. Verder wil ik jullie bedanken voor de interesse en medewerking het probleem op te lossen.
  2. Ik heb intussen de twee laptops d.m.v. een LAN kabel direct aan elkaar gehangen met ieder zijn eigen ip adres. Daarna heb ik met een programma de LAN getest in beide richtingen en kom op een gemiddelde snelheid van 94Mb/s, voor een kaart van 10/100 Mb/s is dat heel normaal in mijn ogen. Ook het overzenden van een bestand van 3.7GB duurde slechts 6 min, waarmee ik ook op een snelheid uitkom die goed is. Hieruit kan ik opmaken dat zowel de LAN kaart en de rest van de hardware alsmede mijn LAN verbinding goed is. Nu vraag ik me af of het hele probleem niet in het VPN gedeelte kan zitten? Ik weet dat hiervoor gebruikt wordt gemaakt van het PPTP protocol maar ik heb geen verstand hiervan, ook weet ik niet of er verschillende versies of verbeterde versies hiervan beschikbaar zijn. Ik vraag me af of hier het verschil kan zitten tussen de twee laptops?
  3. Niet dat ik weet. Misschien heeft het ermee te maken dat met de eerste test er wordt gepingd naar het eigen ip adres 192.168.215.244 en in de tweede test naar het gateway adres 192.168.215.2. Overigens krijg ik op beide laptops hetzelfde ping resultaat, bij de een TTL128 en TTL64. De gegevens van de LAN instellingen en de VPN verbinding zijn overgenomen van de ISP provider. Ik heb begrepen dat pingen naar het gateway adres altijd wel een keer een packetje verloren kan gaan maar dat mag niet resulteren in zo'n groot snelheids verschil. Tot op dit moment is het nog voor iedereen een raadsel die ik intussen heb gevraagd en ze zijn allemaal al benieuwd waar het aan ligt. Ik wil nu nog gaan proberen d.m.v. een rechtstreekse LAN verbinding te maken tussen mijn beide laptops en op die manier bestandjes over te gaan zenden via een shared HD. Kijken wat er voor een snelheid uit komt in beide richtingen. Op dit moment heb ik geen beter idee.
  4. Zoals al eerder vermeld, betreft het een schone installatie van XP en heb ik voor de zekerheid de standaard windows firewall uitgezet. Echter op de werkende laptop staat zowel windows firewall als ESET NOD geinstalleerd, deze werkt zonder problemen met dezelfde kabel. Plug ik hem in de andere laptop dan heb ik dus ineens een hele slechte verbinding, zoals te zien is in de speedtest. Dit bevestigd voor mij dat zowel de kabel als internet verbinding zelf geen probleem is want anders moet ik dit op beide laptops hebben. Het is voor mij een echt raadsel.
  5. Dit is zo opgegeven door de ISP provider hier. De verbinding is op deze manier opgebouwd: LAN settings: IP 192.168.215.244 Subnet: 255.255.255.0 gateway 192.168.215.2 DNS 195.98.160.26 DNS 195.98.161.26 VPN settings: IP 192.168.215.2 username: username pasword: pasword Als ik doe pingen op het gateway adres 192.168.215.2 dan krijg ik het volgende: Reply from 192.168.215.2: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.215.2: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.215.2: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.215.2: bytes=32 time<1ms TTL=64 Ping statistics for 192.168.215.2: Packets: Sent = 141, Received = 139, Lost = 2 (1% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms Op de goede laptop krijg ik: Ping statistics for 192.168.215.2: Packets: Sent = 136, Received = 136, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms Zou hier ergens een oorzaak kunnen liggen, als ik op 2 minuten pingen 1% packet loss heb of heeft dit geen invloed?
