Ga naar inhoud

sofiake

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

sofiake's prestaties

  1. Ik ben hier ondertussen al een paar keer geholpen geweest, dus probeer het nog eens Ik heb een bestand met een overzicht van onderhoudscontracten. Hier staan ook de vervaldata per contract in. (elk contract is een lijn, en dan is er een kolom met de vervaldata) En nu zou ik graag dat er steeds een mail gestuurd wordt als een bepaalde vervaldatum dichtbij komt (bv binnen de maand of zo). De personen waarnaar gemaild moet worden hangt af van welk contract gaat vervallen. Is zoiets mogelijk in excel ? Indien ja, is er een (simpele) formule voor die ik gewoon kan kopiëren, want ben zelf een totale leek mbt macro's en formules dus .. Alvast bedankt !
  2. Beste, nog een vraagje : ik heb 2 bestanden in excel : een gebouwenbestand en een bestand met daarin alle onderhoudscontracten van ons bedrijf (deze database behelst dus de contracten van àlle gebouwen). In het gebouwenbestand zit er 1 tabblad "onderhoudscontracten" en daarin wil ik automatisch de contracten halen die voor dat gebouw van toepassing zijn. (dus een selectie uit het onderhoudscontractenbestand) Ik had eerst gedacht om gewoon met functie = te werken, maar dat werkt niet als ik in het bestand onderhoudscontracten bv een rij invoeg waardoor de originele cel op een andere rij komt te liggen. (dit invoegen gebeurt omdat ik in het onderhoudscontractenbestand graag selecteer op basis van de naam van de leverancier A-Z) Dus ik dacht nu om een aparte kolom te maken waardoor ik achter elk contract het gebouw zet waarop het betrekking heeft, en dit dan op een of andere manier te koppelen aan elk gebouwenbestand ? Iemand een idee hoe ik dit best zou doen ? (hopelijk ben ik wat duidelijk) Graag zo simpel mogelijk want ik ben een totale leek Alvast bedankt !
  3. Ik zit met een bestand waarin ik waarschijnlijk ooit iets heb gedaan met de onderste rij, maar dit weet ik niet meer Als ik CTRL A doe om alles te selecteren, selecteert hij de onderste rij niet mee. Als ik rijen invoeg en die rij knip en kopieer naar die nieuwe ingevoegde rij blijft het probleem hetzelfde. Iemand enig idee ? Ik wil nl die laatste rij mee selecteren en dan sorteren. Maar als ik alles gewoon selecteer via de rijen, dan kan ik die rij dus mee selecteren maar kan ik niet kiezen voor sorteren .. Alle ideeën welkom
  4. Beste, ik zou in een bestand van excel een datum moeten zetten die slechts 1x per jaar verandert. Bedoeling is dat ik in een bepaalde cel steeds 30 november krijg van het desbetreffende jaar, tot 30/11. Dus als ik op 1/1/2014 het bestand open, moet in de cel staan : 30/11/2014 Als ik op 1/6/2014 het bestand open, moet in de cel staan : 30/11/2014 Maar als ik het bestand open vanaf 30/11/2014, moet in de cel staan 30/11/2015 (en dit moet dan weer zo blijven tot 30/11/2015) enzovoort .. Iemand enig idee hoe ik dat geregeld krijg ?? Alvast bedankt !
  5. [ATTACH]28405[/ATTACH] In bijlage een bestandje wat het hopelijk duidelijk maakt. vb pc forum derdes.xlsx
  6. Alvast bedankt ! Ik ben jammer genoeg een totale leek dus het is een beetje chinees wat je schrijft:-)
  7. Beste allemaal, ik heb een lijst van 8500 klanten. Hieruit heb ik degene die we moeten overzetten naar volgend boekjaar geselecteerd en hiervan heb ik een bestand. Nu blijkt dat ik voor onze IT een lijst moet hebben van de klanten die NIET dienen overgezet te worden. Dus nu is mijn vraag : is er een makkelijke, snelle manier om van die 8500 nummers, enkel een lijst te trekken van de nummers die dus niet moeten overgezet worden maw het volledige bestand - mijn bestand van over te zetten nummer ?? Alvast bedankt !
  8. Ik heb het gevonden : opties voor word - geavanceerd - algemeen - conversie van bestandsindeling bevestigen bij openen : uitvinken ! Dan lukt het in elk geval ;-) Toch bedankt!
  9. Beste, geen idee of er wat veranderd is Gewoon via de verkenner krijg ik het bestand open (dan krijg ik de melding wel gewoon op de voorgrond blijkbaar)
  10. Ik weet niet of mijn probleem hier juist staat .. Ik open via ons boekhoudsysteem RTF-bestanden (facturen, aanmaningen e.d.). Vroeger gebeurde dat automatische. Maar nu krijg ik het schermpje van "bestand converteren" niet meer automatisch te zien. Ik moet steeds via taakbeheer dat scherm terug naar de voorgrond brengen. Iemand een idee hoe ik dit terug automatisch kan laten gebeuren ?? Alvast bedankt !!
  11. Hoi allemaal, onze pc thuis is zo traag dat we alle programma's die we ooit eens gedownload hebben (om een of andere reden) en nu dus niet meer gebruiken, er alvast af zwieren ! Nu blijft dus de vraag : welke van deze programma's kan ik gewoon verwijderen zonder gevolgen, en welke hebben evt invloed op de werking van onze pc ? Als volledige computerleek volgt hier dus mijn lijst : Torch - - - Updated - - - 2de poging Hoi allemaal, onze pc thuis is zo traag dat we alle programma's die we ooit eens gedownload hebben (om een of andere reden) en nu dus niet meer gebruiken, er alvast af zwieren ! Nu blijft dus de vraag : welke van deze programma's kan ik gewoon verwijderen zonder gevolgen, en welke hebben evt invloed op de werking van onze pc ? Als volledige computerleek volgt hier dus mijn lijst : Torch Torch Media Inc Corel Media One Corel Corporation NVIDIA PhysX v8.10.13 NVIDIA Corporation Spark Jive Software iLivid Bandoo Media Inc Nokia PC Suite Nokia Trojan Killer Gridinsoft LLC Registry Reviver ReviverSoft You tube downloader Regensoft WinFF 1.3.2 WinFF.org FBackup4 Softland TweakNowRegCleaner TweakNow.com RarmaRadio Raimersoft Speedy PC Pro Speedy PC software JetClean BlueSprig Realtek High Definition Audio Driver Realtek Semiconductor Corp. AVS Update Manager Online Media Tech. SyckBack 2Bright Sparks My DSC2 My Company Name En dan heb ik alles van de uitgevers Microsoft, Apple en andere bekenden er nog niet tussengezet Dus , wat mag er zeker weg zonder gevolgen ?? Alvast hartelijk bedankt ! Sofie
  12. Bucky, bedankt voor je reactie, maar heb het toch maar anders opgelost en alles maar in 1 bestand gezet (dan pas ik gewoon dàt bestand steeds aan) Lijkt me makkelijker voor een totale leek als mij Toch bedankt !!
  13. Ik ben hier ondertussen al een paar keer geholpen geweest, dus probeer het nog eens Ik heb een bestand met een overzicht van onderhoudscontracten. Hier staan ook de vervaldata per contract in. (elk contract is een lijn, en dan is er een kolom met de vervaldata) En nu zou ik graag dat er steeds een mail gestuurd wordt als een bepaalde vervaldatum dichtbij komt (bv binnen de maand of zo). De personen waarnaar gemaild moet worden hangt af van welk contract gaat vervallen. Is zoiets mogelijk in excel ? Indien ja, is er een (simpele) forumule voor die ik gewoon kan kopiëren, want ben zelf een totale leek mbt macro's en formules dus .. Alvast bedankt !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.