Ga naar inhoud

Icepick

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Icepick

  • Verjaardag 28-05-1980

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    België

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Ruime Kennis

Icepick's prestaties

  1. Default password voor een Fritz Box is normaal niks, leeg laten en enteren.
  2. Wanneer je terug de verbinding verliest, kan je dan eens kijken welke lampjes er (al dan niet) op je router branden? Brandt het lampje dat aangeeft dat je verbinding hebt met het internet, dan heeft je modem/router resetten geen zin, dan zit het probleem lokaal bij je pc. Ik denk dat het mss te maken heeft met de lease time van je ip-adres, maar check eerst even bovenstaande, dan kunnen we verder.
  3. Bij beide computers ook: Netwerkcentrum > geavanceerde opties voor delen (of zoiets, heb Engelse Windows en weet niet precies hoe het in het NL is). Derde puntje (Public folder sharing) moet aan staan (1e optie). Voorlaatste puntje: password protected sharing: zet dit uit (2e optie). Laatste puntje: laat Windows beheren (1e optie - aanbevolen optie).
  4. Je router is eigenlijk je poort naar het internet, normaalgezien moet je die kunnen bereiken door in een internet browser (Internet Explorer, Firefox, etc) het IP adres van je default gateway in te tikken. Je default gateway adres vind je door in een DOS venster (Start > Uitvoeren > CMD + Enter) ipconfig te tikken. Het IP adres bij default gateway in een browser tikken. Daar kan je normaalgezien dan de instellingen van je router aanpassen. Het kan zijn dat edpNet dit niet toelaat, bij Telenet moet je eveneens naar een site surfen waar je de instellingen moet aanpassen. Wat gebeurt er als je bovenstaande probeert?
  5. Ook even checken of je de juiste netwerksleutel hebt om in te loggen op het Wireless LAN. Deze kan je eveneens bekomen bij de IT dienst van je bedrijf.
  6. Hallo, Wat is het resultaat wanneer je in een DOS venster (Start > Uitvoeren > cmd + enter) het volgende tikt: ipconfig /all Staat daar ergens iets tussen in de aard van "Ethernet Adapter Local Area Connection"? En wat staat daar dan bij IP adres (als het in de lijst staat). Ik vind het wel vreemd dat je geen Gewone netwerkkaart te zien krijgt bij je adapterinstellingen, maar enkel die van het draadloos netwerk. Misschien staat je bekabelde netwerkkaart uitgeschakeld? Dit kan je checken door naar Start > Configuratiescherm > Apparaatbeheer te gaan. In het lijstje "netwerkadapters" kan je zien of iets uitgeschakeld/slecht geïnstalleerd is door respectievelijk een rood kruisje of een geel uitroepteken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.