  6. Hoi, ik heb de test gedaan en deze lijkt gewoon goed te zijn. Ik krijg alleen de volgende melding gedurende de hele test: Reply from 192.168.215.244: bytes=32 time<1ms TTL=128 Reply from 192.168.215.244: bytes=32 time<1ms TTL=128 Reply from 192.168.215.244: bytes=32 time<1ms TTL=128 Reply from 192.168.215.244: bytes=32 time<1ms TTL=128 Ping statistics for 192.168.215.244: Packets: Sent = 250, Received = 250, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms Zo lijkt dus alles in orde maar waarom dan het grote snelheids verschil? Het kan toch niet zijn dat een laptop van 5 jaar oud geen 100kB/sec kan halen met een 1Mb/s verbinding en de nieuwe laptop wel. In mijn vorige posts bij de speedtest zie je gewoon een erg groot verschil en ik vraag me af waarom?
  7. Er is wel verschil in hardware tussen beide laptops omdat de werkende veel nieuwer is maar ondanks dat ben ik van mening dat zelfs een laptop toshiba met een 2.5GHz celeron processor, 512MB DDR Ram/333 MHz en een LAN 10/100 kaart wel normaal met een 1Mb/s internet verbinding moet kunnen omgaan. Instellingen van IE8 zijn bij beide hetzelfde maar ook andere programma's krijgen geen updates gedownload vanwege de slechte verbinding, dus het heeft niet alleen effect op IE8 maar op alles in het algemeen. Ik heb vandaag een zogenaamde professional op bezoek gehad, die heeft alles bekeken en geen directe hardware fout kunnen vinden, zowel het geheugen als HD enz zijn in orde. Zijn idee was meteen windows zelf. Hij heeft zijn eigen XP pro erop gezet maar uiteindelijk is het resultaat nog steeds hetzelfde. Omdat op deze laptop de symbolen en knopjes zitten voor WiFi dacht hij dat het daar aan lag omdat de WiFi helemaal niks doet. Nu heb ik gekeken en het blijkt voor deze laptop gewoon een optie te zijn en er zit dus geen WiFi in. Wij zijn nu weer terug bij af met wat Euro's minder voor zijn expertise die niets heeft opgeleverd. We weten niet wat we nog kunnen doen, een andere kopen als je niet weet wat er is doe je ook niet want verder werkt deze laptop prima. We hopen dat we via dit forum nog een stap verder kunnen komen.
  8. De manier waarop hier verbinding met internet wordt gemaakt is als volgt: Als eerste moet je bij de LAN verbinding zelf de IP,gateway,DNS en Subnetmask invullen die de provider opgegeven heeft. Op dat moment krijgt de LAN verbinding met het intranet van de provider. Daarna moet je een nieuwe netwerk verbinding maken (VPN) waarin je vervolgens het gateway adres opgeeft en de usernaam en paswoord. Deze verbinding fungeert als het ware als een soort inbel verbinding op de actieve LAN verbinding die je als eerste gemaakt hebt. Vervolgens heb je internet toegang. Zoals gezegd werkt dit op de ene laptop vloeiend en op de andere laptop ontzetten langzaam. Zoals je in de speedtest kan zien in mijn vorige posts is het onmogelijk te internetten met zo'n snelheid. Ik heb ook niet zoveel verstand van VPN verbindingen maar het lijkt mij dat dit alleen als een soort inbel verbinding fungeert om toegang tot het internet te krijgen, verder verloopt alles via dezelfde LAN verbinding (enigste verbinding) en via het TCP/IP protocol. Ik werk er nog steeds aan heb nog steeds het vermoeden dat het mogelijk toch hardware kan zijn, alhoewel de LAN kaart goed lijkt te werken. Alle mogelijke ideeen zijn welkom.
  9. Ik had daar zelf ook het probleem niet gezocht omdat het een schone installatie van windows xp betreft, echter kan ik er niet achter komen wat mijn verbinding lijkt te knijpen op die laptop. Je mertk en ziet duidelijk dat vooral de downstream erg slecht is en ook de connecties via speedtest laat zien dat er iets niet klopt. Er moet echter een oorzaak zijn lijkt me maar ik weet het op dit moment even niet. Ik ben vrij handig met computers maar dit ontgaat me even, vandaar mijn post op dit forum, in de hoop dat iemand met een idee komt om te proberen of misschien zelfs met een oplossing Tot dusver kom ik niet echt verder, wat ik nog ga proberen is om verbinding te maken via een inbel provider via het analoog modem, kijken of er verschil is, maar dit is niet de oplossing.
