Ga naar inhoud

sofiake

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door sofiake

  1. Ik ben hier ondertussen al een paar keer geholpen geweest, dus probeer het nog eens Ik heb een bestand met een overzicht van onderhoudscontracten. Hier staan ook de vervaldata per contract in. (elk contract is een lijn, en dan is er een kolom met de vervaldata) En nu zou ik graag dat er steeds een mail gestuurd wordt als een bepaalde vervaldatum dichtbij komt (bv binnen de maand of zo). De personen waarnaar gemaild moet worden hangt af van welk contract gaat vervallen. Is zoiets mogelijk in excel ? Indien ja, is er een (simpele) formule voor die ik gewoon kan kopiëren, want ben zelf een totale leek mbt macro's en formules dus .. Alvast bedankt !
  2. Beste, nog een vraagje : ik heb 2 bestanden in excel : een gebouwenbestand en een bestand met daarin alle onderhoudscontracten van ons bedrijf (deze database behelst dus de contracten van àlle gebouwen). In het gebouwenbestand zit er 1 tabblad "onderhoudscontracten" en daarin wil ik automatisch de contracten halen die voor dat gebouw van toepassing zijn. (dus een selectie uit het onderhoudscontractenbestand) Ik had eerst gedacht om gewoon met functie = te werken, maar dat werkt niet als ik in het bestand onderhoudscontracten bv een rij invoeg waardoor de originele cel op een andere rij komt te liggen. (dit invoegen gebeurt omdat ik in het onderhoudscontractenbestand graag selecteer op basis van de naam van de leverancier A-Z) Dus ik dacht nu om een aparte kolom te maken waardoor ik achter elk contract het gebouw zet waarop het betrekking heeft, en dit dan op een of andere manier te koppelen aan elk gebouwenbestand ? Iemand een idee hoe ik dit best zou doen ? (hopelijk ben ik wat duidelijk) Graag zo simpel mogelijk want ik ben een totale leek Alvast bedankt !
  3. Ik zit met een bestand waarin ik waarschijnlijk ooit iets heb gedaan met de onderste rij, maar dit weet ik niet meer Als ik CTRL A doe om alles te selecteren, selecteert hij de onderste rij niet mee. Als ik rijen invoeg en die rij knip en kopieer naar die nieuwe ingevoegde rij blijft het probleem hetzelfde. Iemand enig idee ? Ik wil nl die laatste rij mee selecteren en dan sorteren. Maar als ik alles gewoon selecteer via de rijen, dan kan ik die rij dus mee selecteren maar kan ik niet kiezen voor sorteren .. Alle ideeën welkom
  4. Beste, ik zou in een bestand van excel een datum moeten zetten die slechts 1x per jaar verandert. Bedoeling is dat ik in een bepaalde cel steeds 30 november krijg van het desbetreffende jaar, tot 30/11. Dus als ik op 1/1/2014 het bestand open, moet in de cel staan : 30/11/2014 Als ik op 1/6/2014 het bestand open, moet in de cel staan : 30/11/2014 Maar als ik het bestand open vanaf 30/11/2014, moet in de cel staan 30/11/2015 (en dit moet dan weer zo blijven tot 30/11/2015) enzovoort .. Iemand enig idee hoe ik dat geregeld krijg ?? Alvast bedankt !
  5. [ATTACH]28405[/ATTACH] In bijlage een bestandje wat het hopelijk duidelijk maakt. vb pc forum derdes.xlsx
  6. Alvast bedankt ! Ik ben jammer genoeg een totale leek dus het is een beetje chinees wat je schrijft:-)
  7. Beste allemaal, ik heb een lijst van 8500 klanten. Hieruit heb ik degene die we moeten overzetten naar volgend boekjaar geselecteerd en hiervan heb ik een bestand. Nu blijkt dat ik voor onze IT een lijst moet hebben van de klanten die NIET dienen overgezet te worden. Dus nu is mijn vraag : is er een makkelijke, snelle manier om van die 8500 nummers, enkel een lijst te trekken van de nummers die dus niet moeten overgezet worden maw het volledige bestand - mijn bestand van over te zetten nummer ?? Alvast bedankt !
  8. Ik heb het gevonden : opties voor word - geavanceerd - algemeen - conversie van bestandsindeling bevestigen bij openen : uitvinken ! Dan lukt het in elk geval ;-) Toch bedankt!
  9. Beste, geen idee of er wat veranderd is Gewoon via de verkenner krijg ik het bestand open (dan krijg ik de melding wel gewoon op de voorgrond blijkbaar)
  10. Ik weet niet of mijn probleem hier juist staat .. Ik open via ons boekhoudsysteem RTF-bestanden (facturen, aanmaningen e.d.). Vroeger gebeurde dat automatische. Maar nu krijg ik het schermpje van "bestand converteren" niet meer automatisch te zien. Ik moet steeds via taakbeheer dat scherm terug naar de voorgrond brengen. Iemand een idee hoe ik dit terug automatisch kan laten gebeuren ?? Alvast bedankt !!
