Ga naar inhoud

VDT

Lid
  • Items

    113
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

VDT's prestaties

Meewerkend lid

Meewerkend lid (7/14)

  • Eerste post
  • Actief
  • Gespreksstarter
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

0

Reputatie

  1. Ik normaal ook, tot deze upgrade. Weet niet wat het probleem was! Hoop dat toekomstige upgrades makkelijker gaan! Tja, overstappen naar een volledig nieuw OS, weet het niet. Denk dat ik toch maar bij Windows bliijf.
  2. Inderdaad, af en toe een verse installatie is ook niet verkeerd. Bedankt voor het meedenken in ieder geval!
  3. Ik heb intussen een tweede partitie aangemaakt en daar een iso met 1909 op geïnstalleerd. Dan werkt alles zoals het hoort. Misschien dat ik op deze manier op mijn gemak alles opnieuw installeer en als alles blijft werken ik de eerste partitie gewoon verwijder. Tenzij de gouden tip voorde eerste partitie komt.
  4. Ik heb nu vier keer geprobeerd te upgraden van 1803 naar 1909. Vier keer mislukt, althans, de upgrade zelf gaat nog wel goed maar ik heb niet/nauwelijks netwerk- /internetverbinding. Ik heb de USB-drives losgekoppeld, drivers van netwerkkaart geupdate. Diverse tips gevolgd op internet, netsh- opdrachten enz. Het rare is dat in safe mode alles gewoon werkt. Als ik via ms-config alles uitschakel blijven de problemen. Kan alle browser niet starten (Edge, Chrome, Internet Explorer). Explorer en Edge starten trouwens op zich wel maar bij ieder webadres "wacht op antwoord". Chrome start helemaal niet, in Taakbeheer staan er dan een aantal open, die ik niet beeindigd kan krijgen. In Safe Mode alle caches leeggegooid > niks. Inloggen op andere gebruiker lost ook niks op. Ook bepaalde programma's starten niet door. Bv CrapCleaner. Lijkt erop dat systeem gerelateerde programma's sowieso niet starten. Video en Audio programma's nog wel. Office ook. Outlook start wel maar ontvangen/verzenden hangt. Klik ik in systeemvak op Netwerk, staat er wel dat ik vebonden ben. Klik ik vervolgens op Netwerkinstellingen > Verbindingseigenschappen wijzigen > hangt ie op "Ethernet". Windows Update hangt ook. Gelukkig kan ik nog wel steeds terug via Herstel, maar aangezien 1803 niet meer ondersteund wordt, wil ik toch 1909 ingeinstalleerd hebben, zonder een echte re-install! Heb trouwens een ISO gedownload om over de bestaande OS heen te installeren > niks, zelfde problemen! SFC/ /scannow geeft geen problemen aan. Lang verhaal kort, ik ben een beetje door de dingen heen die ik zelf weet/ gevonden heb. Laat me nu graag de gouden tip horen! Nogmaals, in safe mode werkt het allemaal wel. Misschien kan iemand hier iets mee. En ga ik terug werkt alles weer als vanouds. Oja, bij de upgrade blijft ie redelijk lang op 27% (20 minuten of zo) hangen voordat ie verder gaat. Alvast bedankt!
  5. Wat betreft die Sata-kabel, dat had ik al wel gedaan, alleen vergeten hier te melden; los/vast maakt niet veel verschil. Heb met mijn gsm met een dB-app achter bij de voeding gemeten, zowel bij mijn eigen pc als die, die ik stiller wil hebben. De mijne 49 dB en deze 61 dB. ga eens kijken wat er in mijn eigen zit en vervolgens kijken of daar een 650 W versie van is. Denk dat het dan opgelost gaat zijn. Bedankt voor je reactie en hulp!
  6. Wat ik me afvraag is of een 650W voeding eigenlijk wel nodig is. Zoja, dan zal ik eerst eens een andere voeding proberen.
  7. Maar volgens mij is het de voeding, die heb je toch in verschillende soorten, meer/minder vermogen, meer/minder herrie, meer/minder energiezuinig? Virussen of zo kan het niet zijn, heb 'm nog maar kort geleden helemaal door laten lichten. Windows Update werkt gewoon hoor, vanmiddag zag ik net, is er nog naar updates gecontroleerd en het is een Nederlandse Windows versie. En een poosje geleden is die grote update nog uitgevoerd. Kun je een paar stille fans en voedingen adviseren, want volgens mij moet ik het daar echt in zoeken.
