Beste bezoeker,
Welkom op PC Helpforum!

Ben je op zoek naar GRATIS hulp voor je computerprobleem?

Word vandaag lid, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt je graag verder.
Je kan lid worden als je hier klikt. Meer dan 40.000 leden deden reeds beroep op onze expertise. PC HELPFORUM vzw HELPT JE GRATIS !

Bent u reeds lid, en u ziet dit bericht? Klik dan rechtsbovenaan op inloggen of klik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.

Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 12
Overzicht bedankjes2Bedankjes

Grub2 van "Linux Mint 12" opstartvolgorde wijzigen

Dit is een discussie over Grub2 van "Linux Mint 12" opstartvolgorde wijzigen in het forum Archief Linux, Mac OS & andere , en maakt deel van de Linux, Mac OS & andere categorie; Ik heb oorspronkelijk W7 op mijn PC staan. Vorige week heb ik getracht van "Linux Mint 12" naast W7 te ...

  1. #1
    Lid
    Geregistreerd
    24 juli 2009
    Locatie
    Wijnegem (België)
    Berichten
    66

    Standaard Grub2 van "Linux Mint 12" opstartvolgorde wijzigen

    Ik heb oorspronkelijk W7 op mijn PC staan. Vorige week heb ik getracht van "Linux Mint 12" naast W7 te installeren. Dit was me niet gelukt. Daarom had ik dan maar "openSUSE 12.1" geïnstalleerd. Deze is me dan wel gelukt! Zondagmorgen heb ik dan uiteindelijk de "Linux" er terug opgezet, dit keer lukte het me! Nu krijg ik dus wel een ongelukkig opstartmenu dat er als volgt uitziet:

    Linux Mint 12 32-bit, 3.0.0-12-generic (/dev/sda8)
    Linux Mint 12 32-bit, 3.0.0-12-generic -- recovery mode
    Memory test (memtest 86+)
    Memory test (memtest 86+, serial console 115200)
    Windows 7 (loaden) (on/dev/sda1)
    Desktop -- openSUSE 12.1 - 3.1.0 - 1.2 (on/dev/sda7)
    Failsafe -- openSUSE 12.1 - 3.1.0 - 1.2 (on/dev/sda7)


    Vermits ik "Linux" en "openSUSE" er als experimenteer OS er heb opgezet, om na x-aantal maanden te besluiten welke ik ga toepassen, had ik graag "W7" helemaal boven gewild.
    Zoiets als onderstaande:

    Windows
    Linux
    openSuse


    De rest mag eraf. Weet soms iemand hoe ik dit op een redelijk eenvoudige manier kan veranderen?
    Ik ken dus NIETS aangaande enige Linux programmatie!

  2. #2
    Lid Gerjannn's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 november 2011
    Locatie
    Barneveld (NL)
    Leeftijd
    20
    Berichten
    848

    Standaard

    Beste pieterderockere,

    Misschien dat Deze(klik) site je kan helpen? En als het mogelijk is kan je ook de Grub bootloader verwijderen en dan doormiddel van EasyBCD je opstartvolgorde kiezen.
    derockere gaf dit bericht een bedankje.

  3. #3
    Lid
    Geregistreerd
    24 juli 2009
    Locatie
    Wijnegem (België)
    Berichten
    66

    Standaard

    Voor die eerste link moet ik nog héél wat studeren!
    De tweede heb ik reeds uitgeprobeerd, werkt niet bij 'Mint'. Werkte wel bij 'openSUSE.

  4. #4
    Lid Gerjannn's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 november 2011
    Locatie
    Barneveld (NL)
    Leeftijd
    20
    Berichten
    848

    Standaard

    Kan je het volgende doen?

    Download en installeer Speccy.
    Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.



    Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.
    Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".
    In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.

    Wil je in woord en beeld zien hoe je een logje van Speccy maakt en plaatst kun je dat Hier lezen.
    Ook Dit (KLIK) filmpje laat zien hoe je een Speccy-logje kan plakken in je antwoord.

