Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Onderzoekers hebben een ransomware-exemplaar ontdekt dat bestanden niet alleen versleutelt, maar ook kan wissen als de aanvallers hiervoor kiezen. Het gaat om de Anubis-ransomware die als Ransomware-as-a-Service (RaaS) wordt aangeboden. Via RaaS kunnen criminelen op eenvoudige wijze over ransomware beschikken, waarbij er een deel van de inkomsten naar de ontwikkelaar van de ransomware gaat. Criminelen moeten in dit geval de ransomware nog wel zelf verspreiden. In het geval van Anubis gebeurt dat via phishingmails.

Net als andere ransomware-exemplaren hanteert Anubis een 'double extortion' strategie, waarbij gegevens ook worden gestolen. Als slachtoffers het gevraagde losgeld niet betalen dreigen de aanvallers de gestolen data openbaar te maken. Een opvallende feature van Anubis is de "wipe mode", waarbij de inhoud van bestanden permanent wordt gewist. Daardoor blijven bestanden met een grootte van nul bytes over. Dit maakt het lastiger om bestanden te herstellen en zou slachtoffers onder meer druk zetten, aldus antivirusbedrijf Trend Micro dat een analyse van de ransomware maakte.

 

bron: https://www.security.nl

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Helaas, je inhoud bevat woorden die we niet kunnen toestaan. Gelieve je inhoud te wijzigen en de volgende gemarkeerde woorden uit je bericht te verwijderen.
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.