Ga naar inhoud

Evertb1

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Evertb1

  1. Wat ik nog wel eens wil doen als ik hardware problemen vermoed is een bootable versie van een Linux distributie laden (b.v. Mandriva One). De meer recente versies herkennen veel hardware. Als in de Linux omgeving alles werkt is het probleem waarschijnlijk te wijten aan de drivers. Als het onder Linux ook niet naar behoren werkt is de kans alleen maar groter dat het de hardware is. Waarom Linux? Ik vindt dat een makkelijke manier om een van een USB stick of CD rom startend alternatief achter de hand te hebben. Is trouwens ook makkelijk om harde schijf problemen (zoals partitie problemen) aan te pakken voordat je Windows opnieuw installeert. Enfin terug naar je probleem. Repareren of zelfs nader laten onderzoeken door een techneut is te duur. Ik zelf zou in zo'n geval proberen een goedkoop vervangend moederbord te scoren of een add-on kaart kopen met USB poorten. Vooropgesteld natuurlijk dat die poorten echt nodig zijn.
  2. Ik kwam toevallig langs je vraag. Waarschijnlijk heb je het probleem al opgelost maar zo niet hier een paar punjes van mijn kant. 1) Niet kunnen booten van je DVD. Het zou kunnen dat je DVD helemaal niet bootable is. Dan helpt het niet als je DVD drive als eerste device in de bootsequence staat. Oplossing: Download een ISO van een bootable CD met tools (utlimate boot cd bv. maar er zijn er velen). Je kunt dan tevens de beschikbare tools gebuiken om je HDU op een schone installatie voor te bereiden (mbr opnieuw aanmaken, partitioneren etc.) Als je geboot hebt kun je naar de prompt gaan en de tools cd vervangen voor de Windows schijf en dan de installatie handmatig opstarten. Er zijn meer manieren om het gemis aan een bootable CD op te vangen. Je zou ook een bootable USB stick kunnen maken/lenen als je systeem van USB kan booten. 2) Geheugen Een 32 bits OS kan max ongeveer 4 gigabyte geheugen adresseren. Let op dat is het totaal!. Je graphische kaart heeft ook geheugen en dat gaat dus van het totaal af. Op een gemiddeld systeem wil dat zeggen dat er ongeveer 3,25 gigabyte intern geheugen effectief geadresseerd kan worden. Bij 64 bit systemen is dat andere koek. Deze kunnen maximaal zo'n 16,3 exabyte adresseren (zeg maar zo ongeveer oneindig). Hier wordt de grens meestal door de hardware bepaald. Hoeveel geheugen kan het moederbord ondersteunen en wat is de grootte van de verkrijgbare geheugen modules.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.