Discussie gesloten
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 23
Overzicht bedankjes3Bedankjes

cpu loopt zwaar zonder niks te doen

Dit is een discussie over cpu loopt zwaar zonder niks te doen in het forum Archief Hardware algemeen , en maakt deel van de Hardware algemeen categorie; hallo ik heb een moederbord g41m-p26 met een intel dual core 3.2 ghz er zit 2 gb ram in en ...

  1. #1
    Lid
    Geregistreerd
    16 februari 2012
    Berichten
    27

    Standaard cpu loopt zwaar zonder niks te doen

    hallo

    ik heb een moederbord g41m-p26 met een intel dual core 3.2 ghz
    er zit 2 gb ram in en draait op een besturingssysteem van 32 bit

    mijn vraag is namelijk waarom mijn processor zwaar loopt
    bij het opstarten loopt hij 100 % en daarna valt hij terug maar dan na een tijd is die weer 100 %
    alles is nieuw gekocht en aangesloten en er is pas net windows ge´nstalleerd en is verder niks mee gedaan
    er kan geen virus of de mallware zijn

    wie zou mij kunnen helpen want ik weet er echt geen raad mee

    mvg

    martin

  2. #2
    Super Moderator Mako's schermafbeelding
    Geregistreerd
    30 december 2011
    Locatie
    Deinze
    Berichten
    3.157

    Standaard

    Hoi martinscarface,

    Welkom op het PCH...

    Druk gelijktijdig de toetsen Ctrl-Alt en Delete in en kies nu "Taakbeheer starten".
    Selecteer de Tab Processen en klik vervolgens onderaan op "Processen van alle gebruikers weergeven".
    Klik nu op de hoofding van de kolom "processor" tot de processen die cpu verbruiken bovenaan staan.
    Zo zie je welk proces het meeste van je cpu kracht vraagt.
    Maak nu van je Taakbeheer een afbeelding en voeg dit toe als bijlage in je volgende bericht zodat wij kunnen zien welk Proces/Processen zorgt voor de hoge CPU belasting.

    Groet,
    Mako
    Met vriendelijke groet,
    Mako
    Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators

  3. #3
    Lid
    Geregistreerd
    16 februari 2012
    Berichten
    27

    Standaard

    hallo

    ik heb een afbeelding gemaakt maar zoals u ziet hij blijft op ong. 50 procent staan
    en als ik bijv. google open dan springt hij op 100 cpu loopt zwaar zonder niks te doen-processor.jpg

  4. #4
    Lid
    Geregistreerd
    16 februari 2012
    Berichten
    27

    Standaard

    ik heb een beetje gezocht op internet en heb gelezen dat een voeding ook veel te maken heeft dat de pc niet goed functioneert
    ik zelf heb er een oude voeding van 250 watt in en het zou kunnen dat mijn pc zo zwaar loopt op elke ding dat ik klik omdat mijn voeding niet sterk genoeg is

    mvg

    martin

  5. #5
    Super Moderator Mako's schermafbeelding
    Geregistreerd
    30 december 2011
    Locatie
    Deinze
    Berichten
    3.157

    Standaard

    Ik heb een paar vraagtekens bij enkele van onderstaande zinnen;
    alles is nieuw gekocht en aangesloten en er is pas net windows ge´nstalleerd en is verder niks mee gedaan
    er kan geen virus of de mallware zijn
    als ik bijv. google open dan springt hij op 100
    zelf heb er een oude voeding van 250 watt
    Wanneer je zegt dat je alles nieuw hebt aangekocht. Doelde je hiermee dan op het feit dat je de onderdelen afzonderlijk kocht en de computer zelf in elkaar knutselde? Een nieuw aangekochte computer met dergelijke oude voeding kan je toch niet 'nieuw' noemen?
    Je schrijft eveneens dat virussen of malware uitgesloten zijn. Verder spreek je wel over het openen van Google, waaruit ik kan verstaan dat je over een internetconnectie beschikt op de computer? Van zodra je verbinding hebt met internet bestaat de kans op malware infectie.
    Tenzij je uitsluitsel kan geven over virussen of malware stel ik voor om in een van de volgende berichten toch eens een scan te doen (instructies volgen dan eventueel later).

    Kan je bovenstaande onduidelijkheden nader verklaren voor me aub? Het helpt ons je probleem beter te begrijpen.

    Groet,
    Mako
    Met vriendelijke groet,
    Mako
    Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators

  6. #6
    Lid
    Geregistreerd
    16 februari 2012
    Berichten
    27

    Standaard

    hallo

    als ik google opstart was een voorbeeld dat doet hij ook bij paint of word of als ik muziek afspeel
    het google was een voorbeeld omdat ik dacht dat het makkelijker wordt zelf is de computer nog niet op internet aangesloten

    wat betreft de voeding ik had een voeding alleen die paste niet in de kast omdat mijn koeler in de weg zat
    daarom heb ik de oude erin gezet . het eerste bericht wat ik stuurde zat de nieuwe voeding erin maar had nog een ander cooler erop die is vervangen omdat die niet goed koelde .

    mvg

    martin

  7. #7
    Super Moderator Mako's schermafbeelding
    Geregistreerd
    30 december 2011
    Locatie
    Deinze
    Berichten
    3.157

    Standaard

    Je hebt dus zelf je computer samengesteld. Heb je achteraf de juiste chipset driver geinstalleerd en de juiste drivers voor je systeem?

    Indien je wenst te weten als je voeding van 200Watt te kort schiet voor je configuratie kan je dit op deze site (klik er op) berekenen.

    Weet je niet wat je waar moet invullen, dan kan je volgende doen;

    Download en installeer Speccy.
    Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.



    Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.
    Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".
    In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.

    Wil je in woord en beeld zien hoe je een logje van Speccy maakt en plaatst kun je dat Hier lezen.
    Ook Dit (KLIK) filmpje laat zien hoe je een Speccy-logje kan plakken in je antwoord.

    Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert nagekeken.
    Met vriendelijke groet,
    Mako
    Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators

  8. #8
    Lid
    Geregistreerd
    16 februari 2012
    Berichten
    27

    Standaard

    hallo

    ik heb de test gedaan en zoals ik zie weet neit of het klopt kwam ik watt te kort

    ik heb de test gedaan via speccy de link die ik kreeg was dit :

    http://speccy.piriform.com/results/G...kKDsLP3CfEfp7H

    ik hoop dat ik het zo goed heb gedaan

    mvg

    martin

  9. #9
    Super Moderator Dasle's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 januari 2011
    Berichten
    7.813

    Standaard

    Hoi martinscarface,

    De specificaties uit je eerste bericht
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door martinscarface
    ik heb een moederbord g41m-p26 met een intel dual core 3.2 ghz
    er zit 2 gb ram in en draait op een besturingssysteem van 32 bit
    Heb je die van je pc winkel?

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door martinscarface
    alles is nieuw gekocht en aangesloten en er is pas net windows ge´nstalleerd en is verder niks mee gedaan
    Hoe lang ben je in het bezit van deze pc?

  10. #10
    Lid
    Geregistreerd
    16 februari 2012
    Berichten
    27

    Standaard

    de moederbord en de processor en de ram heb ik in de winkel gekocht de 32 bits Windows 7 heb ik origineel van mijn msdn account daarvoor betaal ik om legaal Windows te krijgen die heb ik bij mijn opleiding gekregen

    de kast heb ik al 5 jaar inbezit en de spullen die ik gekocht heb heb ik 6 maanden de moederbord is ge update naar de laatste versie

Discussie gesloten
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. [OPGELOST] Pc loopt vast voordat ik iets kan doen
    door Summeeeeeeeeeer in forum Archief Windows
    Reacties: 43
    Laatste bericht: 9 oktober 2011, 20:51
  2. [OPGELOST] MSN loopt vast tijdens aanmelden (zonder foutcode).
    door erhbst in forum Archief Andere software
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 6 oktober 2010, 04:36
  3. [OPGELOST] zwaar problemen!!!
    door houbieke in forum Archief Windows
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 6 mei 2010, 16:05
  4. [OPGELOST] laptop heeft het zwaar
    door Lentzie in forum Archief Bestrijding malware & virussen
    Reacties: 9
    Laatste bericht: 19 december 2009, 17:31

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •