Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

supernikje

Lid
 • Aantal items

  270
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over supernikje

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. De tekst valt volledig binnen het scherm, is klein maar wazig (weet niet of ik het echt beeldvervorming zou noemen). Ik probeerde er foto's van te nemen maar heb na 10 pogingen nog steeds geen één foto die het beeld weergeeft zoals op het scherm : - De tekst blijft niet lang op het scherm bij het opstarten - Mijn camera lijkt niet scherp genoeg te stellen en te traag. Misschien ook interessant om te weten ; toen ik dit probleem met het opstarten een aantal maanden geleden tegen kwam, verbond ik de pc met het scherm van de tv via HDMI ---> toen maakte het ook geen verschil uit = pc startte ook niet op, gaf geen beeld via HDMI Update : Deze morgen wilde hij terug niet opstarten. Na een 5-tal pogingen heb ik de knop van de pc achteraan op "uit" gezet. De stekkerdoos uit gezet. Een paar minuten gewacht. De stekkerdoos terug aan gezet. De knop van de PC terug aan gezet. PC laten opstarten --> startte onmiddellijk op. Kan puur toeval zijn ; de vorige dagen startte hij na een aantal pogingen ook op.
 2. Kan ik hier iets aan doen? Testen of deze de oorzaak zijn?
 3. Het is enkel de weergave van deze tekst (onder Asus) die niet zo goed leesbaar is. Het is een VGA kabel bij beide schermen. Ik heb voor elk scherm één vga-kabel. Het probleem deed zich voor bij beide schermen en met beide kabels. Het lijkt dus niet aan de kabels gelegen te zijn.
 4. Op het scherm kreeg ik : - soms niets (enkel de melding "geen signaal" dat nadien verdween) - soms eerst in het groot "ASUS" met daaronder (moeilijk leesbaar) welke toetsen ik moet aanklikken om in de Bios te geraken. Nadien het Windows logo met daaronder een draaiende cirkel en nadien niets meer op het scherm - soms kreeg ik nadien het scherm met de herstelopties
 5. Hij maakt wel geluid. Geen idee of het de ventilator is of meer. Ik hoor geen "biep" wanneer hij niet wil opstarten. Het blauwe lampje brandde wel altijd. Het rode lampje brandde soms even, nadien viel deze uit.
 6. Met Speccy heb ik een snapshot gemaakt, misschien kan dit helpen? http://speccy.piriform.com/results/q0aIXv4AjQHpH1VqWhOcvj6
 7. Ik weet niet goed waar te beginnen ; mijn pc start soms wel soms niet op. Een aantal maanden geleden had ik ook dit probleem en dacht dat het lag aan mijn cd-dvd driver die niet meer werkte. Dus ik opende mijn pc en koppelde de driver los. Het probleem leek opgelost. Gisteren wil ik een ander scherm installeren en hij doet het opnieuw. Ik heb het scherm aan de praat gekregen door de pc met mijn vorig scherm te laten opstarten en éénmaal hij opgestart was de kabels van de schermen te wisselen. Startte nadien probleemloos op. Deze morgen startte hij weer niet op. Vorig scherm aangesloten --> startte ook niet op. Schermen opnieuw gewisseld --> niets. Na veel mislukte opstartpogingen muis, toetsenbord, wifi usb stick losgekoppeld --> pc startte op. Nu start hij terug een paar keer na elkaar op, alles is terug aangekoppeld. Wat kan ik doen? Er moet toch iets fout lopen?
 8. Bedankt om mee te denken Het stofzuigen deed ik een paar weken geleden dus voor de eerste keer en inderdaad na die eerste opstart had ik het zitten. Nadien heeft de PC 3 à 4 weken perfect gefunctioneerd. Vandaag heb ik opnieuw het vuil er uit gestofzuigd en (na ook het verwijderen van de kabels naar mijn cd-dvd driver) startte hij opnieuw correct. Daarom zou ik het wat vreemd vinden dat het daar aan lag. Voordat ik hem vandaag opende (en stofzuigde) probeerde ik een tiental keer op te starten zonder beeld... Er staat een luidspreker op een 20-tal centimeter van mijn PC, die staat er al een jaar. Nu sinds de opstart terug lukt staat hij er weer. Daarom twijfel ik er ook aan dat dit de oorzaak zou zijn. Mijn scherm kan ik niet aansluiten via HDMI maar ik heb mijn PC vandaag verbonden met mijn TV via HDMI (de PC stond niet dicht bij TV, ongeveer op een meter afstand) en via HDMI kreeg ik op TV ook geen beeld.
