Ga naar inhoud

Dakkela

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Dakkela

  • Verjaardag 07-12-1974

Dakkela's prestaties

  1. Mag ik nog even terugkomen op mijn vraag om aankoopadvies van onlangs? Bij azerty vind ik naast de aanbevolen Palit GTX 460 Sonic @ 191,59 ook nog de Palit GeForce GTX 460 Sonic @ 166,90 Ik heb hard zitten zoeken naar verschillen, maar over de bovenste kaart is weinig te vinden. Enige wat ik uit de specs haal is dat hij 25Mhz trager loopt dan de onderste, en €25 duurder is.... => Iemand die een reden kan bedenken om toch de bovenste / zeker niet de onderste te nemen? Andere punten die ik veranderd heb tegenover jullie aanvankelijke voorstel: Ik kwam bij het lezen de "ASRock 890FX Deluxe4" tegen, dit mobo heeft vanachter 2*USB3 maar ook vanvoor 2*USB3, via meegeleverd frontpaneel. Leuk, net wat ik wil! Omdat in de behuizing van de Fractal Design Define R3 maar 2 vrije expansion bays heeft, en ik er 2,5 nodig heb (dvd, kaartlezer, USB3 panel) moet ik helaas een andere behuizing nemen. De "Cooler Master CM 690 II Advanced" krijgt goede reviews en zou ook niet overdreven luid mogen zijn, maar misschien weet iemand nog een beter alternatief? Voor de processor ben ik €100 afgezakt naar de AMD Phenom II X4 965. Zou voor m'n photoshop/lightroom moeten volstaan (hoop ik)... En met het gekozen moederbord valt die met wat geluk nog te ontdooien tot een X6... (Turbo UCC, zie ASRock AMD8) Voeding 650W heb ik gehouden alsook de koeling Scythe Mugen SCMG-2100 want daar weet ik echt niks van. HDDs heb ik aangepast naar een snelle Hitachi 2TB en een tragere Samsung 2TB. Ik kom dus tot deze config (2 verschillende Palit GTX460 laten staan) voor een €1200 (zonder OS). Alle opmerkingen welkom, want hoewel ik veel gelezen heb de laatste dagen ben ik helemaal geen specialist!
  2. Hallo, alleszins al bedankt Bergkid en Duidelijk! Ik heb vandaag alweer veel bijgeleerd (ben sinds vanmiddag aan het opzoeken...) Eerst jullie suggesties: Mijn eerste opmerking was: "Wow, wat een (sub-)top-processor stoppen ze hierin, heb ik dat echt nodig?", en met lezen en speedtests opzoeken etc. (Hé kijk het kan nog sneller...) kom ik dan tot het besluit dat het wellicht toch niet te hoog gemikt is. Maar in alle testen zie ik ook de Intel i7-870 (€4 duurder bij azerty) of i7-950 (€9 duurder) zeer sterk opduiken. Dit is natuurlijk tegen mijn suggestie ('AMD zal wel goedkoper zijn'), maar als jullie zin hebben mogen jullie ook nog eens kiezen uit deze 2 processoren en er een passend MB bij zoeken.... De suggestie van de Nvidia GTX460 met CUDA lijkt me meer voor de hand te liggen dan dat ik een 2de HD68__ zal bijplaatsen. Voor de rest zit alles erin wat ik wilde, perfect Dan jullie vragen: Bluray brander had ik eigenlijk niet overwogen, en naar de prijzen van lege schijfjes kijkend kan ik daar nog wel een jaar of 2 mee wachten. Gewoon DVD zal wel volstaan momenteel. Als ik wat bestel zal het toch 2x 2TB intern worden, ik loop nu al verloren tussen m'n externe drives en dan kan ik die eindelijk eens een tijdje in de kast zetten Maar zoals gezegd moet je daar geen rekening mee houden in de prijs. Over kaartlezers ben ik ook wat tegengekomen, maar dat moet ik nog eens nalezen. Ik zal alleszins op zoek moeten naar een snel model voor CF-kaarten, maar dat vind ik zelf nog wel. Geraadpleegde sites: *Alle genoemde processors, Intels beter: Charts, benchmarks Desktop CPU Charts 2010, Image Processing: Adobe Photoshop CS 5 *Photoshop vgl i7-950 en 1100, Intel beter AMD Phenom II X6 1100T Black Edition Review vs Intel Core i7-950 - Photoshop Benchmark *1100 vs 870 AMD Phenom II X6 1100T Black Edition Six-Core Processor Review
  3. Nadat ik hier al een jaar rondgelezen heb (hoedje af trouwens!) nu maar eens zelf de vraag om aankoopadvies: 1 Waarvoor heb ik een PC nodig ? Fotobewerking. Photoshop+Lightroom, dus veel+grote bestanden tegelijk + batch processing. 2 Budget Ruwweg € 1250, maar ik betaal graag wat extra als dat een serieuze verbetering inhoudt. En of deze prijs nu met OS en HDDs is of zonder maakt ook niet zoveel uit. 3 Samenstelling 4 Ga ik overklokken? Niet meteen - misschien tegen dat de pc traag wordt... 5 Ga ik later upgraden? Geheugen: sowieso, misschien wat meer HDDs inbouwen of nieuwe grafische kaart. 6 Nieuwe functies -USB 3.0: essentieel, liefst ook via front-ingang (maar het lijkt me dat er nog bijna geen behuizingen hiermee worden gemaakt, in alle geval is USB3 slecht op te zoeken in webshops.) -e-sata: wordt zeer sterk gewaardeerd 7 Ga ik zelf assembleren? In principe niet, maar ik heb iemand die dit voor me zou willen doen, dus als het genoeg bespaart wel. 8 Win7, ik neem aan best de 64bit-versie. Voor Office+surfen wil ik stilaan overstappen naar Linux. 9 Ga ik zelf installeren? Ja 10 Onderdelen -Een of andere midtower met USB 3.0 en e-sata liefst ook vooraan. -Een SSD van 60 à 120GB. (Best klein beetje marge want ik wil er ook nog Linux opzetten) -Na slechte ervaringen met WD en SGT gebruik ik enkel nog Samsung en Hitachi HDDs, ik zat te denken aan een Hitachi 2TB 7200rpm als dataschijf en een Samsung HD204UI als archief. Eventueel later nog enkele schijven bijsteken. -Geheugen: 6 of 8 GB, moet nog fors uitbreidbaar zijn (minstens verdubbeling) -69-in-1-kaartlezer (22-in-1 is ook goed ) 11 randapparatuur Monitor: heb pas een Samsung BX2231 gekocht, dus geen randapparatuur nodig. 12 specifieke wensen Mijn huidige pc is een stofzuiger qua geluid, ik hoor bv de deurbel of telefoon beneden niet. Nieuwe pc moet dus aanvaardbaar stil zijn. Als ik de huidige technologie wat kan inschatten, heb ik zeker niet de duurste chips nodig en denk ik dat ik eerder uitkom bij een midprice AMD dan bij een I7. Snelheid wil ik halen uit de SSD, voldoende intern geheugen, USB3/e-sata. (Ik heb al een paar externe HDD cases met USB3.) => Over aan de professionals!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.