Knapgastje

Lid
 • Aantal items

  97
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Knapgastje

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 21-07-49

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Linux, mint 18.3
 • Monitor
  15.4 HD bluelight shield
 • Moederbord
  ?
 • Processor
  AMD A8
 • Geheugen
  8 GB DDR32 L
 • Grafische Kaart
  ?
 • Harde Schijf
  256 GB SSD

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis
 1. Hallo Hensyr, spijtig dat dus inderdaad linux-gebruikers niet mee gerekend worden door bepaalde leveranciers van hardware. In alle geval, bedankt voor alle moeite
 2. Hallo Hensyr, Met mijn excuses maar het gps toestel wordt regelmatig gebruikt door mijn zoon in zijn vrachtwagen, zo ook nu dus, ik had je natuurlijk moeten laten weten dat de test even kon duren. In alle geval, hartelijk dank voor uw hulp en moest je inderdaad Garmin willen aanschrijven, ik kijk met ongeduld uit naar hun reactie.
 3. Hoi Hensyr, na alle raad van u te hebben gevolgd en dus alles geïnstalleerd te hebben, zondag grote testdag geweest. Nu krijg ik in mijn menu wel "gebabbel", "QlandkarteGT", en "Google earth" te zien, maar ik geraak blijkbaar niet verbonden met het GPS toestel. Moet ik hiervoor nog iets anders downloaden, installeren of dergelijke want ik begin er stilaan aan te twijfelen of dit ooit in orde gaat komen.
 4. Dag Hensyr, de import is ondertussen gelukt dus dat stapje ben ik ook weer verder, nu alleen nog dat stukje qlandkartegt-garmin wat blijkbaar niet in mijn synaptic zit.
 5. Hallo Hensyr, de plugin was wel degelijk geïnstalleerd. Nu wat betreft de .xml link: als ik daar op klik krijg ik volgende melding: Dit XML-bestand lijkt geen geassocieerde stijlinformatie te hebben. De documentstructuur is hieronder weergegeven. <useragentswitcher><folder description="GarminPluginFake"><useragent description="Firefox 3.0.10 (Win XP)" useragent="Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10" appcodename="Mozilla" appname="Firefox" appversion="3.0" platform="Win32" vendor="" vendorsub=""/></folder></useragentswitcher> is dit correct? Ik heb dus geklikt op de knop "opslaan" Heb het dus wel degelijk "gedownload" maar ik weet niet waar dat ergens geplaatst is. Moet dit op een specifieke map opgeslagen worden of gaat dit automatisch. Wat doe ik nu verder met :qlandkartegt-garmin wat blijkbaar niet in mijn synaptic zit.
 6. Halo Hensyr, ben alweer enkele stappen verder geraakt. Ik sneuvel echter nog op het volgende: - qlandkartegt-garmin blijkt niet in mijn pakketbeheer te zitten - https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/59/ is toegevoegd maar, - Klik op deze link met de rechtermuisknop en in het snelmenu kiest u voor "Koppeling opslaan als..." Dubbelklik op documenten en op de knop "Opslaan" (opslaan als xml-document). welk doument is dat want daar geraak ik niet verder want dat opgeslagen html doc weet ik dus niet waar te vinden.
 7. Hoi Hensyr, dit krijg ik te zien xed 1.2.2 een kleine lichtgewicht-tekstbewerker
 8. Ik heb gedit apart geïnstaleerd. Als ik nu het commando sudo gedit /etc/udev/rules.d/51-garmin.rules krijg ik een leeg kladblok, na heet invullen van dan hete regeltje zoals gegeven door Hensyr wordt dat het hierbijgevoegde print screen . Ga ik dan kijken in terminal wordt dat: pierre@pierre ~ $ sudo gedit /etc/udev/rules.d/51-garmin.rules [sudo] wachtwoord voor pierre: (gedit:2139): Gtk-WARNING **: Theme directory of theme default.kde4 has no size field ** (gedit:2139): WARNING **: Set document metadata failed: Instellen van attribuut metadata::gedit-spell-enabled is niet mogelijk ** (gedit:2139): WARNING **: Set document metadata failed: Instellen van attribuut metadata::gedit-encoding is niet mogelijk ** (gedit:2139): WARNING **: Set document metadata failed: Instellen van attribuut metadata::gedit-position is niet mogelijk gezien mijn engels nul is, wat moet er nu gebeuren
