Beste bezoeker,
Welkom op PC Helpforum!

Ben je op zoek naar GRATIS hulp voor je computerprobleem?

Word vandaag lid, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt je graag verder.
Je kan lid worden als je hier klikt. Meer dan 40.000 leden deden reeds beroep op onze expertise. PC HELPFORUM vzw HELPT JE GRATIS !

Bent u reeds lid, en u ziet dit bericht? Klik dan rechtsbovenaan op inloggen of klik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.

Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 13

verbinding draadloos internet in buitenland

Dit is een discussie over verbinding draadloos internet in buitenland in het forum Archief Internet & Netwerk , en maakt deel van de Internet & netwerk categorie; Hallo, Mijn probleem is in verband met draadloos internet. Ik zit momenteel in het buitenland waar ik mijn stage doe. ...

  1. #1
    Lid
    Geregistreerd
    12 december 2008
    Leeftijd
    36
    Berichten
    186

    Standaard verbinding draadloos internet in buitenland

    Hallo,

    Mijn probleem is in verband met draadloos internet.
    Ik zit momenteel in het buitenland waar ik mijn stage doe. Ik heb mijn laptop mee en in het kantoor werken ze met draadloos internet.
    Het type van mijn laptop Acer Travelmate 7730 Ė Intel core 2 duo processor T5670.
    Als ik wil aansluiten op het draadloos internet, zei hij gisteren dat ik beperkte of geen verbindingsmogelijkheden had. I
    Ik kon de router perfect zien maar kon niet surfen op het net.
    Als ik drukte op herstellen, kon hij mij geen nieuw IP-adres geven;
    De gegevens dat ik verkreeg waren IP 169.254.100.96 en Subnetmasker: 255.255.255.0
    Indien ik het probeerde met de kabel te surfen op het internet was dit eveneens mogelijk.

    Vandaag heb ik na een paar instructies een paar dingen verandert in mijn instellingen en nu krijg ik verbinding met de server maar kan niet surfen op het internet. Hij vindt de websites niet terug.
    In bijlage een voorbeeld van huidige instellingen op mijn laptop.

    Ik heb naast mij ook een pc om aan te werken en ik zal zijn gegevens in verband met internet meegeven:
    Fysiek adres: 00-40-95-30-2D-B1
    IP-adres: 172.26.0.173
    Subnetmasker: 255.255.255.0
    Standaardgateway: 172.26.0.1
    DNS- Servers: 80.58.61.250
    80.58.61.254

    Hopelijk kan iemand mij helpen om mijn pc toch online te krijgen zodat ik met mijn familie kan skypen en zo contact houden want anders is 3 maanden lang en zou ontzettend duur worden qua telefoonkosten.

    Indien er nog meer gegevens nodig zijn wil ik jullie gerust verder helpen maar ik kan wel iets van computers maar niet zo danig veel.

    Bedankt op voorhand,
    Evelyne
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  2. #2
    Lid robke's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 februari 2009
    Locatie
    BelgiŽ
    Leeftijd
    29
    Berichten
    577

    Standaard

    Hey Evelyne,

    169.254.100.96 lijkt me logisch vermits je wel connectie maakt met de router en verder niet.
    Normaal is het draadloos netwerk beveiligd en raak je dus met een externe pc niet zomaar verbonden.

    Kan je daar even horen wat ze gebruiken van beveiliging en wat de key is? Deze zal je dan moeten ingeven om verbinding met het internet te verkrijgen. Heb je nooit dergelijke pop-up gekregen?

    Ook bij je eigenschappen dien je Automatisch een IP-adres laten verkijgen aan te vinken!

  3. #3
    Lid
    Geregistreerd
    12 december 2008
    Leeftijd
    36
    Berichten
    186

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door robke Bekijk bericht
    Hey Evelyne,

    169.254.100.96 lijkt me logisch vermits je wel connectie maakt met de router en verder niet.
    Normaal is het draadloos netwerk beveiligd en raak je dus met een externe pc niet zomaar verbonden.