  10. Ja dat klopt, ik had dit ook al aangegeven in mijn vorige posts. Het betreft een Russische versie van windows xp home edition, echter heb ik ook de Russische versie van xp pro geprobeerd evenals het originele Toshiba OS windows xp home engelse versie. Geen van allen geeft verbetering nadat deze schoon geinstalleerd is. Ik krijg met alle versies precies hetzelfde resultaat. Dit is ook de reden waarom ik een andere LAN kaart geprobeerd heb en tevens andere LAN drivers geprobeerd heb maar ook dit leverde niks op. Nogmaals op mijn prive laptop waarop ook windows xp pro staat werkt het prima en ik kan geen verschil ontdekken behalve dat de LAN kaart een 10/100/1000 is maar met een inetrnet verbinding van 1Mb/s moet een 10/100 kaart geen probleem opleveren. Daarbij komt nog dat ik in het verleden ook al eens opnieuw XP heb geinstalleerd maar toen had ik deze problemen niet. Ik kan niks vreemds vinden en vraag me af of het niet in windows zelf kan zitten of kan het nog andere hardware zijn behalve de LAN kaart wat problemen kan geven? Het is zo vreemd om twee laptops naast elkaar te hebben met beide windows xp, dezelfde LAN instellingen door de provider opgegeven en dezelfde VPN settings ook door de provider opgegeven en op de een werkt het prima en op de ander niet.
  11. Ik inmiddels via speedtest.nl met beide laptops en dezelfde verbinding en instellingen een test kunnen doen met als volgende resultaat. Misschien heeft iemand een idee wat het nu kan zijn. Als ik de test uitvoer met de werkende laptop dan krijg ik het volgende: Download : 103.6 KByte/sec Upload : 76.0 KByte/sec Connection : 237.0 Conn/min Doe ik hetzelfde met de slechte laptop, dezelfde verbinding en instellingen: Download : 3.8 KByte/sec Upload : 75.7 KByte/sec Connection : 42.0 Conn/min Ik zie groot verschil bij download en connections, hoewel de upload ongeveer hetzelfde is. Wat kan dit enorm verschil nu veroorzaken, ik heb geen idee.
  12. Ik heb het programma uitgevoerd en hieronder is het log bestand. Ik moet er even bij vermelden dat op dit moment ESET smart security geinstalleerd staat maar dit heeft geen effec gehad op de internet verbinding omdat ik dit eerst zonder ESET heb geprobeerd, ESET veroorzaakt in dit geval geen probleem en zelfs het updaten van ESET is onmogelijk langzaam dus de snelheid heeft geen effect op IE 8 alleen maar in het algemeen. In het laatste gedeelte staat een stukje in Russisch omdat het OS Russisch is, als dit een probleem is om te analiseren dan zal ik het laten vertalen. Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4 Scan saved at 11:22:37, on 18.09.2010 Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702) Boot mode: Normal Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\WINDOWS\Explorer.EXE C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn.exe C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = @MAIL.RU: R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = Hotmail, Messenger, nieuws en entertainment vind je op MSN.nl R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = Bing R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = Bing R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Hotmail, Messenger, nieuws en entertainment vind je op MSN.nl R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Ссылки O4 - HKLM\..