Ga naar inhoud

Knapgastje

Lid
  • Items

    146
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Knapgastje

  1. Ik gebruik reeds lange tijd libreoffice impress voor presentaties allerhande. Nu wil ik een nieuwe presentatie maken en wat gebeurt er, de eerste dia komt prachtig zoals ik wil, bij de tweede dia loopt het mis. Telkens verdwijnt het geheel en krijg ik de melding dat bij de volgende opstart het bestand zal hersteld worden. Doe ik het bestand terug open, zelfde probleem. Iemand die weet hoe dit kan opgelost worden. Als ik kijk bij "programmabeheer" blijkt uit de review dat ik niet alleen ben met dit probleem. Graag wat hulp aub. OS is linux mint. Ik heb al geprobeerd om impress te verwijderen en terug te installeren met hetzelfde resultaat.
  2. Hallo Francoisb, inderdaad, mijn excuses maar ik zit met 2 problemen en heb die hier even door elkaar gemixt 😔, ik probeer dit in de toekomst te vermijden
  3. Hallo francoisdb, alvast bedankt voor je uitleg echter, dit is nu net hetgeen ik wil doen maar daar geraak ik niet. Als ik een account wil aan maken krijg ik dus op een bepaald moment: Om door te gaan moet de Connective browser package geïnstalleerd zijn Annuleren Installeren Klik ik dan op installeren krijg ik het volgende te zien: This operating system is not supported Your operating system is not supported en dat is dus mijn probleem, ik geraak niet verder.
  4. Dag Hensyr, ik had mijn probleem aangekaart bij "itsme" waarop ik een nogal cru antwoord kreeg dat ik dan maar een virtualbox met windows moest installeren. Ik ben dan ook zo vrij geweest om een even cru antwoord terug aan hen te zenden waarop ik volgende van hen toegestuurd kreeg: "Beste Bedankt voor uw feedback. We hebben deze situatie al eerder tegengekomen en daarom wordt er op dit moment een nieuwe crossplatform plugin ontwikkelt die ook op Linux zal werken. Er is momenteel een Beta versie die nog wat verbeteringen nodig heeft alvorens deze gelanceerd kan worden. Het product team werkt eraan en ik zal binnenkort een nieuwe update geven op deze mail om u er attent op te maken dat u via Linux een account kan aanmaken (juni-juli). Op deze moment kan ik enkel vragen om geduld te hebben of om de tips van mijn collega te gebruiken indien mogelijk. Onze excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groeten" Ik hou u ook verder op de hoogte moesten ze mij nog iets laten weten zodat ik niet al te veel van uw tijd moet roven. Alvast weerom bedankt voor de hulp
  5. Hallo Hensyr, alweer bedankt, echter ik ben niet zo slim om de Engelse taal te verstaan, hier en daar een woordje maar daar stopt het. Wat ik wel begreep is dat ik opensc diende te installeren en dat is ondertussen gebeurt. Voor het overige 🤔 begrijp ik er niet veel van.
  6. Dag Hensyr, ik stel de vraag omdat ik laatst een mail met bijlage (pdf) kreeg die ik moest ondertekenen. De verzender had al getekend en zijn certificaat werd dan ook aangegeven. Om dan zelf te kunnen tekenen ter goedkeuring, diende ik ook een certificaat te plaatsen en daar wrong het schoentje. Ik kreeg dit niet klaar, vandaar mijn vraag. Dus ergens klopt er iets niet en krijg ik dit niet klaar of moet ik met mint eerst nog eens alles uitvoeren wat u in uw web hebt gezet. De eid lezer werkt voor het overige perfect
  7. Er blijkt een mogelijkheid te zijn om bepaalde documenten digitaal te ondertekenen via de eid kaart lezer. Blijkbaar moet ik daar een of ander certificaat, terug te vinden op mijn id invullen om dit te kunnen. Ik vindt niet hoe ik dit certificaat moet invullen. Kan er mij daar iemand mee helpen. OS is linux mint cinamon 20
  8. Bedankt Hensyr maar moet ik geen account aanmaken via de laptop, eid enz... Mijn eID kaartlezer kan ik niet aansluiten op mijn gsm dus moet ik volgens mij wel via een of andere browser op pc of laptop
  9. Ik tracht tevergeefs een "itsme" account aan te maken. Tot heden is me dat niet gelukt. Kort voor mijn verlof installeerde ik linux min 20.0 en probeer nogmaals om itsme in orde te krijgen. Ik krijg altijd de medling dat het OS niet ondersteund wordt. Is dat op de een of andere manier toch in orde te krijgen?
  10. Hallo Stegisoft, ik heb gewoon een install gedaan zonder ergens iets te veranderen aan de instellingen. Moest ik dit misshien wel gedaan hebben. OK, het is nu opgelost maar een kijkje in de toekomst moest er iets soortgelijks gebeuren is altijd meegenomen.
  11. OPGELOST!!! Blijkbaar speelde de firewall me parten. Heb deze afgezet en alles werkt zoals verwacht.
  12. Het is net omdat het niet auto lukt dat ik een oplossing zoek. Ik kwam dan op schijfgebruik en zag daar dat het systeem de schijf wel ziet maar niet koppeld. Bij mijn vorig os was insteken in usb genoeg om de schijf te koppelen, nu blijkbaar niet.