    Kan je daar even horen wat ze gebruiken van beveiliging en wat de key is? Deze zal je dan moeten ingeven om verbinding met het internet te verkrijgen. Heb je nooit dergelijke pop-up gekregen?

    Ook bij je eigenschappen dien je Automatisch een IP-adres laten verkijgen aan te vinken!
    In het bureau weten we niet welke beveiliging dat ze gebruiken omdat het een router is voor het hele gebouw. Ik heb geen pop-up gekregen.
    Ik heb wel de code gekregen voor het inloggen op het draadloos netwerk;
    Als ik automatisch ip adres aanvink dan krijg ik de melding van geen of beperkte verbinding.
    Groetjes

  4. #4
    Lid robke's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 februari 2009
    Locatie
    BelgiŽ
    Leeftijd
    29
    Berichten
    577

    Standaard

    Die code moet je zoiezo ingeven anders ga je niet kunnen verbinden.

  5. #5
    Lid
    Geregistreerd
    12 december 2008
    Leeftijd
    36
    Berichten
    186

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door robke Bekijk bericht
    Die code moet je zoiezo ingeven anders ga je niet kunnen verbinden.
    Dat heb ik gedaan, code ingeven lukt pas erna krijg ik al die meldingen

  6. #6
    Lid robke's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 februari 2009
    Locatie
    BelgiŽ
    Leeftijd
    29
    Berichten
    577

    Standaard

    Kan je een screenshot doorsturen van waar je de code moet ingeven?

  7. #7
    Lid
    Geregistreerd
    12 december 2008
    Leeftijd
    36
    Berichten
    186

    Standaard

    Neen want ik in het begin deze code ingegeven en moet ze niet meer ingeven.
    Hij vraagt ze niet meer, ik kan perfect verbinden met de server want heb uitstekende verbinding zegt hij, enkel kan ik niet surfen op het internet want dan zegt hij dat hij webpagina kan vinden.

  8. #8
    Lid robke's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 februari 2009
    Locatie
    BelgiŽ
    Leeftijd
    29
    Berichten
    577

    Standaard

    Inderdaad je bent verbonden met de router maar niet met het internet, vandaar ook je 192-adres. Moest je goed verbonden zijn zou je een 172-adres krijgen.

    Werk je met een Wifi-tooltjevan Acer? Kijk even onderaan je taakblak of je een icoontje ziet van je Wifi.

  9. #9
    Lid
    Geregistreerd
    12 december 2008
    Leeftijd
    36
    Berichten
    186

    Standaard

    Ik zie enkel onderaan een computer'tje die gelijk iets uitstraalt . . . maar anders zie ik niet.
    Zou het helpen als ik handmatig het ip adres invoer van mijn vaste pc op kantoor?

  10. #10
    Lid robke's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 februari 2009
    Locatie
    BelgiŽ
    Leeftijd
    29
    Berichten
    577

    Standaard

    Ik ga even terugkomen op mijn vorige comments.

    Als je een 169-adres krijgt dan heb je geen geldig IP, m.a.w. dan ben je zelf niet verbonden met de router.

    Kan je even automatisch een IP verkrijgen aanzetten en dan nog even laten weten wat je krijgt als IP-adres?

    grtz

Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. draadloos netwerk - enkel op internet na verbinding met UTP-kabel
    door jus867273 in forum Archief Internet & Netwerk
    Reacties: 12
    Laatste bericht: 5 januari 2009, 19:47
  2. Verbinding met draadloos internet (belgacom)
    door Nijske in forum Archief Windows
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 1 januari 2009, 23:17
  3. Geen verbinding met draadloos netwerk
    door Cicco in forum Archief Internet & Netwerk
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 17 december 2008, 10:46
  4. draadloos internet verbinding
    door aprilia lc street in forum Archief Internet & Netwerk
    Reacties: 8
    Laatste bericht: 26 maart 2008, 10:23
  5. [OPGELOST] geen verbinding meer mogelijk met draadloos internet
    door Peety in forum Archief Internet & Netwerk
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 31 december 2007, 10:25

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •