Ga naar inhoud

supernikje

Lid
  • Items

    304
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door supernikje

  1. Hallo, is een android emulator veilige software en welke raden jullie aan om te gebruiken? Mijn moeder heeft een Google Mini nest speaker maar kan de home app niet installeren op haar gsm (ouder toestel). Ik had de speaker geïnstalleerd bij haar thuis met mijn gsm, zoals ik met haar Chromecast deed. De laatste tijd heeft de speaker zijn kuren en voor de meeste handelingen moet ik ter plaatse zijn om te helpen (verbinding hebben met hetzelfde netwerk). Haar apparaten instellen of problemen er mee oplossen vanaf haar laptop thuis zou voor haar en voor mij gemakkelijker zijn. Maar ik heb helemaal geen ervaring met die "emulators" en weet niet of ze te vertrouwen zijn? Dank om ons verder te helpen.
  2. Ja hoor USB debugging stond aan. Het scannen was ook geen probleem met dat programma. Het zou wel kunnen dat die foto's daar opgeslagen werden, enkel herinnert ze zich dat account niet meer. Dat was ook de reden waarom ze hem niet meer aan de praat kreeg, de smartphone bleef maar vragen om in te loggen bij google. Daarom heb ik dan een nieuw account aangemaakt voor die persoon.
  3. Het scannen is gratis, enkel indien men wenst te herstellen is het betalend. Er zijn geen foto's terug gevonden, behalve een aantal achtergronden maar geen zelfgemaakte foto's. Ik heb dan geen idee waar die foto's opgeslagen werden. Bedankt voor de hulp 👍
  4. Dank u Er loopt echter iets fout, ik krijg steeds volgende melding (zie schermafbeelding). Ondanks ik de telefoon dan terug opstart en het opnieuw probeer blijft dezelfde melding terug komen.
  5. Hallo, Ik heb onlangs een kennis uit de nood geholpen wiens Huawei P9 lite niet meer te gebruiken was, volgens de winkel althans. De telefoon werkt opnieuw correct. Door een nieuw google account aan te maken heb ik het apparaat terug aan de praat gekregen, en die persoon is er heel blij mee. Wat er dus voordien precies mee gebeurde weet ik niet...de persoon vermoed dat ze hem (of iemand in een winkel, was niet zo duidelijk) terug gezet heeft naar de fabrieksinstellingen. Enig minpunt nu nog is dat er foto's op stonden die verdwenen zijn. De SD kaart heb ik gelezen in mijn PC en daar stonden geen foto's op. Volgens wat opzoekwerk blijkt dat bij een reset naar de fabrieksinstellingen enkel de gegevens gewist worden van het intern geheugen. Ik denk dus dat die foto's daar opgeslagen waren. Ik denk niet dat deze in een cloud opgeslagen waren, deze persoon kan niet zo goed overweg met de smartphone. Via Recuva, easeus en easeus Androïd heb ik getracht om mijn PC te laten scannen naar verloren bestanden (via verbinding smartphone-PC usb-kabel). Echter vragen deze programma's telkens om een schijf te selecteren, maar de Huawei wordt niet herkend als een schijf. Als ik het goed begrijp is dat omdat het apparaat niet geroot is. Het google account waaraan de telefoon voordien gekoppeld was herinnert die persoon zich niet meer (vandaar dat ze ook problemen had om hem opnieuw te gebruiken), dus die weg kan ik ook niet gebruiken. Zijn er nog mogelijkheden om de verloren bestanden (foto's vooral) te herstellen? Het was de smartphone van haar overleden partner, het zou me echt plezier doen moest ik deze persoon kunnen helpen hiermee. Alvast bedankt
  6. Het is de demo dan? Ik lees dit : The only limitation is you can not recover files larger than 256KB in the demo mode. Dan zou ik er mijn foto's en video's toch niet kunnen mee herstellen? Of is er nog een andere (proef)versie waarbij ik hier tijdelijk wel gebruik van kan maken?
  7. Nogmaals bedankt 😉 Ik ga het morgen eens laten draaien en zien of ik er nog iets extra uit krijg. Van de foto's en video's die ik met ZAR kon redden zitten er in ieder geval tussen dat ik verloren was. Het is nog even grondig nakijken de welke precies aangezien verschillende bestanden hernoemd werden. Even nog een vraagje : het is "R-Photo" dat ik moet downloaden van r-studio? Die zie ik staan als freeware, maar je hebt het over een trial/proefversie vandaar de twijfel.
  8. Het heeft een paar uur geduurd voordat alles gescand werd. Wat me opviel is dat op bepaalde momenten het lampje (dat aangeeft dat de poort van de kaart in gebruik is) niet brandde. Dit was ook telkens het geval wanneer ik voordien bestanden nog trachtte te kopiëren enzo. Het scherm waarin de "vierkantjes" stonden was al weg toen ik terug naar de PC kwam, en ik kreeg dan het scherm waarbij ik de bestanden kon herstellen (en/of kopiëren). Dit heeft ook een uur ofzo in beslag genomen en ik heb nu verschillende foto's en video's in de doelmap staan. Op het eerste zicht (ik weet het niet heel precies en zou ze stuk per stuk eens moeten nachecken om er zeker van te zijn), lijken dit dezelfde foto's en video's dat ik voordien al gewoon had gekopieerd.
  9. Na iets meer dan een uur nog maar 2% gescand. Het gaat ook niet meer echt vooruit.
  10. Een bericht dat DISM.exe niet herkend word als... ik zet er een schermafbeelding bij
  11. Bedankt voor de tip. Ik zet er even een schermafbeelding bij om het resultaat te delen (heb enkel bij de recordings de namen onzichtbaar gemaakt). Zelf ken ik er weinig van maar het lijkt of hij niet verder geraakt dan 1%.
  12. Dus eerst krijg ik de melding dat er fouten zijn op het station. Als ik klik op "station herstellen" krijg ik de melding dat er zich een probleem heeft voorgedaan. Wanneer ik klik op "details weergeven", krijg ik een venster waar ik niet echt van weet wat het betekent.
  13. Dit heb ik geprobeerd als eerste, het werkte niet. Ik doe het straks even opnieuw zodat ik preciezer kan weergeven welke melding ik kreeg.
  14. Sorry ! Vroeger kreeg ik bij elke reactie een melding in mijn mailbox nu blijkbaar af en toe. Dus ik weet nu dat ik hier ook reactie krijg als er geen melding was via mail.
  15. Hum, ik betwijfel of het probleem daaraan ligt : onderaan in de balk van het programma staat dat het nog maar voor 21% gescand is. Het gaat ook niets meer vooruit, net als toen ik de foto's wou kopiëren. Zou het niet gescand kunnen worden omdat het kaartje beschadigd is of zou ik ook met een probleem zitten op mijn kaartlezer?
  16. Easeus is geïnstalleerd en heeft de kaart gescand. Ik kan de bestanden selecteren dat ik wil herstellen maar krijg een venster : " Koop de proc-versie om te genieten van onbeperkt herstel ". Kan ik niets herstellen met deze gratis versie?