  11. Hoi allemaal, onze pc thuis is zo traag dat we alle programma's die we ooit eens gedownload hebben (om een of andere reden) en nu dus niet meer gebruiken, er alvast af zwieren ! Nu blijft dus de vraag : welke van deze programma's kan ik gewoon verwijderen zonder gevolgen, en welke hebben evt invloed op de werking van onze pc ? Als volledige computerleek volgt hier dus mijn lijst : Torch - - - Updated - - - 2de poging Hoi allemaal, onze pc thuis is zo traag dat we alle programma's die we ooit eens gedownload hebben (om een of andere reden) en nu dus niet meer gebruiken, er alvast af zwieren ! Nu blijft dus de vraag : welke van deze programma's kan ik gewoon verwijderen zonder gevolgen, en welke hebben evt invloed op de werking van onze pc ? Als volledige computerleek volgt hier dus mijn lijst : Torch Torch Media Inc Corel Media One Corel Corporation NVIDIA PhysX v8.10.13 NVIDIA Corporation Spark Jive Software iLivid Bandoo Media Inc Nokia PC Suite Nokia Trojan Killer Gridinsoft LLC Registry Reviver ReviverSoft You tube downloader Regensoft WinFF 1.3.2 WinFF.org FBackup4 Softland TweakNowRegCleaner TweakNow.com RarmaRadio Raimersoft Speedy PC Pro Speedy PC software JetClean BlueSprig Realtek High Definition Audio Driver Realtek Semiconductor Corp. AVS Update Manager Online Media Tech. SyckBack 2Bright Sparks My DSC2 My Company Name En dan heb ik alles van de uitgevers Microsoft, Apple en andere bekenden er nog niet tussengezet Dus , wat mag er zeker weg zonder gevolgen ?? Alvast hartelijk bedankt ! Sofie
  12. Bucky, bedankt voor je reactie, maar heb het toch maar anders opgelost en alles maar in 1 bestand gezet (dan pas ik gewoon dàt bestand steeds aan) Lijkt me makkelijker voor een totale leek als mij Toch bedankt !!
  13. Ik ben hier ondertussen al een paar keer geholpen geweest, dus probeer het nog eens Ik heb een bestand met een overzicht van onderhoudscontracten. Hier staan ook de vervaldata per contract in. (elk contract is een lijn, en dan is er een kolom met de vervaldata) En nu zou ik graag dat er steeds een mail gestuurd wordt als een bepaalde vervaldatum dichtbij komt (bv binnen de maand of zo). De personen waarnaar gemaild moet worden hangt af van welk contract gaat vervallen. Is zoiets mogelijk in excel ? Indien ja, is er een (simpele) forumule voor die ik gewoon kan kopiëren, want ben zelf een totale leek mbt macro's en formules dus .. Alvast bedankt !
  14. Een vraagje mbt het bestand in bijlage : In rij D heb ik een voorwaardelijke opmaak gemaakt zodat deze roze kleurt vanaf de datum een half jaar voor vandaag tot in de toekomst ligt. Maar zodra ik in rij E een getal zet (dus zodra E > 0) , mag die opmaak wegvallen. (die opmaak is maar controle, maar die mag dus wegvallen van zodra ik in rij E een cijfer typ) Hoe kan ik dit voor de ganse kolom E doen, zonder dat ik rij per rij moet gaan nieuwe regels ingeven ?? Ik heb al iets gelezen dat ik niet formule maar celwaarde zou moeten gebruiken hier op het forum, maar ik snap niet goed hoe ik dat dan kan kopiëren, dus enkel die opmaak. Als ik het probeer gaat hij de hele cel (dus ook de datum) kopiëren. Ik doe dus duidelijk iets fout. Eigenlijk wil ik gewoon regel van D8 (en nu ook D9) kopieren voor de hele kolom E , maar dan steeds rekening houdend met de overeenkomstige rij. Dus D8 is afh van rij E8 , rij D9 moet afh zijn van rij D9 enzo .. Alvast bedankt ! [ATTACH]25183[/ATTACH] Test bestand elly.xls
  15. Ik heb 2 bestanden. Eentje = bronbestand Andere heb ik 1 blad waarin ik een koppeling heb geplakt van 1 blad uit het bronbestand. Nu zie ik dat ik als er lege cellen zijn in het bronbestand, hij in het 2de bestand er wel dingen invult terwijl dit dus in het 2de bestand ook lege cellen zouden moeten zijn .. Hoe los ik dit op ?? Alvast bedankt !
