Ga naar inhoud

ReneeJ

Lid
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

ReneeJ's prestaties

  1. Sorry dat ik niet meer heb gereageerd, maar ik wil je even laten weten dat het inderdaad gewoon is gelukt .
  2. Sorry dat ik zo lang niets van me heb laten horen. Het is er helemaal tussendoor geschoten. Omdat de pc alleen gebruikt wordt om snel even iets op te kunnen zoeken en wat word-bestanden heb ik besloten om Windows 7 maar gewoon opnieuw te installeren. De back-up was immers zo gemaakt en na afloop hoefde maar heel weinig opnieuw geïnstalleerd te worden. En nu doet het internet het gewoon weer. Warschijnlijk zat er dus inderdaad ergens iets fout bij de instellingen. Toch bedankt voor de hulp!
  3. Hoi, Ik heb even een korte vraag. Ik ben van plan om Windows Vista te herinstalleren, omdat hij niet lekker meer loopt en een aantal programma's (waaronder Google Chrome) het niet meer doen. Ik heb mijn persoonlijke gegevens al veilig gesteld. Maar voordat ik mezelf een groot probleem op de hals haal wil ik even iets weten over het volgende: hoe zit het met mijn McAfee licentie? Het is een Dell die is aangeschaft met McAfee, deze licentie is later vernieuwd. Als ik Windows nu opnieuw installeer ben ik McAfee kwijt, neem ik aan. Hoe zorg ik ervoor dat ik McAfee later opnieuw kan installeren en ik niet opnieuw hoef te betalen? Welke gegevens heb ik daarvoor nodig? Alvast bedankt! Renée
  4. Ik zal proberen op allebei jullie opmerkingen & ideeën zo duidelijk mogelijk te reageren. Stegisoft: De router die het dichtstbij staat, staat op de bovenste regel. Ik weet niet precies wat je bedoelt met "access point". We hebben inderdaad 2 routers, deze zijn allebei met een kabel verbonden met het modem. Hoe de instellingen verder precies zijn weet ik niet, deze zijn niet door mij gedaan. En ik heb het mac adres niet toegevoegd aan de router. Moet dat op de "site" van de router? Ik heb net namelijk wel op de site gekeken, maar ik kon daar niet vinden waar ik een code van deze vorm kan toevoegen. De stick komt overigens uit een andere pc hier in huis en daar doet hij het prima. Kweezie wabbit: Alle pakketjes waren goed ontvangen, er waren geen pakketjes verloren gegaan. Tot zover goed dus, neem ik aan. Ik heb de kabel aangesloten op een andere lan poort, toen vond de pc nog steeds alleen het onbekende netwerk. Toen ik ook de usb adapter weer aanzette, werden ook belkin1 en belkin2 weer gevonden. Ik heb de kabel ook uitgeprobeerd op mijn laptop. Deze kreeg gewoon internet. Natuurlijk heb ik ook even de wifi van mijn laptop uitgezet om zeker te weten dat de verbinding via de kabel liep. En dat was dus het geval. Dus ook daar geen problemen volgens mij.
  5. Hallo, Ik zal proberen zo duidelijk & volledig mogelijk uit te leggen wat het probleem is en wat ik al geprobeerd heb om het te verhelpen. Extra vragen (zeker die, die tot een oplossing leiden) zijn natuurlijk altijd prima . Het gaat om een Dell desktop Inspiron Windows 7 met een ingebouwde netwerkkaart, die altijd met een kabel direct verbonden is met een Belkin router. Deze kan sinds een paar dagen geen verbinding meer maken met internet. De enige verbinding die ik krijg is met "een onbekend netwerk" waarbij ik geen internettoegang heb. Als ik de knop "problemen oplossen" van Windows gebruik krijg ik de melding dat de standaardgateway niet beschikbaar is. Daarvoor heb ik de mededeling gekregen dat ik de computer, de router & het modem uit moet zetten en daarna weer aan. Dit heb ik natuurlijk eerst geprobeerd, maar het lost het probleem niet op. Om te kijken of het misschien hielp heb ik een Wireless USB Adapter van een andere pc gepakt en deze met de cd-rom geïnstalleerd. In de hoop hiermee weer internet te krijgen. En dan door zo'n usb-stick aan te schaffen (want de hele tijd dat ding meenemen van pc naar pc is zo onhandig) het probleem op te lossen en de kosten van een monteur te besparen. Deze is geïnstalleerd en de pc vindt nu ook de twee draadloze netwerken in huis (Belkin 1 & belkin 2, er staan 2 routers in huis). Deze geven allebei een goede verbinding. (De computer was in eerste instantie ook nog verbonden met "netwerk 2", ook een onbekend netwerk. Om hiervan af te komen, verbinding verbreken ging nergens, heb ik de netwerkadapter die is ingebouwd in de