  13. Ik heb net linux mint 20 op mijn laptop gezet. Mijn backup van data staat op mijn externe harde schijf. Wanneer ik die echter via usb verbind met mijn laptop krijg ik steevast de melding dat de schijf niet kan aangekoppeld worden. Zo kan ik natuurlijk ook mijn data niet terug zetten. Help!!
  14. Gelukt!!🤩 Door uw laatste hulpmiddel zag ik dat in het adres 192.168.0.1 stond. Raar want ik had van alle instellingen een printscreen gemaakt en daar werkte mijn vroeger laserprinter op. Ik heb dan 192.168.1.201 aangepast naar 192.168.0.201 en ziedaar, er komt geluid uit het behang en ik krijg een mooier afdruk. Hoe kan dat adres van het ene op het andere moment, zonder dat ik iets doe, veranderen vraag ik mij af. Hartelijk dank voor de goede hulp met een goed eindresultaat. Dat verdient geen bloemetje maar een heel boeket. 👌👍
  15. Bij het openen browser en 192.168.1.201 krijg ik geen reactie: "De wachttijd voor de verbinding is verstreken De server op 192.168.1.201 doet er te lang over om te antwoorden. Misschien is de website tijdelijk niet beschikbaar of overbelast. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw. Als u geen enkele pagina kunt laden, controleer dan de netwerkverbinding van uw computer. Als uw computer of netwerk wordt beveiligd door een firewall of proxy, zorg er dan voor dat Firefox toegang heeft tot het web." Als ik benden het icoontje klik en netwerkverbindingen krijg ik in eerste instantie te orange enz... als ik daar op instellingen klik krijg ik : "IPv-adres: 192.168.0.10, standaardroute 192.168.0.1"
  16. Bijkomend, als ik naar de printerwachtrij ga kijken, staat daar de job als "vastgehouden", klik ik dan op vrijgeven komt dat daadwerkelijk ook ongeveer 3 seconden op "verwerken" om dan terug op "vastgehouden" te gaan.
  17. Als ik die items uitvoer, krijg ik wel een lijst met printers waarin ik zelf moet bepalen welke printer ik wil laten werken. Als ik dan aanduid hp 2300 series loopt alles verder maar moet ik wel de locatie opgeven, dat vakje staat blanco. Zoals in het verleden vul ik dan in 192.168.1.201. Bij aanklikken testpagina krijg ik dan nu volgende meldingen: printing testpage via hp-viaserver, started printing job, job completed er komt echter niets uit de printer die beweegt niet. de printserver die ik al jaren gebruik is een edimax PS-1210Mfn
  18. Ik ben een beetje verder geraakt. Door terug te trachten hplip te installeren, kreeg ik plots de melding dat ik de dvd van 19.2 terug moest invoeren. Nadat ik dit gedaan had werd een heleboel, blijkbaar van de dvd, geïnstalleerd. Hierdoor krijg ik de printer terug aan de praat via usb. Wanneer ik echter via de printserver wil gaan, krijg ik volgende foutmelding: "CUPS- SERVERFOUT, er is een fout opgetreden tijdens de CUPS-bewerking: 'client-error-not-possible" wat moet ik hiermee of is dat niet op te lossen
  19. Even vragen, ik had ook problemen met mijn eid card reader die niet geïnstalleerd kon worden. Ik vond toen de uitleg dat de drivers voor de acr38u niet meer werden meegenomen in min 19.2 en dat ik deze van een vorige versie diende te gebruiken met een duidelijke uitleg en links hoe er te geraken. Dit probleem werd zo opgelost. Zou het kunnen dat er met de printer drivers ook zo iets dergelijks gebeurt en dat ik dus ergens dien te gaan zoeken naar een oudere versie van die drivers?
  20. en heb dan sh hplip-3.19.12.run moeten doen, volledig uitgevoerd volgens mij
  21. AAnvullend: als ik bij eigenschappen ga kijken naar printerstatus, krijg ik volgende melding: "Inactief - File "/usr/lib/cups/filter/hpcups" not available: No such file or directory" volgens mij dus een driver die mankeert, als ik dan ga kijken bij HP naar de drivers, zeggen ze daar dat ze voor linux geen drivers hebben en dat ik moet zoeken op een andere site, maar welke dan?
  22. nu krijg ik volgende: pierre@pierre-Aspire-ES1-523 ~ $ sudo apt install hplip-gui [sudo] wachtwoord voor pierre: Pakketlijsten worden ingelezen... Klaar Boom van vereisten wordt opgebouwd De statusinformatie wordt gelezen... Klaar hplip-gui is reeds de nieuwste versie (3.17.10+repack0-5). 0 opgewaardeerd, 0 nieuw geïnstalleerd, 0 te verwijderen en 0 niet opgewaardeerd. pierre@pierre-Aspire-ES1-523 ~ $ hp-toolbox Opdracht 'hp-toolbox' niet gevonden, maar deze kan worden geïnstalleerd met: sudo apt install hplip-gui
  23. ik krijg volgende melding: " Queue Name Description Location Make and Model Status HPviaserver HPviaserver 192.168.1.201 HP Deskjet d2300 Series, hpcups 3.17.10 Idle - "File "/usr/lib/cups/filter/hpcups" not available: No such file or directory""
  24. Excuses voor mijn late antwoord maar ik ben niet altijd in de mogelijkheid om mijn laptop te benutten vandaar. Gelukt is het niet. Ik krijg volgende melding: "Er is een fout opgetreden tijdens de CUPS-bewerking: ‘Bestand of map bestaat niet’." Ik heb, volgens mij, alles gedaan zoals voorgeschreven eveneens het commando om cups te herstarten uitgevoerd. Wat nu?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.