  8. Klopt, maar die koeler heb ik losgekoppeld. Ja, klopt, dacht toen ik 'm kocht dat dat nodig was, maar achteraf zitten er idd wel wat veel in, daarom heb ik er al wat uitgezet. Maar blijkbaar heb ik de grootste herrieschopper nog nodig/aanstaan. Nee, hoor niet echt heel veel verschil tussen kast open en dicht. Speccy
  9. Ik zou graag een wat stillere pc hebben. Nu ik een andere heb gekocht weet ik dat dat heel goed kan. Mijn huidige pc configuratie: Processor: Intel Core i7 970 @ 3.20Ghz RAM; 12 Gb triple channel DDR3 MB: Gigabyte X58A-UD3R , socket 1366 GPU: GeForce GTX470 Voeding: CoolerMaster GX650 (non Bronze versie). Toepassing (nu) is maximaal fotobewerken, internet, office. Wat betreft de foto's: de eerste is duidelijk, een CoolerMaster kast Op foto twee is een dubbele Corsair geheugenkoeler te zien, maar die staat (al) uit. Foto drie: ik weet niet wat het merk is van de kastventilator, de ventilator links op de koeling van de processor is een BeQuit. Foto vier: Bovenin zitten ook nog twee fans, waarvan de rechter ook een BeQuit is, links weet ik niet. Staan beide (al) uit! De fans onderop de GeForce draaien uiteraard mee. Op dit moment liggen de temperaturen van MB, GPU en processor grofweg tussen de 40 en 50 graden, soms er net boven. ik heb zelf het idee dat de voeding de grootste boosdoener is en dat, gezien de hw er nogal wat overkill is aan diverse koelingcomponenten! Vraag is dus, hoe en waarmee krijg ik de pc stiller. Liefst niet tegen top-prijzen, goed spul maar niet high-end. Alvast bedankt voor het meedenken.
  10. Tja, als je het zo bekijkt! Ik was al aan het twijfelen, daarom noemde ik de DS118 als voorbeeld, maar door jouw verhaal hak ik bij deze de knoop door. Het is voor het doel dan idd de betere keuze. Bedankt!
  11. De reden dat ik zo wilde doen is omdat ik de pc heb staan en een NAS moet ik er speciaal voor aanschaffen en als ik naar een simpele Synology kijk, bv de 118 kost dat, met hdd, toch alweer gauw 250 euro. Dus er is geen andere mogelijkheid dan met een extra router? Maakt het nog wat uit welke? Voorkeur? En gaat dat goed met Telenet? Ergens gelezen dat router achter router ook niet altijd soepel werkt!
  12. Ik heb op een oude pc OpenVPN (server) geinstalleerd met als doel ip-camera's veilig te kunnen benaderen en om 'm als opslagmedium te gebruiken. Op zich ging de installatie op de pc en mijn Galaxy S6 goed. Als ik de server start geeft ie een ip-adres: 10.8.0.1. Als ik mijn S6 via wifi laat verbinden, via de OpenVPN app, krijgt die: 10.8.0.10 en staat bij connection info als server mijn WAN-ip-adres. Dit wordt bevestigd als ik op mijn S6 naar whatsmyip.com ga. Zet ik wifi uit en roaming aan (Nederlandse provider, woon in Belgie), blijft de info in de app hetzelfde maar als ik dan naar whatsmyip.com ga, krijg ik een random adres, de ene keer overijssel, de andere keer uit Duitsland. Iets staat er dus volgens mijniet goed. Mijn vraag is nu wat? In server.ovpn staan ranges in de 10-reeks en mijn LAN werkt in de 198-reeks. Dit kan niet anders omdat ik in Mijn telenet alleen maar poorten kan forwarden in deze reeks.
  13. Vergeten, maar kan idd gesloten worden.
  14. Dat maakt het dan nog makkelijker! Dan ga ik er een bestellen. Bedankt voor je hulp!
  15. Allereerst bedankt voor je reactie. Ik was in de veronderstelling dat de Sitecom op de Telenet router aangesloten moest worden, direct via een UTP-kabel of, zoals in mijn geval, via een homeplug. Maar ik begrijp nu van je dat als ik de Sitecom gewoon in een stopcontact dicht bij de tuin inplug, ik verder niks hoef te doen?!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.