Ga naar inhoud

Meeste gebruikers privacy-OS Tails werken vanaf usb-stick


Aanbevolen berichten

De meeste mensen die het op privacy gerichte besturingssysteem Tails gebruiken werken vanaf een usb-stick, zo hebben de ontwikkelaars bekendgemaakt. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld om de privacy en anonimiteit van gebruikers te beschermen. Het is zowel vanaf dvd als usb-stick te starten, of binnen een virtual machine te gebruiken.

Sinds januari biedt Tails een nieuwe installatiemethode voor usb-sticks, die de installatie een stuk eenvoudiger maakt. Zo is er voor macOS een grafische tool beschikbaar, zodat gebruikers niet meer vanaf de commandline hoeven te werken. Windows-gebruikers hoeven niet meer over twee usb-sticks te beschikken. Daarnaast zorgt de nieuwe installatiemethode voor usb-sticks die beter op nieuwe computers met UEFI werken.

76 procent van alle downloads van Tails betreft inmiddels de versie voor usb-sticks, terwijl de resterende 24 procent het bestand voor dvd's en virtual machines is, zo laten de ontwikkelaars in het maandoverzicht van maart weten. Sinds de lancering van de nieuwe installatiemethode voor usb-sticks is het aantal Mac-gebruikers van Tails verdubbeld. Tails wordt gemiddeld 26.000 keer per dag gestart.

VeraCrypt

Vorig jaar besloten de Tails-ontwikkelaars om de encryptiesoftware VeraCrypt binnen het besturingssysteem te integreren. VeraCrypt is een programma voor het versleutelen van systemen en bestanden. Door de integratie kunnen gebruikers eenvoudig hun met VeraCrypt versleutelde schijven en containers ontsleutelen. Het aantal Tails-gebruikers dat VeraCrypt gebruikt is bijna verdubbeld. De ontwikkelaars zijn blij met deze resultaten, maar hadden naar eigen zeggen meer verwacht. "We moeten dan ook beter over nieuwe features communiceren", zo stellen ze.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.