Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Dasle

Moderator
 • Aantal items

  9.000
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Dasle

 • Titel
  Moderator

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10
 • Monitor
  iiyama ProLite XB2380HS
 • Moederbord
  Asus ROG STRIX B450-I GAMING
 • Processor
  AMD Ryzen 5 2600X
 • Geheugen
  G.Skill FlareX 3200Mhz 2x8GB
 • Grafische Kaart
  MSI GeForce GTX 1050 TI GAMING 4G
 • Harde Schijf
  Samsung 970 PRO/Samsung 850 PRO/Samsung HD103SJ
 • Voeding
  Seasonic Focus Plus Gold 550
 • Geluidskaart
  Onboard
 • Behuizing
  SilverStone TJ08B-E

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

2.400 profielweergaven
 1. Dasle

  Pc samenstellen

  Hoi Phoenixjes , welkom op PCH. Mooie kast, zeker voor die prijs maar kan hier geen reviews van vinden i.v.m de airflow wat toch wel belangrijk is maar verder lijkt hier zeker niets mis mee. Het moederbord wat je gekozen hebt hoort bij één van de beste voor het AMD platform heb deze nog een stukje goedkoper gevonden.>> https://www.megekko.nl/product/4286/237339/AMD-Socket-AM4-Moederborden/MSI-B450-GAMING-PRO-CARBON-AC De grafische kaart heb ik hier het goedkoopst gevonden.>> https://azerty.nl/product/msi/948470/gtx-1050-gaming-x-2g-grafische-kaart-nvidia-geforce-gtx-1050 Waarom je voor een processor kiest van de eerste generatie Ryzen weet ik niet meer voor enkel euro's meer koop je een 2600. >>https://www.megekko.nl/product/4278/999983/Socket-AM4-Processoren/AMD-Ryzen-5-2600 Een 700 Watt is wel erg overkill voor deze set-up een 500 Watt voeding is meer als voldoende of je zou in een later stadium een hele zware videokaart willen installeren of meerdere in SLI willen gebruiken. Maar hier vind je dezelfde voeding maar dan 500 Watt. >> https://www.megekko.nl/product/4186/207269/PC-Voedingen-PSU-/Thermaltake-Netzteil-Smart-RGB-500W
 2. Dasle

  memory management stopcode

  Mocht je de harde schijf willen vervangen zou ik eerst nog even een geheugen test doen om zeker te zijn dat hier verder geen problemen meer uit voort gaan komen hoe je dit doet lees je alvast hier. Daar ik in Speccy zie je dat ongeveer een 450GB in gebruik hebt van je huidige harde schijf lijkt me een 1TB schijf meer dan voldoende. Een Western Digital Blue van 1 TB kost zo een 40€ een WD Black zo rond de 80€. Mocht je ze zelf niet installeren in je pc dan moet je nog de service kosten van je pc winkel erbij op tellen. Ook zal je Windows opnieuw moeten installeren. Maar als je pc verder nog goed is kan je weer enkele jaren verder.
 3. Dasle

  memory management stopcode

  Dat is moeilijk op afstand om te zeggen dat je een nieuwe pc moet aanschaffen, hoe voldoet deze pc tot nu toe en gebruik je vaker zwaardere programma's? Gebruik je de pc intensief of enkel om te surfen en te mailen? Maar 9 jaar is welke al redelijk op leeftijd maar voor sommige mensen kan die nog voldoen. Daar kun jij je beter een oordeel over vormen.
 4. Dasle

  memory management stopcode

  Dat is minder goed nieuws, je harde schijf is aan het overlijden. Ik zou je willen adviseren om al je belangrijke bestanden te back-uppen zolang dit nog mogelijk is. Hoelang deze schijf het nog doet weet niemand, dan kan weken of maanden zijn maar helaas is ze aan vervanging toe.
 5. Dasle

  USB poorten werken ineens niet meer

  Bedankt voor het melden. Dan kan hier een op.
 6. Dasle

  memory management stopcode

  Download HD Tune en sla het bestand op. Installeer HD Tune en start deze na de installatie op. Vervolgens ga je naar het tabblad Error Scan, selecteer de harde schijf die je wil controleren en druk op Start. (je dient GEEN vinkje te plaatsen bij Quick scan). De controle kan een hele tijd in beslag nemen afhankelijk van de grootte van de te controleren harde schijf. Wat is het resultaat van deze test? Maak een afbeelding van het resultaat en sla deze op. Ga dan naar de tab Benchmark en doe de test. Maak ook van dat resultaat een afbeelding. Voeg beide afbeeldingen als bijlage toe aan je volgend bericht.
 7. Dasle

  memory management stopcode

  Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 8. Dasle

  Schijven in systeemkopie

  Vreemd Het lijkt er zo precies op dat je systeembestanden op deze DATA (K) hebt staan die Windows nodig heeft. Heb je misschien ooit de locatie van je TEMP en TMP mappen gewijzigd en naar deze die locatie verplaatst?
 9. Dasle

  help

  Hier vind je meerdere opties om een PC terug naar fabrieksinstellingen te brengen lees dit goed door en mocht er twijfel bestaan dan vraag eerst voor je eraan begint.
 10. Dasle

  help

  Als je kiest voor terug zetten naar fabrieksinstellingen, ben je alle programma's en bestanden kwijt. Hebben jullie hier al een back-up van gemaakt
 11. Dasle

  Schijven in systeemkopie

  Voor het maken van een systeemkopie lees dan best deze handleiding eens rustig door.
 12. Dasle

  help

  Heb hier geen Packard Bell of afbeeldingen van deze BIOS. In dat tabblad zie je normaal Set Supervisor Pasword staan, selecteer deze optie en druk op Enter, eerst zal je het paswoord moeten intypen wat er nu gebruikt word en dan pas kun je het paswoord verwijderen. probeer gewoon eens met het paswoord leeg te laten.
 13. Dasle

  volume muziek regelen

  Zoals gevraagd gaat hier een op.
 14. Dasle

  help

  Als je in het BIOS naar het tabblad Security navigeert, daar kun je het paswoord wijzigen of verwijderen van beide. Wel zal je eerst het paswoord moeten invullen voor je die mogelijkheid hebt. Dat dit per ongeluk is gebeurt vind ik vreemd
 15. Dasle

  help

  Dan heb je waarschijnlijk een Supervisor Password ingesteld in het BIOS, heb je ook Password On Boot geactiveerd in het BIOS?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.