+ Reageren op discussie
Resultaten: 1 t/m 10 van 10

Packard Bell laptop, sommige tekens toetsenbord verkeerd..

Dit is een discussie over Packard Bell laptop, sommige tekens toetsenbord verkeerd.. in het forum Archief Hardware algemeen , en maakt deel van de Hardware algemeen categorie; Hallo allemaal, Ik hoop dat iemand wellicht een oplossing weet voor onderstaand probleem. Ik heb zojuist een nieuwe laptop van ...

  1. #1
    Nieuweling
    Geregistreerd
    1 mei 2012
    Berichten
    5

    Standaard Packard Bell laptop, sommige tekens toetsenbord verkeerd..

    Hallo allemaal,


    Ik hoop dat iemand wellicht een oplossing weet voor onderstaand probleem.

    Ik heb zojuist een nieuwe laptop van Packard Bell aangeschaft, werkt verder prima, heeft alleen 1 klein probleempje..

    Onder enkele toetsen (bijv. schift en een 2..) geeft hij een ander teken weer. Dus bij shift en 2 krijg ik geen apestaartje,maar deze: "
    Zo is dat bij meerdere van deze speciale tekens. De letters en cijfers staan overigens allemaal goed.

    Iemand enig idee of en eventueel hoe dit te verhelpen is....(sorry, ik kan het vraagteken ook niet vinden..)



    Alvast bij voorbaat dank voor de genomen tijd en moeite!

  2. #2
    Super Moderator Dasle's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 januari 2011
    Berichten
    7.684

    Standaard

    Heb even in je profiel gekeken en daar je uit Nederland bent neem ik aan dat je een QWERTY toetsenbord gebruikt.

    Controleer eens hoe je toetsenbord staat ingesteld?

    Welk besturingssysteem gebruikt je?

  3. #3
    Nieuweling
    Geregistreerd
    1 mei 2012
    Berichten
    5

    Standaard

    Klopt, inderdaad, qwerty-toetsenbord..

    - Toetsenbord staat op alle punten ingesteld op 'nederlands'.

    - Besturingsstysteem = Windows7

    Het merkwaardige is echter..:

    Op het moment dat ik 1 maal schift/ctrl ingeef, functioneert daarna alles normaal en staan alle tekens op de juiste plaats onder het toetsenbord. Dit blijft zo zolang ik op hetzelfde tab-blad blijf of dezelfde site. Wanneer dat veranderd, moet ik weer 1 maal shift/ctrl ingeven en daarna is alles weer normaal.

  4. #4
    Super Moderator Dasle's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 januari 2011
    Berichten
    7.684

    Standaard

    Ga eens via Start/Configuratiescherm en klik op Land en taal.

    Vervolgens ga je naar het tabblad Toetsenborden en talen en in het scherm klik
    je op Toetsenborden wijzigen waarna volgende venster verschijnt.

    Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam:  Tekst en invoertalen Win 7.PNG 
Bekeken: 1701 
Grootte:  38,3 KB 
ID: 18367
    Kun je hier eens een screenshot van maken en plaatsen in je volgende bericht.
    Als ik het goed heb zou hier Nederlands - Verenigde Staten (Internationaal) horen te staan.

    Ga nu naar het tabblad Geavanceerde toetsinstellingen

    Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam:  Tekst en invoertalen Win 7 - 2.PNG 
Bekeken: 1656 
Grootte:  39,9 KB 
ID: 18368
    Hier kun je zien of er een toetsencombinatie is toegewezen.
    Selecteer de toetsencombinatie en klik op Toetsencombinatie wijzigen.

    In het venster wat je nu te zien krijgt vind je verschillende opties van de door jou geselecteerde toetsencombinatie.

    Met de opties Niet toegewezen schakel je deze uit.

    Lost dit je probleem op?

  5. #5
    Nieuweling
    Geregistreerd
    1 mei 2012
    Berichten
    5

    Standaard

    Om te beginnen hartelijk dank voor de tot nu toe geboden hulp!

    Het lukt even niet zo snel om een screenshot te maken, maar wanneer ik de door jou aangegeven stappen volg, kom ik inderdaad uit bij 'toetsencombinatie wijzigen'.

    En daar staat inderdaad de combinatie 'ctrl+shift' aangevinkt.

    Wanneer ik daar echter voor 'niet toegewezen' kies, verandert er niets, behalve dan dat 1 maal schift/ctrl ingeven vanaf dat moment ook niet meer voor een wel correcte toetsenbordindeling zorgt.

    Dus wanneer ik de optie 'ctrl +shift' aangevinkt laat kan ik het probleem telkens tijdelijk verhelpen, terwijl wanneer ik 'niet toegewezen' aanvink het probleem ook met deze tijdelijke oplossing niet meer te verhelpen is.

  6. #6
    Super Moderator Dasle's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 januari 2011
    Berichten
    7.684

    Standaard

    Heb je het toetsenbord wel ingesteld staan als Nederlands - Verenigde Staten (Internationaal)?
    Als je kiest voor niet toegewezen kun je idd via deze toetsencombinatie niets meer wijzigen.

  7. #7
    Nieuweling
    Geregistreerd
    1 mei 2012
    Berichten
    5

    Standaard

    Ja, toetsenbord staat ingesteld op 'Nederlands + Verenigde Staten (Internationaal)'.

    Ik heb overigens ook nog geprobeerd of het verwijderen van 'Verenigde Staten (Internationaal)' het probleem wellicht op zou lossen, maar dit bleek niet het geval.

  8. #8
    Super Moderator Dasle's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 januari 2011
    Berichten
    7.684

    Standaard

    Dat er ander dan de gebruikelijke tekens worden weergegeven, doet zich dit voor bij het gebruik van bepaalde programma's?

  9. #9
    Nieuweling
    Geregistreerd
    1 mei 2012
    Berichten
    5

    Standaard

    Nee hoor, dat is de hele tijd zo, vanaf het moment van opstarten. Totdat ik de combinatie shift/ctrl 1 maal ingeef, daarna wordt alles correct weergegeven.

  10. #10
    Super Moderator Dasle's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 januari 2011
    Berichten
    7.684

    Standaard

    Wil je eens een screenshot maken van je toetsenbord instellingen?

    Hoe je een screenshot maakt in Windows 7 lees je hier(klik erop).

    Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.

+ Reageren op discussie

Soortgelijke discussies

  1. Toetsenbord blokkering packard Bell Easynote LJ 65 opheffen.
    door eer1966 in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 31 augustus 2011, 09:55
  2. Laptop Packard bell easynote
    door Kennethjeuh1985 in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 31 mei 2010, 07:47
  3. uitpakprogramma is weg op laptop packard bell
    door dannysan in forum Archief Andere software
    Reacties: 10
    Laatste bericht: 8 januari 2010, 16:11
  4. Packard Bell laptop
    door Quadran in forum Archief Windows
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 29 januari 2009, 16:31

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •