Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Dasle

Moderator
 • Aantal items

  9.027
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Dasle

 • Titel
  Moderator

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10
 • Monitor
  iiyama ProLite XB2380HS
 • Moederbord
  Asus ROG STRIX B450-I GAMING
 • Processor
  AMD Ryzen 5 2600X
 • Geheugen
  G.Skill FlareX 3200Mhz 2x8GB
 • Grafische Kaart
  MSI GeForce GTX 1050 TI GAMING 4G
 • Harde Schijf
  Samsung 970 PRO/Samsung 850 PRO/Samsung HD103SJ
 • Voeding
  Seasonic Focus Plus Gold 550
 • Geluidskaart
  Onboard
 • Behuizing
  SilverStone TJ08B-E

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

2.274 profielweergaven
 1. Dasle

  CPU temperatuur te hoog!

  Mooi te horen dat het is opgelost. Door het vermelden van het hardnekkige stoflaagje dacht ik aan de oude ingedroogde koelpasta daarom men vraag of de koeler helemaal gedemonteerd was. @Veng Ingedroogde koelpasta heb ik in de bijna 20 jaren dat ik computers repareer ook maar 1 maal voor gehad. Alles wat er restte van de koelpasta was een flinter dun wazig laagje. Had deze jaren voordien zelf aangebracht maar het merk weet ik helaas niet meer. Blijkbaar was dit een slechte kwaliteit want er zat zeker genoeg tussen. Heb dit verder ook nooit meer gezien of voorgehad.
 2. Dasle

  Bios probleem

  Op welke aansluitingen op je moederbord heb je jou waterkoeling aangesloten?
 3. Dasle

  CPU temperatuur te hoog!

  Je verteld in je eerste bericht dat je de koeler hebt gedemonteerd maar bedoel je het koellichaam (alu blok) of alleen de ventilator die erop zit.
 4. Dasle

  CPU temperatuur te hoog!

  Heb je trouwens wel nieuwe koelpasta aangebracht tussen CPU en je koeler?
 5. Dasle

  PC uitvallen na opstarten

  Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 6. Dasle

  Netwerk problemen

  Bedankt voor je feedback en mooi te horen dat je problemen de wereld uit zijn. Dan kan hier een op.
 7. Dasle

  2 videokaarten in 1 PC

  Dan kan hier een op. Succes.
 8. Dasle

  Pc Build

  Vaak doet de winkel waar je het moederbord gekocht hebt een BIOS update voor een paar euro. Laat maar weten hoe het afloopt
 9. Dasle

  Pc Build

  Msi B350 Pc Mate is een moederbord van de eerste generatie, is de BIOS wel recent genoeg om een Ryzen 2600 te ondersteunen. Is de BIOS te oud word je processor niet herkend, kijk eens op de doos van het moederbord of er vermeld word dat dit bordje klaar is voor 2de gen Ryzen. Ram: 1x4GB 2400Mhz DDR4 Corsair Ballistix Kan wel Corsair LPX zijn b.v of Crucial Ballistix maar Corsair Ballistix bestaat niet.
 10. Dasle

  Twee tabletten, twee snelheden

  Geen probleem hoor, dan kan hier een op
 11. Dasle

  Twee tabletten, twee snelheden

  Als je al gebruik maakt van Speccy probeer dan eens het volgende. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER. Mogelijk kunnen we door de chipset achterhalen welke SATA ondersteund word door je hardware. Om je Windows installatie over te zetten naar een SSD kan je gebruik maken van een adapter en bijna alle leveranciers van SSD's hebben hier software voor die je gratis kan downloaden en gebruiken.
 12. Dasle

  Twee tabletten, twee snelheden

  Een Samsung Evo van 250GB kost zo een 70€, een 500GB exemplaar kost zo een 117€. Een Crucial SSD van 250GB kost zo een 65€ en het 500GB model kost 101€. Maar als je je laptop moet wegbrengen naar een service dienst komt daar nog wel wat bij, maar het is jou beslissing of je die extra snelheid belangrijk vind of niet.
 13. Dasle

  Twee tabletten, twee snelheden

  Hoi Theo. Het grote verschil van enkel seconden naar meerdere minuten zal voor het grootste deel liggen aan idd de SSD. De harde schijf die in je andere laptop zit is een 5400tpm schijf en dat zal het verschil nog groter maken dan met een 7200tpm schijfje. Een SSD zal voor een grote snelheids-boost zorgen tob een conventionele harde schijf. Een andere punt om op te letten is het aantal met Windows opstartende programma's, dat kan ook voor vertraging zorgen maar niet zo enorm verschillend als wat jij zegt tussen beide laptops.
 14. Dasle

  Ssd

  Hoi brent1369. De beste upgrade voor een systeem als je nog gebruik maakt van een conventionele harde schijf is het inbouwen van een SSD. De performance boost is enorm merkbaar en als je éénmaal een SSD in gebruik hebt wil je nooit meer terug naar een gewone harde schijf behalve voor opslag van al je bestanden. Het opstarten van je een systeem kan van één of meer minuten gaan naar een 20 of 30 tal seconden afhankelijk van wat er allemaal mee opstart. Voor de doorsnee gebruiker is een SATA SSD voldoende , een pci gebaseerde SSD of een Nvme SSD is interessante voor veeleisende en professionele gebruikers die veel data van en naar een Nvme SSD kopiëren of grote bestanden of databases moeten inladen en het moederbord moet ook de betreffende connectors hiervoor hebben maar deze zijn op jou moederbord niet aanwezig. Goede SSD's zijn deze van Samsung deze zijn vaak in meerdere reviews het beste maar dat zie je ook aan het prijskaartje, SSD's van Crucial zijn ook erg goed en iets gunstiger geprijsd.
 15. Dasle

  PC loopt vast

  Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.