 9. Hoi Hensyr, wat doe ik fout: sudo gedit /etc/udev/rules.d/51-garmin.rules melding: [sudo] wachtwoord voor pierre: sudo: gedit: opdracht niet gevonden
 10. Ik heb jullie raad gevolgd en dus zoals Hensyr liet weten, heel die "babbel" historie geïnstalleerd. Ik heb ook, zoals in de doorgegeven tips van porrelaar, de ppa mee geïnstalleerd. Ik loop nu echter vast op de volgende tip van Hensyr om een regel toe te voegen aan het kladblok (notepad in mijn geval). Ik geef volgende commando op in terminal: "sudo notepad /etc/udev/rules.d/51-garmin.rules" en krijg dan volgende foutmelding: "wine: /home/pierre/.wine is not owned by you". Zeker weten dat ik in dit opzicht wine nergens vernoemd heb en dat, indien het dan toch nodig zou zijn, zeker dat dit geïnstalleerd staat op mijn laptop. Iemand verdere raad
 11. Ik heb een gps GARMIN DEZL 770. Dit toestel vraagt om een update te doen. Ik krijg dit echter niet in orde met mijn os mint 17.3. kan er iemand hier opheldering rond geven.
 12. Op info van telenet vond ik het volgende: ga naar account toevoegen, app imap, daar richtlijnen volgen. Ik moet dan mijn mail-adres, wachtwoord opgeven, vervolgens handmatig instellen aanklikken, dan mijn gebruikersnaam, beveiliging ssl, poort 993, server imap.telenet.be, klikken op volgende. Dan krijg ik de melding dat ik niet kan verbinden met de server maar ik kan ook niet verder om instellingen te doen,
 13. Ik probeer tevergeefs mijn telenet e-mail in te stellen op mijn tablet "acer model a3-a20, android versie 4.4.2" Ik heb gekozen voor "account toevoegen", vul mijn mail adres en wachtwoord in, dan volgens de aangegeven info op internet, "imap.telenet.be, beveiliging SSL/TLS, poort 993". Ik moet dan op Volgende klikken en krijg dan steevast de melding dat hij geen verbinding kan maken met de server. Toch ben ik online gezien ik wel op internet geraak enz... Heeft iemand dit nog ondervonden op een soortgelijk toestel en hoe los ik dit op?
 14. Dag superjona, bedankt voor je info. Ondertussen is de kogel door de kerk en heb ik mij een Acer Aspire ES15 aangeschaft. Het heeft heel wat aarde aan de dijk gehad maar bezit nu een (hopelijk) goed "speelgoedje" met een AMD A8 met 8 gig Ram en een ssd van 256 gig. Snel is dit ding in alle geval wel, heb alleen problemen ondervonden om linux mint naast windows 10 te krijgen en ben op het laatste overgestapt op het ultieme redmiddel, windows er volledig af en een complete linux installatie. Werkt heel vlot op het moment.
 15. Mijn HP mini die ik enkel gebruik op verplaatsing (om cursus te geven) heeft de geest gegeven. Ben ik dus op zoek naar iets nieuws, niet te groot om makkelijk ergens in een tas mee te nemen samen met boeken e.d. Thuis werk ik op acer aspire 17" waar ik zeer tevreden over ben maar deze is vrij groot om mee te sleuren. Een tablet zou misschien de oplossing kunnen zijn maar daar kan ik geen "actieve" powerpoints op draaien. Ik bedoel hiermee dat ik een dia kan laten verschijnen in verschillende tekst en foto delen en niet ineens de gehele dia. Als ik wat rondfiets op internet, lijkt mij bijvoorbeeld een acer uit de swift reeks wel iets maar deze wordt mij door diverse mensen afgeraden. Heeft het te maken met het OS (linux) dat ik gebruik of andere redenen, ik weet het niet. Kan er mij iemand raad geven, de financiële aderlating die ik hieraan zou koppelen ligt tussen €500 en €800 en dus liefst iets van acer gezien ik deze ken.