 9. Hallo, Vandaag startte ik mijn PC en kreeg ik geen beeld op mijn monitor. Na uitgesloten te hebben dat de oorzaak aan de monitor lag vroeg ik me af of ik per ongeluk iets geraakt had toen ik een 3 à 4 weken geleden mijn PC opende. Ik checkte of mijn grafische kaart er goed in stak (wat zo bleek) en vroeg me af of de defecte cd-dvd driver het probleem kon zijn. Daarom koppelde ik de kabels die verbonden zijn aan de cd-dvd driver los, startte de PC opnieuw en nu verloopt de verbinding tussen PC en monitor terug vlekkeloos (waar ik blij om ben). Ondanks ik voordien meerdere keren de PC opstartte en geen beeld kreeg ben ik toch bang dat dit toeval zou zijn, daarom wil ik uitsluiten dat er geen andere oorzaak kan zijn of me er toch kan van vergewissen dat die defecte cd-dvd lezer de oorzaak was daarvan. De speler zelf was al maanden stuk, desondanks gaf deze maandenlang geen probleem betreffende de verbinding tussen de PC en de monitor en kon ik de PC normaal gebruiken. Een 3 à 4-tal weken geleden haalde ik mijn oude cd-dvd driver uit mijn oude PC (deze werkte nog en dacht hem in mijn huidige PC te plaatsen), maar merkte pas wanneer ik mijn huidige PC opende dat die oudere cd-dvd driver niet past op mijn huidige PC. Ik maakte gebruik van die kans om het meeste stof weg te halen uit mijn PC, deed de kast weer toe, verbond alle kabels en toen heb ik de eerste keer (en enkel de eerste keer) hetzelfde probleem ervaren : namelijk dat na het opstarten van mijn PC ik geen beeld kreeg op de monitor. Ik zette de PC uit, startte deze opnieuw op en nadien heb ik wel beeld gekregen op de monitor. Ook heb ik in tussentijd geen problemen meer gehad met de monitor en was het pas vandaag (dus na 3 à 4 weken) dat ik geen beeld meer kreeg op de monitor. Voordat ik de PC opende en de kabels los maakte van de cd-dvd speler heb ik wel minstens een tiental keer geprobeerd om de PC terug op te starten zonder beeld te krijgen. Kan die cd-dvd speler dé oorzaak geweest zijn? Wat logisch lijkt nu alles goed functioneert sinds ik de kabels heb ontkoppeld. Welke stappen kan ik eventueel ondernemen om na te checken of iets anders het probleem veroorzaakte? Alvast bedankt!
 10. Niet, ik heb nooit een iso bestand gemaakt. Of ik zou liegen ; ooit -jaren geleden voor een game die ik gedownload had-. Het was nog met mijn vorige pc waarop ik -als ik me goed herinner- software hiervoor had geïnstalleerd die ik nu niet meer heb en waarvan ik de naam niet meer ken. En er zal ook veel veranderd zijn sindsdien. Films heb ik -sinds ik mijn huidige pc heb- ook niet meer bewerkt. Vroeger deed ik dat met een onderdeel van het programma Nero, dat stond ook op mijn vorige pc. Op deze niet.
 11. Nogmaals bedankt voor deze link ook Ik geef Stegisoft ook geen ongelijk hoor. Begreep echter niet waarom hij schreef dat dit geen reden was, want in het bericht voordien legde ik net uit dat ik me zou moeten verdiepen in het omzetten van films in iso om ze op usb te kunnen zetten. Nu kan ik ze nog afspelen op onze dvd-speler (voor tv) maar als deze ook stuk gaat ga ik deze ook niet vervangen. En naar de toekomst toe vind ik het sowieso ook interessanter om alles op usb te hebben.
 12. Geen reden voor wat? Heb je mijn bericht goed gelezen? Ik schreef toch dat ik er mij zou moeten in verdiepen. Heb je toevallig een link met uitleg hoe men films (avi) in iso kan omzetten na het bewerken van films? En deze die al bewerkt staan op dvd hoe zou ik die op usb kunnen zetten? Ik heb uren films, grof geschat over 20 uur filmmateriaal zou dat haalbaar zijn op usb?
 13. Ik zal me daar ooit eens moeten in verdiepen want nu heb ik verschillende dvd's met films op die ik niet meer zal kunnen afspelen wanneer onze dvd-speler (voor tv) het begeeft. Het zijn zelfgemaakte filmpjes met mijn oude camera (maar nog zeer goed werkende en heel goed beeld), allemaal mooie herinneringen. De cassettes zelf bewaar ik ook maar het duurt lang voordat zo'n film op pc staat, bewerkt wordt en vandaar dan op dvd gebrand wordt.
 14. Ik had nog zo'n cd liggen met bijhorende "druppels" en voordien al geprobeerd zonder succes. Zal het nog eens proberen en indien niet dan zal ik hem toch moeten vervangen. Dit heb ik eerder nooit gedaan, kan eventueel wel hulp vragen aan mijn broer. Bedankt om het op te zoeken en me dit lijstje te bezorgen, top
 15. Muziek zet ik altijd op usb. Wel heb ik nog een aantal uren films op dv-casette die ik van mijn camera zou moeten overzetten op pc en dan branden. Soms ook eens een game. Geen regelmatig gebruik maar toch nog nodig af en toe
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.