pc uitgeschakeld in apparaatbeheer. Ik weet ondertussen niet meer wat verstandig is en wat niet, maar ik heb hem in ieder geval niet verwijderd ;-).) Toch heb ik nog steeds geen internet. Ik weet niet goed hoe ik verder uit moet leggen hoe het nu is, dus heb ik er maar een screenshot bij gedaan. Ook heb ik de data die ik krijg na start --> cmd --> Run as administrator --> ipconfig/all erbij gezet. Ik ben blij met alle hulp die ik kan krijgen. Het maakt me vrij weinig uit of de uiteindelijke oplossing is de netwerkkaart in de pc weer laten werken of dat de oplossing erin zit dat de usb adapter een goede verbinding geeft. Als ik maar weer internet heb. (Note: dit bericht is, vanzelfsprekend, op een andere pc geschreven: mijn laptop. Ik ben dus in staat om reacties vrij snel te lezen & te reageren.)
  6. Nog iemand een idee of kan ik beter alle hoop opgeven? ;-)
  7. Er staat nog 1 uitroepteken bij apparaatbeheer, bij "Multimedia-audiocontroller", deze vind ik door op het plusje voor "overige apparaten" te klikken. Everest log 2.txt
  8. Ik heb ze alle vier geïnstalleerd en na elke gecontroleerd of ik geluid had, maar nog steeds niet. Is het mogelijk om ergens te controleren of alle installaties wel goed zijn gegaan? Ik weet niet of dit bijvoorbeeld kan met een nieuwe Everest log. Want ik zou me behoorlijk schuldig voelen als uiteindelijk blijkt dat jullie de goede driver allang hadden genoemd, maar dat de installatie daarvan gewoon niet helemaal goed is gegaan.
  9. Vertaling: Nog steeds geen geluk, bedankt dat je met mij dingen blijft proberen. En ik ga nu deze proberen
  10. Still no luck.. Thank you for hanging in there with me! (Ik kan me voorstellen dat jij je ondertussen ook begint te ergeren)
  11. De link werkt niet. Ik kan op de website Home | Packard Bell prima de sectie downloads vinden. Ik weet dat ik dan moet kiezen voor desktop & iXtreme, maar ik heb geen idee welk product model ik moet kiezen. Welke keuzes heb jij gemaakt? Dan kan ik zelf de downloadpagina vinden, omdat de link dus niet werkt.
  12. Ik heb ze allebei nog een keer gedownload, maar ze zijn identiek. En ze doen het ook allebei niet. Ik heb ook nog een keer gegoogled op de foutmelding die ik krijg. Ook daar komt geen eenduidig antwoord op, al zijn er wel een heleboel topics op allerlei fora over dit onderwerp. Bekend probleem dus. Alleen wordt ik er nog niet veel wijzer van.
  13. De driver die jij aangeeft in bericht 6 (16:20) is dezelfde die Jean-Pierre aangeeft in het bericht daarna (ook 16:20). Dit is die sis7012 driver waar ik het hierboven over had. Ik ga hem wel zo nog een keer proberen te installeren.
  14. Ik heb hem via veilige modus verwijderd. Toen ik toch in de veilige modus was, zag ik dat ik nu ineens als "administrator" was aangemeld. Ik moest meteen denken aan de tip van één van jullie om de setup van sis7012 uit te voeren als administrator. Dit heb ik meteen gedaan en na de 10% kreeg ik geen foutmelding, maar de melding dat de installatie was afgerond. Ik heb de pc daarna opnieuw opgestart (niet meer in de veilige modus), maar ik heb nog steeds geen geluid. Ik weet alleen niet of dat komt omdat het niet de goede driver is, of omdat de installatie nog steeds niet is gelukt.
  15. Ik heb net op "toch doorgaan" geklikt, maar het is ergens niet goed gegaan volgens mij. Dit is wat er gebeurde / wat ik heb gedaan. Installatie 2e bestand (realtek) Geklikt op "toch doorgaan" De installatie rond af Ik krijg het scherm van de "wizard nieuwe hardware gevonden" voor Realtek Ik klik op volgende etc. Tijdens dit proces sluit windows af (ik weet niet precies wanneer, ik was net heel even weggelopen bij de pc) Windows kan niet meer opstarten (zwart scherm met witte letters) Ik kies voor "windows normaal starten" Ik krijg weer het zwarte scherm met de witte letters Ik kies voor de laatste herstelde versie (ik weet niet meer wat letterlijk keuze mogelijkheid was) Windows start weer op En nu ben ik weer hier. Ik krijg rechtsonder af en toe een geel vakje met de melding dat er nieuwe hardware is gevonden. Dit gaat dan om de realtek driver, waar het de vorige keer dus fout ging. Dus ik heb deze niet nog een keer proberen te installeren. Morgen meer. Ik ga nu slapen. Welterusten ;-)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.