Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Gast
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Een printscreen maken van een venster, en niet van het gehele scherm


  • Log in om te reageren
Geen reactie op dit onderwerp

#1 Kurtt

Kurtt

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPipPip
  • 6.550 berichten

Geplaatst 10 september 2010 - 22:42


Stel dat je enkel een afdrukscherm wilt hebben van hoe Configuratiescherm eruit ziet in Windows XP. Je kan dan Configuratiescherm openen, en dan op het toetsenbord op de knop Printscreen drukken. Maar dan maak je een printscreen van gans het beeld. En dan moet je weer gaan knippen en plakken met paint.

Je kan ook een printscreen maken van het actieve venster door op de Alt toets te drukken vooraleer je op printscreen drukt.

Open eens Configuratiescherm (in Windows XP bijvoorbeeld) (Start/Configuratiescherm)

Druk nu eens Alt-Printscreen (dus alt ingedrukt houden en dan op de knop Printscreen drukken). Wel, dan wordt er geen printscreen gemaakt van het gehele scherm, maar enkel van het "actieve" venster, namelijk Configuratiescherm.

Het resultaat ziet er als volgt uit (ik heb dus niks moeten wegknippen):

Configuratiescherm.JPG

Deze tip werkt in alle Windows-versies en met alle dialoogvensters die je in Windows of in eender welk programma tegenkomt!

Bewerkt door Kurtt, 10 september 2010 - 22:45.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!