  17. Ik heb een kaartlezer in mijn PC. Bedankt, ik bekijk even of ik het kan oplossen hiermee.
  18. Ik weet niet goed in welk topic in het moet schrijven. Mijn smartphone gaf een paar dagen gelden aan dat mijn micro sd kaartje (na 3 jaar ongeveer) beschadigd is. Deze is inmiddels vervangen, enkel zou ik graag nog van mijn beschadigd kaartje alle foto's en video's willen redden. De PC herkent de sd kaart wanneer ik ze in het slot steek. Ook kan ik het openen en zie ik de mappen. Ik trachtte eerste het geheel de kopiëren maar dat ging maar tot een deel (waarvan een klein aantal foto's en video's) en nadien niets meer (de pc blokkeert zelfs na een tijdje). De map van de foto's, idem. Ik zie ook maar, wanneer ik deze map open, een aantal voorbeelden van de foto's. De overige foto's en video's geven geen voorbeeld, daar zie ik enkel de "tekening" van het programma dat gebruikt wordt voor afbeeldingen of video's. Ik veronderstel dat het deze zijn die beschadigd zijn. Is er nog een manier om deze afbeeldingen en filmpjes te redden? Alvast bedankt' In mijn smartphone zit een nieuw kaartje, op de verpakking ervan staat dat ik 7 jaar garantie heb. Hoe "geldig" is dit?
  19. Mijn smartphone gaf een paar dagen geleden aan dat mijn micro sd kaartje beschadigd was. Daar stonden heel wat foto's en video's op waarvan een groot deel opgeslagen werd op andere media. Het deel dat ik nog niet opgeslagen had zou ik nog willen redden. Mijn PC herkent de kaart nog, geeft ook de mappen terug bij "openen". De map met foto's en video's kan ik echter niet kopiëren. Dat is enkel voor een deel gelukt (een aantal foto's en video's) en nu blokkeert de pc wanneer ik het wil kopiëren. Bij het openen van die map krijg ik van de eerste bestanden een thumbnail, de volgende niet. Is er betrouwbare software waarmee ik deze bestanden toch nog kan kopiëren?
  20. Hier in België mag je met max. 4 verschillende personen omgaan en daar houdt ze zich strikt aan. Iemand in haar buurt is er aan overleden en ze is extreem bang op dat vlak. Anders was ik zelf al eens langs geweest om ter plaatse te kijken. Al had ze dan ook niet mijn hulp gevraagd want dan had ze de persoon geraadpleegd die in gewone omstandigheden naar haar laptop kijkt tegen betaling. Ze zegt niemand te kennen met een extern keyboard en ze zal nu ook niets in handen nemen dat niet van haar is. Daar kan ik haar ook niet in forceren. Ik dacht gewoon aan simpele zaken die we kunnen nakijken/proberen zoals we dat deden met het stuurprogramma. M.a.w. alles waar ik haar kan mee begeleiden via telefoon. Zolang ik het haar stap voor stap kan uitleggen is het haalbaar voor haar. Ervan uitgaand dus dat het niet aan de hardware ligt ....
  21. Het is een persoon die niet zo jong meer is en niet zo ervaren op dat vlak. En ja, ze heeft het stuurprogramma van haar toetsenbord zelf verwijderd. Ik heb haar stap voor stap begeleid hiervoor aan de telefoon. Dit wou ik voor het registreren ook doen maar verschillende letters van het toetsenbord werken NIET. Ik voelde ook, toen ik het voorstelde, dat ze zich daar onzeker over voelde. Als je nog nooit in je leven gehoord hebt van een forum en je weet niet hoe dat werkt kan ik me voorstellen dat het iemand kan afschrikken. Normaal gezien als ze problemen heeft met haar laptop laat ze er een specialist naar kijken die ze betaalt. Met de corona durft ze dit nu niet te doen en aangezien ik deze dame al ken sinds ik jong was en ze een goede vriendin is van mijn moeder, dacht ik gewoon eens te helpen om plezier te doen en haar hierbij ook wat kosten te laten besparen. En uiteraard kan ik niet voor 100% garanderen dat ze er geen water op morste want ik sta er niet bij maar dat zou me verwonderen daar ik ze goed genoeg ken om te weten dat ze me dat dan gewoon zou zeggen. Ik ga er ook van uit dat ze zorg draagt voor haar gerief aangezien haar laptop al meer dan 10 jaar meegaat! Misschien had ik best niet van in het begin vernoemd dat ik iemand wil helpen. En gewoon de vraag gesteld welke stappen er ondernomen kunnen worden om het probleem op te lossen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.