Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Dasle

Moderator
 • Aantal items

  9.214
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Dasle

 • Titel
  Moderator

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10
 • Monitor
  iiyama ProLite XB2380HS
 • Moederbord
  Asus ROG STRIX B450-I GAMING
 • Processor
  AMD Ryzen 5 2600X
 • Geheugen
  G.Skill FlareX 3200Mhz 2x8GB
 • Grafische Kaart
  MSI GeForce GTX 1050 TI GAMING 4G
 • Harde Schijf
  Samsung 970 PRO/Samsung 850 PRO/Samsung HD103SJ
 • Voeding
  Seasonic Focus Plus Gold 550
 • Geluidskaart
  Onboard
 • Behuizing
  SilverStone TJ08B-E

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

4.322 profielweergaven
 1. Een laptop die ook het bekijken waard is is de Lenovo ThinkPad P53 -> https://www.alternate.nl/Lenovo/ThinkPad-P53-(20QN0031MH)-15-6-inch-laptop/html/product/1591219?lk=23780 Het geheugen is uit te breiden tot 128GB, er kunnen in totaal 3 M.2 SSD gemonteerd worden en er zit een NVIDIA Quadro RTX 3000 in. Deze bestaat er ook met een Quadro RTX 4000 en Quadro RTX 5000 grafische kaart. Helaas weegt deze laptop ook 2.5 Kg Ook bestaat er een 17 inch variant van. Had ook naar de Dell XPS 15-7590 gekeken en via reviews op YouTube lijkt het toch dat deze het wat moeilijker heeft om bij zwaardere belasting de temperaturen onder controle te houden.
 2. De workstations die jullie op het werk gebruiken maken waarschijnlijk gebruik van harde schijven of maken deze gebruik van een SSD? Welke versie van Creo Elements gebruiken jullie momenteel? De system specs die ik heb kunnen vinden zijn de volgende -> http://support.ptc.com/WCMS/files/172325/en/System_Requirements_-_Creo_ElementsDirect_Modeling20.pdf Die zijn niet zo indrukwekkend lijkt me
 3. Ik zou eens testen met 1 latje geheugen kijk even in de handleiding welk slot je daarvoor dient te gebruiken. Lost dit niks op dan plaats je het andere latje in datzelfde slot, wel steeds met 1 latje. Heb je verder nog software van Asus geïnstalleerd gehad
 4. Die ASUS Zenbook Pro Duo is natuurlijk het neusje van de zalm momenteel. Ga je dit nodig hebben bij het bezoek aan bedrijven of klanten? Deze laptop weegt al snel 2.5 kilo en dat is toch aan de zware kant. Heb zelf niet gelijk ervaring met Creo Elements/Direct Modeling maar als ik wat op het net rondneus lijkt dit programma meer profijt uit een hoge single core snelheid te halen dan uit een hoge multi core prestaties. Dit is een erg krachtige laptop en houd er dan ook rekening mee met een beperkte accu duur. De systeem vereisten zijn niet zo erg hoog naar wat ik heb kunnen vinden en vermoed dat jullie met erg grote bibliotheken werken.
 5. Hoi Chapito, Denk dat een andere zwaardere voeding halen niet nodig was geweest. Een goede kwaliteitsvoeding had deze setup met gemak aangekund. Heb de afbeelding die je gepost hebt even bekeken en wat me direct is opgevallen is dat jij je grafische kaart in het tweede PCIe 3.0 slot hebt geprikt en wat is de reden hier achter dat je dit gedaan hebt. Dit wil wel eens voor problemen zorgen, steek ze gewoon eens in het eerste PCIe 3.0 slot.
 6. Mooi dat de melding weg is, mocht je toch nog een melding krijgen dan stuur 1 van de moderators hier een PB dan zullen we dit topic heropenen. Maar zoals gevraagd een erop.
 7. Je computer is al aan geweest en daarom zal hij al iets warmer zijn waardoor de CPU fan net wat harder draait en je die melding niet krijgt. Kijk het gewoon enkele dagen aan om te kijken of die melding nu weg blijft. En het BIOS was zo moeilijk toch niet Succes
 8. Bedankt voor de feedback en dan kan hier zoals gevraagd een op.
 9. De temperaturen van je CPU en moederbord zijn vrij laag wat alvast goed is. Nu om die CPU Error melding uit te schakelen doe je het volgende. In het BIOS scherm wat je toonde klik je naast ( heb het rood omlijnd) CPU FAN SPEED LOW LIMIT op 200 RPM. Je krijg nu een menu waarin je verschillende toerentallen (RPM) kan kiezen. In dit menu staat ook IGNORE, selecteer hier dan ook IGNORE !! Druk op de F10 toets van je toetsenbord en er verschijnt een melding of je die wijzigingen wilt opslaan en klik dan op YES. Mocht je nog een venster krijgen met de wijzigingen die je hebt gedaan klik dan ook hier op YES en start je computer opnieuw op. Dan zou je CPU FAN Error weg moeten zijn als het goed is. Laat maar weten of het heeft geholpen
 10. Als je jou pc opstart druk je herhaaldelijk op de Del toets om in het BIOS te geraken. Je kan in het BIOS navigeren met je muis en ga je naar het tabblad Monitor. Kijk dan eerst naar de gegevens die je te zien krijgt, vermeld deze dan eerst even.
 11. Bedankt voor de feedback, hier hebben anderen met een gelijkaardig probleem mogelijk wat aan En zoals gevraagd kan hier een op.
 12. Jou pc heeft ook de optie om dit in te stellen. Zoals ik het begrijp uit de handleiding van je moederbord staat dit op 200 rpm als je Q-Fan control hebt ingeschakeld. IS Q-Fan control niet ingeschakeld zou dit op 600 rpm staan, dan hoor je hier te kiezen voor b.v 200 rpm
 13. Dat is het, zal het voor je proberen op te zoeken
 14. En word het moederbord ook vermeld, maak anders even een speccy logje mocht je het niet weten. Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.