Ga naar inhoud

Microsoft geeft gebruikers meer opties voor dataverzameling


Aanbevolen berichten

Microsoft gaat gebruikers van Windows 10 en Office 365 ProPlus meer opties geven om te bepalen welke gegevens van hun systemen worden verzameld. De softwaregigant reageert daarmee op kritiek van gebruikers en toezichthouders. Voor alle grote producten en diensten komt Microsoft met een categorie van gegevens die verplicht worden verzameld en optionele data.

Verplichte gegevens zijn volgens Microsoft nodig om de producten en diensten te laten functioneren. Het gaat dan bijvoorbeeld om zoekopdrachten, ip-adres en het soort en versie van het systeem. Optionele data is niet vereist voor de werking van het product. Bij de installatie of het gebruik van producten en diensten kunnen gebruikers straks aangeven of optionele gegevens mogen worden verzameld. Ook zegt Microsoft het eenvoudiger voor gebruikers te zullen maken om een eerder gemaakte beslissing terug te draaien.

Tevens zal Microsoft duidelijker maken welke gegevens het in de verschillende categorieën precies verzamelt. Tevens komt er twee keer per jaar een rapport uit dat laat weten welke nieuwe gegevens verplicht worden verzameld. Daarnaast gaat Microsoft uitleggen als het aanpassingen aan de dataverzameling doorvoert als antwoord op nieuwe privacywetgeving, industriestandaarden en regelgeving.

De aanpassingen, zoals de categorisering van verplichte en optionele data, opties om optionele data te verzamelen en meer informatie over de dataverzameling, zullen de komende maanden als eerste voor Windows 10 en Office 365 ProPlus worden doorgevoerd, gevolgd door aanvullende aanpassingen voor producten zoals Xbox en Dynamics 365.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.