\Run: [igfxTray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe" /hide /waitservice O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE') O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM') O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user') O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1284547085300 O16 - DPF: {E06E2E99-0AA1-11D4-ABA6-0060082AA75C} - O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{6CCB25BE-5612-4578-98A2-602CE57184C7}: NameServer = 195.98.160.26,195.98.161.26 O22 - SharedTaskScheduler: Предзагрузчик Browseui - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll O22 - SharedTaskScheduler: Демон кэша категорий компонентов - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll O23 - Service: ESET HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\EHttpSrv.exe O23 - Service: ESET Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn.exe O23 - Service: Журнал событий (Eventlog) - Корпорация Майкрософт - C:\WINDOWS\system32\services.exe O23 - Service: Служба COM записи компакт-дисков IMAPI (ImapiService) - Корпорация Майкрософт - C:\WINDOWS\system32\imapi.exe O23 - Service: NetMeeting Remote Desktop Sharing (mnmsrvc) - Корпорация Майкрософт - C:\WINDOWS\system32\mnmsrvc.exe O23 - Service: Plug and Play (PlugPlay) - Корпорация Майкрософт - C:\WINDOWS\system32\services.exe O23 - Service: Диспетчер сеанса справки для удаленного рабочего стола (RDSessMgr) - Корпорация Майкрософт - C:\WINDOWS\system32\sessmgr.exe O23 - Service: Смарт-карты (SCardSvr) - Корпорация Майкрософт - C:\WINDOWS\System32\SCardSvr.exe O23 - Service: Журналы и оповещения производительности (SysmonLog) - Корпорация Майкрософт - C:\WINDOWS\system32\smlogsvc.exe O23 - Service: Теневое копирование тома (VSS) - Корпорация Майкрософт - C:\WINDOWS\System32\vssvc.exe O23 - Service: Адаптер производительности WMI (WmiApSrv) - Корпорация Майкрософт - C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiapsrv.exe -- End of file - 4426 bytes
  13. Dit is zo opgegeven van de ISP provider hier. Ik zit hier bij fam. in Moskou en hier hebben ze een internet aansluiting waarbij je eerst bij de LAN verbinding het IP adres, netmask, gateway en DNS servers moet invullen. Op dat moment heb je een LAN verbinding maar nog geen toegang tot het internet. Hiervoor moet je een nieuwe verbinding maken bij netwerk verbindingen, vervolgens VPN kiezen en daarin het gateway IP adres opgeven met de inlognaam en paswoord. Via deze VPN inlog verbinding maakt het verbinding met het internet. Zoals gezegd, op mijn prive laptop waarop xp pro draait werkt het prima maar op de laptop die ik in orde probeer te maken van mijn fam. waarop xp home draait werkt de verbinding wel maar ontzettend traag tot bijna geen snelheid. Ik kan geen verschil ontdekken in de instellingen bij het TCP/IP protocol en ook de firewall staat uit. Heb andere OS (xp pro) geprobeerd en ook een andere netwerk kaart (via cardbus PCMCIA) beide maken geen verschil. Het is mij een raadsel waarom het op de een wel en de andere niet goed werkt.
  14. Hoi, Ik heb onlangs op een Toshiba laptop van 5 jaar oud opnieuw windows xp home geinstalleerd omdat deze al problemen kreeg met snelheid en internet. Nadat de schone installtie van XP is geinstalleerd en ik de LAN gegevens van de provider heb ingevuld, vervolgens de VPN settings van de provider heb ingevuld, kan ik verbinding maken met het internet. Nu blijkt alleen dat de snelheid zo traag is dat er niet mee te werken valt. Ik heb inmiddels windows xp pro geprobeerd maar hetzelfde resultaat. Vervolgens heb ik verschillende LAN drivers geprobeerd ook geen verbetering. Ik heb zelf een andere LAN kaart via de PCMCIA cardbus aansluiting geprobeerd maar geen verschil. Het vreemde is nu dat als ik hetzelfde op een andere laptop probeer waar ook windows xp pro op staat, dezelfde instellingen gebruik voor de LAN en VPN, de verbinding wel goed is en de snelheid ook prima. Ik snap niet waarom het op de een wel werkt en op de andere niet terwijl het in het verleden wel gewerkt heeft. De windows firewall had ik ook uitgeschakeld om zeker te zijn maar het maakt niks uit. Het lijkt erop dat het niet aan de netwerk kaart ligt en het ligt zeker niet aan de internet verbinding maar waar dan wel? Iemand die een idee heeft? Bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.