  16. Bucky, alvast bedankt voor je snelle reactie, maar ik heb het niet duidelijk uitgelegd denk ik Ik wil dat cel A2 zich aanpast naargelang wat er in cel A1 wordt gezet (dus A1 is niet altijd gelijk aan B1 en A2 is niet altijd gelijk aan B2) Stel : A1 A2 B1 email piet B2 email jan (A en B zitten in verschillende bladen, heb ze andere namen gegeven om het duidelijker te maken) Ik zou willen verkrijgen dat ik in cel A2 dus email piet of email jan krijg, afh van wat A1 is (piet of jan) Dus : als A1 = piet, dan wil ik dat A2 = email piet als A1 = jan , dan wil ik dat A2 = email jan Hopelijk is het zo duidelijker
  17. Beste, hopelijk kunnen jullie me helpen, voor ingewijden zal dit een simpele vraag zijn veronderstel ik. Ik wil in een bestandje hetvolgende : op blad 1 heb ik cellen A1 en A2 (bv) op blad 2 heb ik cellen B1 en B2 (bv) Nu wil ik als ik in blad 1 in Cel A1 de inhoud van (blad 2) B1 krijg, dat mijn blad 1 el A2 zich automatisch aanpast aan de inhoud van blad 2 cel B2 Duidelijk ? Alvast bedankt !
  18. Beste, ik heb nog een topic lopen ivm een database die ik probeer te maken via Access, maar omdat dat niet zo simpel blijkt te zijn ga ik proberen in excel. Een vraag hierover : ik heb een (nieuwe) database (met verschillende tabbladen) in excel gemaakt (per gebouw - vb 1 : database Gemeentehuis) met verschillende tabbladen , waaronder 1 tabblad "onderhoudscontracten". Aangezien ik reeds een bestand heb waarin alle onderhoudscontracten vermeld staan (voor alle gebouwen samen), had ik het via "koppeling plakken" gedaan gekregen. Dan worden ook eventuele wijzigingen overgenomen in het nieuwe bestand. Probleem is nu echter dat ik ook een aanpassing wil in het nieuwe bestand als ik een extra lijn toevoeg in het bestand "onderhoudscontracten". Concreet : in het bestand "OC" heb ik bv 30 lijnen (eentje per OC) met oa een kolom die vermeldt mbt welk gebouw dit OC is. Dus ik heb dan bv 10 lijnen die gesorteerd kunnen worden op het gebouw "gemeentehuis". Om die over te brengen naar het nieuwe bestand, heb ik ze dus gesorteerd via soort gebouw (in dit geval gemeentehuis) en die sortering heb ik dan gecopieerd via "koppeling plakken" . Nu zou ik dus graag in mijn nieuwe database gedaan krijgen dat als ik in het bestand "OC" een nieuwe lijn toevoeg met in de kolom soort : "gemeentehuis" dat die lijn automatisch bijkomt in mijn database "gemeentehuis" of stel dat er een contract wijzigt van gebouw (bv eerst in kolom soort "buurthuis" maar dat wordt gewijzigd naar "gemeentehuis" dat die lijn-dat contract dan ook bijkomt in mijn database "gemeentehuis" en eventueel verwijderd wordt uit mijn database "buurthuis". Is het voor iemand duidelijk ? Enig idee of zoiets mogelijk is ? Anders moet k dus elke keer als ik in "OC" een lijn bijmaak of de soort van het gebouw verander, dit nog een manueel gaan kopiëren naar die verschillende databases .. Alvast bedankt ! Mvg Sofie
  19. Ok toch bedankt voor je reactie Bucky ! Moesten er anderen zijn die me evt een andere oplossing kunnen geven, via excel of zo, nog altijd welkom !
  20. Beste, ik moet een database maken van al de gebouwen in ons bezit. Ik wou het eerst in excel doen, maar als ik zo eens lees/rondhoor, denk ik dat Access hiervoor meer geschikt is ? Ik heb zelf echter nog nooit met Access gewerkt, dus weet niet of iemand evt een voorbeeld heeft van hetgeen ik wil maken zodat ik kan zien of wat ik wil ook effectief mogelijk is in Access. Het moet dus een database van gebouwen worden. Per gebouw moeten er minstens volgende gegevens in staan : - adres - verantwoordelijken - gegevens mbt telefoonlijnen , IT .. - verzekeringen mbt dit gebouw - onderhoudscontracten (evt met links naar website of contactpersoon per leverancier) - energieverbruiken (gas-water-..) - huur , indexeringen - aankoopdatum - aannemer - architect - staat van het gebouw en het belangrijkste : dit alles moet overzichtelijk blijven ! Iemand ideeën - tips ?? Alles welkom, zoals gezegd ben ik een volledige leek ! Als ik hiervan ergens een sjabloon of zo zou kunnen vinden is dit uiteraard ook zeer welkom ! Alvast bedank ! Mvg Sofiake
  21. Ik probeer etiketten te maken via samenvoegen (mijn adressenlijst zit nl in excel). Maar als ik de juiste etikettensoort wil aanmaken krijg ik steeds foutmelding : de waarde voor de marges, etikettengrootte en aantal horizontaal of verticaal resulteren in een pagina die groter is dan het etikettenvel. Maar volgens mij klopt dit niet Ik maak aan : bovenmarge : 0 zijmarge : 0 verticaal 29.5 horizontaal 21 paginagrootte A4 etikethoogte 3.5 etiketbreedte : 10.5 aantal horizontaal : 2 aantal verticaal 8 dus volgens mij past dat toch allemaal op een A4 ?? Waar zit mijn fout ??? Alvast bedankt !! Mvg Sofie
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.