Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Knapgastje

Lid
 • Aantal items

  133
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Knapgastje

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 21-07-1949

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Linux, mint 19.1
 • Monitor
  15.4 HD bluelight shield
 • Moederbord
  ?
 • Processor
  AMD A8
 • Geheugen
  8 GB DDR32 L
 • Grafische Kaart
  ?
 • Harde Schijf
  256 GB SSD

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Gelukt!!🤩 Door uw laatste hulpmiddel zag ik dat in het adres 192.168.0.1 stond. Raar want ik had van alle instellingen een printscreen gemaakt en daar werkte mijn vroeger laserprinter op. Ik heb dan 192.168.1.201 aangepast naar 192.168.0.201 en ziedaar, er komt geluid uit het behang en ik krijg een mooier afdruk. Hoe kan dat adres van het ene op het andere moment, zonder dat ik iets doe, veranderen vraag ik mij af. Hartelijk dank voor de goede hulp met een goed eindresultaat. Dat verdient geen bloemetje maar een heel boeket. 👌👍
 2. Bij het openen browser en 192.168.1.201 krijg ik geen reactie: "De wachttijd voor de verbinding is verstreken De server op 192.168.1.201 doet er te lang over om te antwoorden. Misschien is de website tijdelijk niet beschikbaar of overbelast. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw. Als u geen enkele pagina kunt laden, controleer dan de netwerkverbinding van uw computer. Als uw computer of netwerk wordt beveiligd door een firewall of proxy, zorg er dan voor dat Firefox toegang heeft tot het web." Als ik benden het icoontje klik en netwerkverbindingen krijg ik in eerste instantie te orange enz... als ik daar op instellingen klik krijg ik : "IPv-adres: 192.168.0.10, standaardroute 192.168.0.1"
 3. Bijkomend, als ik naar de printerwachtrij ga kijken, staat daar de job als "vastgehouden", klik ik dan op vrijgeven komt dat daadwerkelijk ook ongeveer 3 seconden op "verwerken" om dan terug op "vastgehouden" te gaan.
 4. Als ik die items uitvoer, krijg ik wel een lijst met printers waarin ik zelf moet bepalen welke printer ik wil laten werken. Als ik dan aanduid hp 2300 series loopt alles verder maar moet ik wel de locatie opgeven, dat vakje staat blanco. Zoals in het verleden vul ik dan in 192.168.1.201. Bij aanklikken testpagina krijg ik dan nu volgende meldingen: printing testpage via hp-viaserver, started printing job, job completed er komt echter niets uit de printer die beweegt niet. de printserver die ik al jaren gebruik is een edimax PS-1210Mfn
 5. Ik ben een beetje verder geraakt. Door terug te trachten hplip te installeren, kreeg ik plots de melding dat ik de dvd van 19.2 terug moest invoeren. Nadat ik dit gedaan had werd een heleboel, blijkbaar van de dvd, geïnstalleerd. Hierdoor krijg ik de printer terug aan de praat via usb. Wanneer ik echter via de printserver wil gaan, krijg ik volgende foutmelding: "CUPS- SERVERFOUT, er is een fout opgetreden tijdens de CUPS-bewerking: 'client-error-not-possible" wat moet ik hiermee of is dat niet op te lossen
 6. Even vragen, ik had ook problemen met mijn eid card reader die niet geïnstalleerd kon worden. Ik vond toen de uitleg dat de drivers voor de acr38u niet meer werden meegenomen in min 19.2 en dat ik deze van een vorige versie diende te gebruiken met een duidelijke uitleg en links hoe er te geraken. Dit probleem werd zo opgelost. Zou het kunnen dat er met de printer drivers ook zo iets dergelijks gebeurt en dat ik dus ergens dien te gaan zoeken naar een oudere versie van die drivers?
 7. en heb dan sh hplip-3.19.12.run moeten doen, volledig uitgevoerd volgens mij
 8. AAnvullend: als ik bij eigenschappen ga kijken naar printerstatus, krijg ik volgende melding: "Inactief - File "/usr/lib/cups/filter/hpcups" not available: No such file or directory" volgens mij dus een driver die mankeert, als ik dan ga kijken bij HP naar de drivers, zeggen ze daar dat ze voor linux geen drivers hebben en dat ik moet zoeken op een andere site, maar welke dan?
 9. nu krijg ik volgende: pierre@pierre-Aspire-ES1-523 ~ $ sudo apt install hplip-gui [sudo] wachtwoord voor pierre: Pakketlijsten worden ingelezen... Klaar Boom van vereisten wordt opgebouwd De statusinformatie wordt gelezen... Klaar hplip-gui is reeds de nieuwste versie (3.17.10+repack0-5). 0 opgewaardeerd, 0 nieuw geïnstalleerd, 0 te verwijderen en 0 niet opgewaardeerd. pierre@pierre-Aspire-ES1-523 ~ $ hp-toolbox Opdracht 'hp-toolbox' niet gevonden, maar deze kan worden geïnstalleerd met: sudo apt install hplip-gui
 10. ik krijg volgende melding: " Queue Name Description Location Make and Model Status HPviaserver HPviaserver 192.168.1.201 HP Deskjet d2300 Series, hpcups 3.17.10 Idle - "File "/usr/lib/cups/filter/hpcups" not available: No such file or directory""
 11. Excuses voor mijn late antwoord maar ik ben niet altijd in de mogelijkheid om mijn laptop te benutten vandaar. Gelukt is het niet. Ik krijg volgende melding: "Er is een fout opgetreden tijdens de CUPS-bewerking: ‘Bestand of map bestaat niet’." Ik heb, volgens mij, alles gedaan zoals voorgeschreven eveneens het commando om cups te herstarten uitgevoerd. Wat nu?
 12. Tot voorheen was mijn laptop acer es1-523 via een printserver verbonden met mijn color laserjet 2605 en werkte prima. Spijtig genoeg heeft deze laatste het na jaren trouwe dienst opgegeven. Ik heb hier in huis nog een hp deksjet d2360 staan en denk dan deze maar even in te schakelen. Ik sluit aan op de printserver, hou al mijn instellingen zoals bij de laserjet maar verander wel de printer dus van 2605 naar 2360. Ik krijg echter geen testpagina maw, het ding werkt niet. Bij controle door een vakman was het wel degelijk de 2605 die het opgegeven had en ben ik dus zeker dat de printserver nog wel zijn ding doet. Mijn os is linux mint en wanneer ik controle doe via fing werkt dus de server nog prima. Verbonden met de kabel blijkt de 2360 het wel te doen maar hier in huis is het echt geen sinecure om een kabel door de living te trekken om zo te werken. Moet ik dan hier of daar een instelling aanpassen, heb dus een printernaam, locatie, apparaat uri, merk en model ingevoerd zoals bij de 2605.
 13. Ik zou zo een my cloud zelf willen aankopen en installeren. Kan je dit echter op een deftige manier klaar krijgen met een OS mint 18.1
 14. Hensyr, Bedankt voor de moeite en sorry voor het bezorgde grijze haar dat je er misschien van kreeg, je verdient een pluim
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.