Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

kkar

Lid
 • Aantal items

  91
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door kkar

 1. Dank je wel voor de oplossing onder die voorwaarden,maar mag de volgorde van de cellen niet veranderen,zodus ik ga het houden bij uw eerste formule. Vriendelijke groeten Karel ​
 2. Hallo alpha, Heb nogwel een vraag of dat kan met een formule,als er nu meer dan een op dezelfde hoogte staan kan ie dan die allen in cel x1 zetten ? b.v.b. f10 1 g10 jan cel f13 staat 4 en in cel f12 staat 4 f11 2 g11 feb kan dan in cel x1" mrt mei" komen,als cel f11 ook 4 staat dan zou in cel x1 "feb mrt mei" staan. f12 4 g12 mrt f13 4 g13 mei Alhoewel ik wel vrees dat het niet kan met een formule,maar wel met vba . Groeten Karel ​
 3. Dank U voor de oplossing,maar als het niet kan met een formule ben ik ook best tevreden met de vert.zoekenfunctie. Vriendelijke groeten Karel
 4. Ja. Maar der is nogwel iet welk ik wil vragen of dat kan,namelijk of die kleur waar die tekst van die 2 cellen die gekopiëerd worden,mee kan gekopiëerd worden . f10 1 g10 jan (blauwe tekst) f11 2 g11 feb (rode tekst) f12 3 g12 mrt (groen tekst) f13 4 g13 mei (paarse tekst) ​
 5. Deze gebruik ik =VERT.ZOEKEN(MAX(F10:F13);F10:G13;2;0) en daar ben ik heel blij mee want die doet het prima hoor.
 6. Hallo, f10 1 g10 jan cel s1 = staat 4 f11 2 g11 feb cel x1,moet dan "mei" komen f12 3 g12 mrt f13 4 g13 mei Gebruik max(f10:f13) en dat zet het grootste getal van f10 tot f13 in cel s20 waar die formule in staat, maar ik zou willen dat ie,in dit geval in x1 in dit geval mei zet. Welk de grootste is in f10 tot f13 veranderd, Groeten Karel
 7. Das waar ,maar euh......ik wilde toch niemand aan de drugs helpen ;-)
 8. Zo is het LuRoy,ik heb ze hier in elk geval onder mij Faforieten gezet met een berg uitroepings tekens achter. Naam naderhand aangepast ;-)
 9. Weet het niet meer is te lang geleden,maar vind het een fantastische website en daarom geregeld hier eens komen zien,dus niet alleen als ik probs heb,maar ook om gewoon te lezen hier en om op de vraag te antwoorden denk ik dat het via google was.
 10. Je hebt gelijk,want sorry eh....maar dat was denk omdat ik een macro in gedachte had,want nu starte ik vba op en ging daar "indirect" zoeken in de help en dat vond ie daar natuurlijk niet. Toch niet lang nagedacht denk want ik ben er zo een beetje verlegen voor nu,want in de help van excel vond ie dat juist gelijk je zei wel. Als dat niet gaat met een macro dat vond ik dit je zegt al niet slecht en maar het werkt niet.,of doe ik ergens iets verkeerd? Je bedoeld toch gelijk in bijlage hier,dat dan in cel j2 nu de waarde van cel a1 moest komen eh..?
 11. Dat is juist,heb de nederlandstalige excel 2007 en die "INDIRECT"die kent mijne excel niet.:-(
 12. Bedankt voor het meedenken eh….Leroy,want dat wistik ook niet dat dat zo gaat,maar het is niet enkel de waarde die in cel a1 komtals curser daarop staat die naar cel a34 moet. Bedoel op cel(sorry ,maar had er dit moetenbijzetten die celnummer a1 die kan variëren van a1 tot a20 ) waar curser opstaatdat ie die cel en drie cellen rechts mee kopiëert en dan ook zet in cellen A34,b34,c34,d34en zodus de vorige cijfers die in a34,b34,c34,d34 overschrijft dan.
 13. Hallo, Heb een nederlandstalige Excel 2007. Zou een macro willen maken die ik b.v.b met ctrl+k opstart. Waar cursor staat zou ie moeten starten met de cel waar ie opstaat te kopiëren en 3 cellen rechts er naast. Als cursor b.v.b op cel a1staat,dan zou macro als ik ctrl+k ingeef cel a1, cel b2,cel c3,cel d4 moeten kopiëren naar a34 cel a1,naar b34 cel b2,naar c34 cel c3,naar d34 cel d4.
 14. Was te schoon om waar te zijn eh....xD Nadat ik aan de linkerkant eh...een cijfer intikte,sprond de curser altijd na d19 nadat ik dat verwijderde in al die macro's,springt ie nu natuurlijk telkens naar a24 tot d24,de cellen waar ie kleur moet veranderen. Gaf dit in Application.Cursor = xlDefault maar niks gekort. Welk zou ik daarvoor moeten doen?
 15. Bedankt eh....want dit heeft het gedaan,want het werkt. Het werkte met die Range(),gelijk je dacht.
 16. Nu snap ik waarom je aan die RANGE() denkt.
 17. Maar kan je vandaar meer macro's opstarten,of kan er dat zomaar ENE ? En kan ik b.v.b geen vier vershillende Subs aanmaken?Want als ik in de sub Private worksheet de macro blauw allen zet dan doet ie het eh... .En welk bedoel je met RANG(),want ik snap niet welk dat met macro's opstarten te maken heeft. Maar ik zal uw gedacht daarover maar afwachten.
 18. Kijk eens naar het bijvoegsel,dus programma code weergeven en daar gaf ik dat in ,blauw doet ie maar de rest als ik er de zin "Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range" uitlaat ,geeft ie geen foutmelding maar dan start ie alleen de macro blauw als a30=1.Zet ik er die regel wel bij in ,dan krijg ik deze foutmelding. Kan je daar maar een gegeven ingeven,of wat moet ik daar zetten? A30 is de eerste kleur blauw=ALS(EN($A$23>$B$23;$A$23>$C$23;$A$23>$D$23);1;2) A31 is de tweede kleur rood A32 groen A33 paars
 19. Wilde dat den eerste keer al doen,maar het lukte toen niet dat was wel opgeslagen als xstart.xltm,nu veranderd in xstart.xls en nu ging het direckt. Heb mijn vraag feitelijk verkeerd gesteld want het hoeft niet (maar het mag)in de funtctie ALS zijn,als de macro maar uit zichzelf opstart(als een cel de grootste is,in dit geval),gelijk in uw voorbeeld.......hoe werkt dat? Als je dit start en je drukt den ctrl+de eerste letter van die vier kleuren in dan veranderd den balk beneden van kleur en dat was welk ik hier wilde dan,dat ie zegd welke kleur eerst staat en dat ie de bij behorende macro automatisch start zodat die balk de goede kleur krijgt. En dat is voor jou simpel hoe dat moet,dat heb ik alwel gezien. XLSTART.xls
 20. En kan ik hiermee een macro starten dan? Hoe moet dat?
 21. Hoop wel dat we allebei verkeerd denken want ik denk zo ook,kon er in elk geval niks over vinden dat het wel zou kunnen.:-( Maar vandaar mijn vraag hier eh....,want nu is het opgeslagen in excel als ***.xltm,misschien dat er wel iemand gaat zeggen dat het daar ergens iets mee te maken heeft.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.