Ga naar inhoud

Wil100

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Wil100's prestaties

  1. Gratis is het nooit, ook niet met een eigen Linux mail server, je moet namelijk altijd een domein registeren ergens. Dit is overigens niet duur. Het werkt als een familieboom. Bijvoorbeeld, alle .nl domeinen worden beheerd door SIDN. Stel, jij hebt het domein blabla.nl in je linux servertje geconfigureerd, dan zal niemand ter wereld dat weten en niemand kan je e-mailen, omdat je geen geldig MX record hebt. Pas zodra je het domeinnaam door SIDN laat registreren, gaan zij in hun DNS jouw MX record toevoegen (er wordt dus een DNS server verwijzing gemaakt, hiervoor moet je dus ook een DNS server hebben draaien). Pas daarna weet de wereld wie blabla.nl is...
  2. Als je draadloos netwerk steeds uitvalt op je notebook, dan is dit heel simpel op te lossen door even in de instellingen van je router te gaan. Hier kan je namelijk voor verschillende "channel" nummers kiezen. Het is even zoeken, maar bepaalde channel nummers conflicteren met notebooks. Dus allemaal uitproberen een voor een. Als je op een gegeven moment een channel nummer hebt en je internet valt niet meer uit, lekker die gebruiken voortaan.
  3. Gewoon even naar je accountinstellingen gaan van Outlook, wat je daar invult als naam, wordt bij de e-mails in de header meegestuurd en weergegeven bij de ontvanger. Dus even gaan naar Tools -> Accountsettings (of bij Nederlandse versie heet dit menu Extra geloof ik), dan je e-mail account selecteren en op de knop "Wijzig" drukken. Daar zorg je dat de juiste naam er staat. Het kan ook zijn dat je jouw e-mail account toegevoegd hebt maar dat die van hem er ook nog in staat en dat die van hem standaard is, dan moet je die van hem even weggooien.
  4. De meeste internet providers blokkeren poort 25 (om spam verzenders tegen te gaan). Ik gebruik een smtp server van Sa5kia (Sa5kia), het kost slechts 14,95 per jaar en je hoeft hiervoor geen domeinnaam te registreren. Je zet gewoon hun smtp adres in je outlook en je kunt overal, op welk netwerk dan ook, e-mails versturen. Deze smtp server gaat via poort 2525 en wordt dus niet geblokkeerd door internet providers. Je kunt er ook mee in het buitenland e-mailen via je eigen e-mail account.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.