Ga naar inhoud

spookie2005

Lid
  • Items

    177
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door spookie2005

  1. Ik heb een vraag: Je sprak over een driver: In apparaatbeheer was er "een apparaat" dat niet kon "gelezen" worden (verzoek voor apparaatdescriptor is mislukt). Ik deed die weg (uninstall) en bij herstarten stond het er daar weer.NU zie ik dat er GEEN foutmelding meer is in apparaatbeheer na een paar keer herstarten en heb ik dezelfde acties ondernomen waardoor ik bijna wist dat die ging crashen maar toch geen probleem, zou het geholpen kunnen hebben? Dit aan de hand van wat jullie allemaal gezien hebben? ik probeer die site, bedankt! Engels is in zekere zin geen probleem dat het wel duidelijk zal zijn
  2. Ok! Bedankt! Vraagje: Ik doe namelijk regelmatig een "sfc /scannow": het kan dus terug gebeuren? Zonet terug gehad! 14.txt
  3. Hallo, Ik heb regelmatig op een desktop een BSOD "Watchdog violation" en ik vroeg mij af wat ik er aan kan doen. Ik heb al "Google geraadpleegd" maar heb nog niets bekomen waardoor het probleem weg blijft. De desktop is 8 jaar met Windows 10 pro. Ik weet dat het eventueel te bekijken is via BlueScreenView of zoiets maar je moet het dan ook nog kunnen lezen.. Alvast bedankt!
  4. Deel 1: Dat klopt! Deel 2: Dat risico neem ik er bij want ik begin al aardig goed alert te zijn ransomware te voorkomen: Ik heb de laatste tijd dan ook zulke problemen niet meegemaakt. Het enige wat ik probeer te voorkomen is dat een schijf kapot gaat zonder dat die op tijd vervangen wordt... En uiteindelijk gaat alles kapot, niet? Ik maak me er dan ook weinig zorgen over...
  5. Ondertussen heb ik alles uitgevoerd en daarbij de hub verstoken van poort. Ik hoorde lawaai en de schijven zijn terug! De voorbij keren lukte dat niet. Die link? Ze verkopen tegenwoordig 16TB harde schijven, het moet toch zijn dat er mensen zijn die die kopen? Dan is 8 toch niet zo veel? Ik heb er geen maar ik heb er dan ook geen oordeel over. En ik ga er ook niets bij denken. Maar goed, het is terug ok, ongetwijfeld dankzij een van uw tips, dus bedankt!
  6. https://www.amazon.nl/s?k=harde+schijf+16+TB&__mk_nl_NL=ÅMÅŽÕÑ&crid=9RPBNN5BZ3TB&sprefix=harde%2Caps%2C169&ref=nb_sb_noss_2 Naar uw normen misschien wel, maar wat zegt dat? Volg eens de link en mijn rekensommetje zegt dat 8x2=16 is. Dat is toch geen onderdeel van mijn vraag? Zal er hier nu ook een "misschien" op komen? Het staat u vrij mij niet verder te helpen...
  7. Test gedaan: ik neem een schijf weg van de usb hub achteraan en hang hem vooraan en die is leesbaar.
  8. http://speccy.piriform.com/results/C1iITTlECcJpJ7oKRNKRwjW De bewuste schijven zijn ook hier niet meer te zien
  9. Gisteren volgende update toegepast - Dan apparaatbeheer weer geopend en gedaan zoals beschreven: nog niets....
  10. Ja, een hub met eigen stroomvoorziening aangesloten op een desktop.
  11. Bedankt, ik heb dat zo uitgevoerd maar geen succes voorlopig.
  12. Hallo, Ik had een hele tijd een goed werkende pc toen ik voor een of andere reden een usb-hub onvoorzichtig verwijderd heb door de kabel uit te trekken. Niets wat aan die hub hangt wordt nog herkend, zelfs via een andere hub ook niet. Interne schijven worden herkend en mocht ik een schijf apart aan de pc hangen via usb, dan ook geen probleem. Ik heb apparaatbeheer gecontroleerd maar geen schijven te zien, ook geen fouten, ook niet in de BIOS. Ik heb dat al eens gehad en loste dat toen op met het terugplaatsen van een systeembackup. Nu heb ik geen backup en zou alles opnieuw kunnen herinstalleren, maar uiteraard is de vraag: Kan het ook anders?
  13. Blijkbaar! Leuk! Bedankt! Bedankt voor alle tips... Dan mag dit toe....
  14. Nu net verder opgekuist: Registerproblemen opgekuist - Tijdelijke internet bestanden en nog wat van die rommel en DAAR IS DE HUB WEER! Des te beter zou ik zeggen!
  15. Ondertussen had ik dat al gedaan: Deed ik de USB3.0 driver weg, moest ik wel herstarten want de muis en toetsenbord viel weg :-) Geen succes! Andere kabel ook geprobeerd ondertussen: 2M Ook niets. Andere HUB geprobeerd: Vindt ook geen schijven! De eerste hub terug aangesloten met de eerste kabel: Geeft "stroom" weer maar ziet de schijven niet.
  16. TP Link - UH700 Enkele schijven al getest en die werken als ik ze gewoon aansluit. Soms geeft de hub contact en dan valt alles weg. Dat ding is nog onder garantie: Terugsturen? Ik had er een USB 3.0 kabel aangesloten van 5M.
  17. Bedankt! Voor de info wordt gezorgd. Heeft de hub een eigen stroomvoorziening? De hub, heeft die usb 2 of usb 3 poorten? usb3 De usb 3 poorten herken je aan de blauwe kleur. De usb stekker waarmee de hub is aangesloten op de pcof laptop, is dat usb 2 of usb 3? usb3 De usb poort van de pc of laptop waarop de hub is aangesloten, is dat usb 2 of usb 3? usb3 De usb schijven die worden aangesloten, zijn die usb 2 of usb 3? usb3 De andere vragen zal ik morgen eens testen, ik ben namelijk momenteel ergens anders.
  18. Hallo Of laat ik het misschien beter verwoorden: Er worden geen USB schijven meer weergegeven die aangesloten zijn op die USB hub via bepaalde USB 3.0 poorten. Wat moet ik allemaal controleren? Wat kan ik allemaal doen? Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.