Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Dasle

Moderator
 • Aantal items

  9.009
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Dasle

 • Titel
  Moderator

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10
 • Monitor
  iiyama ProLite XB2380HS
 • Moederbord
  ASUS P8H67-I
 • Processor
  Intel® Core™ i5-3550
 • Geheugen
  Corsair 8 GB DDR3-1600 Kit 2x4GB
 • Grafische Kaart
  ATI SAPPHIRE HD6850
 • Harde Schijf
  Samsung SSD 850 PRO / Samsung HD103SJ
 • Voeding
  Be Quiet! Straight PowerE9 400W
 • Geluidskaart
  Onboard
 • Behuizing
  SilverStone TJ08B-E

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

2.012 profielweergaven
 1. Ssd

  Hoi brent1369. De beste upgrade voor een systeem als je nog gebruik maakt van een conventionele harde schijf is het inbouwen van een SSD. De performance boost is enorm merkbaar en als je éénmaal een SSD in gebruik hebt wil je nooit meer terug naar een gewone harde schijf behalve voor opslag van al je bestanden. Het opstarten van je een systeem kan van één of meer minuten gaan naar een 20 of 30 tal seconden afhankelijk van wat er allemaal mee opstart. Voor de doorsnee gebruiker is een SATA SSD voldoende , een pci gebaseerde SSD of een Nvme SSD is interessante voor veeleisende en professionele gebruikers die veel data van en naar een Nvme SSD kopiëren of grote bestanden of databases moeten inladen en het moederbord moet ook de betreffende connectors hiervoor hebben maar deze zijn op jou moederbord niet aanwezig. Goede SSD's zijn deze van Samsung deze zijn vaak in meerdere reviews het beste maar dat zie je ook aan het prijskaartje, SSD's van Crucial zijn ook erg goed en iets gunstiger geprijsd.
 2. PC loopt vast

  Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 3. CPU oververhit?

  Dat zal °C zijn want mocht dit uitgedrukt zijn in °F dat zou betekenen dat de temperatuur rond het vriespunt zou liggen wat erg onwaarschijnlijk is. De temperatuur die je BIOS uitleest is vaak de correcte temperatuur, als je op dit probleem Google"d krijg je heel wat leesvoer over mensen die precies het zelfde probleem hebben. Zoals Droske al vermelde hebben deze processors niet zo een goed reputatie op dt gebied als het gaat om de uitgelezen temperaturen en de temps zelf. Maar of dit nu veroorzaakt wordt door de sensors die de temps uitlezen of de software die er niet mee overweg kan dat is nu de vraag. Zelf denk ik en als je de berichten van de andere mensen leest het probleem bij de software te ligt. Speccy en HWMonitor heb je reeds geprobeerd. Je kan eens kijken of b.v Coretemp de temperaturen wel goed kan uitlezen. Als je het zijpaneel van je kast open laat, heeft dat een gunstig effect op je processortemperatuur? Wat betreft het langzaam opstarten van je systeem dat kan diverse oorzaken hebben, plaats dan eens een compleet Speccy logje zoals uitgelegd in een bovenstaand bericht.
 4. CPU oververhit?

  Ik heb zo een vermoeden dat Speccy de temperaturen verkeert uitleest Vaak kun je de temperaturen van je processor en moederbord terug vinden in het BIOS maar weet niet of dat bij deze pc ook het geval is maar je kan altijd eens in het BIOS kijken. Als Speccy die hoge temperaturen aangeeft zou je als je behuizing open is wel erg hete lucht moeten voelen in de buurt van je CPU koeler. Is dat het geval?
 5. CPU oververhit?

  Hoi arnovw, Heb je de koelpasta zelf vernieuwd of heb je dit laten doen in een winkel ? Welke koeler zit hier op? Is het zo één als in deze link ? Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 6. 1 v/d 2 RAM sticks stuk

  Bedankt voor de feedback Dan kan hier een op.
 7. Nvidia GPU crashes??

  Een grafische kaart die onvoldoende koeling heeft kan dit veroorzaken, maar de temps van je processor zijn idd aan de hoge kant. Daar een laptop redelijk compact gebouwd is zal een hoge processor temperatuur ook de naaste componenten mee opwarmen zoals je grafische kaart. Je koeling eens nakijken na 1.5 jaar kan zeker geen kwaad daar deze vaak als een magneet werkt op stof.
 8. harde schijven tijdelijk uitschakelen

  Hoi Geertjan, Daar je harde schijven fysiek zijn aangesloten op de voeding zullen deze steeds als je pc opstart je harde schijven mee opstarten. Hier kan software je niet helpen denk ik. Hiervoor zou je de stroomvoorziening van je harde schijven kunnen onderbreken door een dubbelpolige schakelaar zodat je de harde schijven aan kunt zetten wanneer dat wenselijk is. In het volgende filmpje is dat wel duidelijk uitgelegd.
 9. Boot Priority

  Hoi, Heb je de Boot priority gewijzigd in het BIOS, mogelijk kan je ook je CD of DVD drive kiezen via F12 in het boot menu maar het kan dat je deze functie moet activeren in het BIOS.
 10. PC reboot/valt uit tijden gamen

  Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 11. Asus Z97 Deluxe vs MSI H97 Gaming 3

  Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 12. Temperatuur CPU

  De temperatuur van je CPU is veel te hoog en hierdoor word de snelheid naar beneden gehaald om oververhitting te vermijden en worden de prestaties beduidend minder. Heb je de behuizing van je pc al eens open gemaakt en gekeken of je CPU koeler niet verstopt zit met stof af misschien draait de fan helemaal niet.
 13. Canon MG5100

  Een andere mogelijkheid kan zijn dat de printkop verstopt zit of een defect heeft, als anders niets helpt zou ik eens proberen om de printkop in een lauw sopje een nacht te laten weken en nadien droog te blazen en heel goed te laten drogen. Je kan eventueel als je deze droog geblazen hebt in rijst leggen om alle vocht zeker te verwijderen. Mocht dat niet helpen dan kan de printkop defect zijn maar een nieuwe koste me jaren geleden meer dan wat de printer nieuw gekost heeft en dan is de keuze snel gemaakt. Of misschien hebben anderen nog ideeën.
 14. Canon MG5100

  Daar je ook geen kopieën kan maken wat in principe los staat van je pc lijkt het wel dat het probleem in de printer lijkt te zitten. Heb je bij het plaatsen van de nieuwe inktpatronen wel de folie van de patronen verwijderd, het is mezelf wel eens gebeurd dat ik deze zelf vergeten was te verwijderen en dan werken de inktpatronen ook niet. Controleer ook of de ontluchtings- gaatjes op de inktpatronen vrij en open zijn.
 15. Internet doet het niet meer

  Hoi Jasper, Weet je toevallig wel moederbord er in deze pc zit, vermeld dat dan even. Wat je ook zou kunnen doen is het volgende. Druk op de Windows + R toets en typ in het uitvoervenster devmgmt.msc en druk op Enter. Rechtsklik in apparaatbeheer op het onbekende apparaat en kies Eigenschappen. Ga naar het tabblad Details. Onder Eigenschap: kies je Hardware-id's. Onder Waarde: rechtsklik op de eerste regel en kies kopiëren, plak vervolgens deze gegevens in je volgende bericht.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×