Ga naar inhoud

Maerschalck

Lid
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Maerschalck's prestaties

  1. Goh ja, het is nu niet dat een clean install zoveel moeite was in mijn geval. Paar programma's herinstalleren en de rest stond op m'n externe harde schijf. Na herinstallatie 10 minuutjes werk. Nu is wel alle bloatware en alle eventueel achtergebleven rommel hiervan ook ineens weg. Ben allang blij dat het probleem (vooralsnog) van de baan is. Ik wil je nogmaals danken voor je advies en beschouw dit probleem als opgelost.
  2. Voorlopig niet nodig. Is geen plug&play bij mijn apparaat (moet volledig gedemonteerd worden) dus als het niet noodzakelijk is, doe ik het liever niet. Sinds mijn laatste bericht heb ik geen problemen meer ondervonden! (hout vasthouden)
  3. Begin deze week heb ik Windows 10 clean geïnstalleerd. Sindsdien zijn de problemen fel verminderd tot bijna verdwenen. Opvallend was dat er zich een eenmalige freeze voordeed toen ik met landkaarten bezig was (gebeurt sporadisch, hobbymatig). Voor de rest loopt het systeem naadloos en vlot, buiten dus de sporadische hickups die nu dus fel verminderd zijn. Het systeem werd nieuw geleverd met veel bloatware (Acer) en dit is door de clean install natuurlijk allemaal verwijderd.
  4. Toch bedankt om mee te denken, droske. Momenteel is de frequentie van de freezes iets lager (1 à 3x per dag). Zaken die ik eventueel nog wil doen: - format + clean install - ramlatje wisselen Ik hou je op de hoogte moest er iets veranderen.
  5. Het lijkt wel elk moment vreemder en vreemder te worden. Met ander toetsenbord en muis loop ik nog steeds tegen freezes aan maar 'minder hardnekkig'. Daarmee wil ik zeggen: enkel Chrome webpagina's laden niet ('wachten op cache'), iTunes blijft rustig verder spelen en andere taken buiten de browser kunnen wel volbracht worden. Je begrijpt dat ik er hoe langer hoe minder van begrijp.
  6. Dat heb ik ook teruggevonden. Ik wacht momenteel af, vandaag nog geen gestotter opgemerkt.
  7. Geen pretje trouwens want die Acer prullen zijn absolute bagger. Daarom ook Logitech spul aangeschaft.
  8. Ik heb de originele randapparatuur (toetsenbord, muis) die bij het systeem zaten teruggevonden en aangekoppeld. Stap voor stap maar 'ns proberen afvinken wat het probleem zou kunnen veroorzaken...
  9. Had net ook een freeze in Edge dus 't ligt niet aan de browser. Als ik het originele ram latje nog terugvind, zal ik het proberen terug te plaatsen. Een andere optie die ik nog steeds overweeg is alles formatteren en het schoon installeren van W10 via USB stick.
  10. Hopelijk geen hardware probleem... Systeem is nog geen drie maanden oud. Ik moet wel zeggen dat ik een RAM upgrade heb gedaan (4 naar 8, systeem ondersteunt 8 GB RAM maar zelf upgraden wordt volgens mij niet ondersteund door de fabrikant). Was geen plug&play maar wel doenbaar. Moest er dus een hardwareprobleem zijn, zal ik waarschijnlijk kunnen fluiten naar de garantie. De problemen doken wel pas op na de Windows 10 Anniversary update. Ik surf momenteel in Edge en wacht af.
  11. Dat moet ik eens proberen. Het zou me verbazen moest dat het verschil maken, vermits de freeze algemeen is. iTunes loopt bijvoorbeeld ook vast.
  12. Het syteem verslikt zich voor een dertigtal seconden. Daarna kan ik verder werken. Krijg nog steeds de cachemelding in Chrome.
  13. Systeem is nu merkbaar vlotter maar helaas... net weer een freeze gehad.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.