    Aan de hand hiervan kunnen we kijken of het mogelijk is dat je dit virtueel draait. Dit betekend dat je als het ware een besturingssysteem(Mint in dit geval) draait in een besturingssysteem(Windows in dit geval). Om ermee te experimenteren is dat voldoende, maar dit vraagt wel een aardig snelle pc.
    derockere gaf dit bericht een bedankje.

  5. #5
    Lid
    Geregistreerd
    24 juli 2009
    Locatie
    Wijnegem (België)
    Berichten
    66

    Standaard

    Hier is de link. Ik hoop dat je er genoeg info aan hebt?

    http://speccy.piriform.com/results/p...msoaclmQwzklyM

  6. #6
    Lid Gerjannn's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 november 2011
    Locatie
    Barneveld (NL)
    Leeftijd
    20
    Berichten
    848

    Standaard

    Bedankt, dit is inderdaad voldoende. Helaas zal het niet echt mogelijk zijn om virtueel te draaien, aangezien je 2gb ram hebt en een Pentium 4.

    Ik heb waarschijnlijk wel de oplossing gevonden om je bootvolgorde aan te passen, check Deze link!

  7. #7
    Lid
    Geregistreerd
    24 juli 2009
    Locatie
    Wijnegem (België)
    Berichten
    66

    Standaard

    Ik was juist bezig in Mint. In bijlage zit het resultaat. Ik heb er dus niets in gewijzigd!
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  8. #8
    Lid Gerjannn's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 november 2011
    Locatie
    Barneveld (NL)
    Leeftijd
    20
    Berichten
    848

    Standaard

    Het lijkt me dat je GRUB_DEFAULT=0 moet wijzigen. Op welke plek staat Windows in de opstart? Als deze op plek 5 staat, wordt het dus GRUB_DEFAULT=4, zoals in de handleiding staat.

  9. #9
    Lid
    Geregistreerd
    24 juli 2009
    Locatie
    Wijnegem (België)
    Berichten
    66

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Gerjannn Bekijk bericht
    Bedankt, dit is inderdaad voldoende. Helaas zal het niet echt mogelijk zijn om virtueel te draaien, aangezien je 2gb ram hebt en een Pentium 4.
    Ik heb GRUB_DEFAULT=0 veranderd naar 4. Doch zonder enig resultaat. De opstartvolgorde blijft gewoon ongewijzigd.
    Mijn "Linux" draait niet virtueel, vermits hij als eerste in de opstartvolgorde staat.
    Ik droom nog altijd van:

    Windows
    Linux
    openSuse


    Met al die overbodige rommel eraf.
    Laatst gewijzigd door derockere; 6 december 2011 om 12:49

  10. #10
    Ervaren Lid
    Geregistreerd
    6 april 2009
    Leeftijd
    26
    Berichten
    3.851

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pieterderockere Bekijk bericht
    Voor die eerste link moet ik nog héél wat studeren!
    De tweede heb ik reeds uitgeprobeerd, werkt niet bij 'Mint'. Werkte wel bij 'openSUSE.
    Je hebt het programma toch geïnstalleerd in je Windows? Volgens deze handleiding zou Mint er tussen moeten staan.

    Probeer het anders eens met Startupmanager in Mint. Ik heb nog nooit met Mint gewerkt

Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

LinkBacks (?)

  1. 30 december 2011, 21:00

Soortgelijke discussies

  1. terug komend op: "Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?"
    door arlette in forum Archief Windows
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 5 oktober 2011, 14:15
  2. Reacties: 7
    Laatste bericht: 17 januari 2011, 22:39
  3. [OPGELOST] Google "Calendar" is nu "Agenda" geworden maar ...
    door Merel 469 in forum Archief Andere software
    Reacties: 9
    Laatste bericht: 2 juni 2010, 14:40
  4. "Internet Connection" kan niet worden "disabled"
    door Merel 469 in forum Archief Windows
    Reacties: 7
    Laatste bericht: 16 oktober 2009, 05:09

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •