Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Knapgastje

Lid
 • Aantal items

  102
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Knapgastje

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 21-07-1949

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Linux, mint 19.1
 • Monitor
  15.4 HD bluelight shield
 • Moederbord
  ?
 • Processor
  AMD A8
 • Geheugen
  8 GB DDR32 L
 • Grafische Kaart
  ?
 • Harde Schijf
  256 GB SSD

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis
 1. my heritage installatie

  Alvast dank aan iedereen voor de hulp. Ik heb, omdat een collega daar ook op werkt en dat hij beweert dat Aldfaer het meest gekende is, de installatie van die geneaprogramma volledig gevolgd zoals doorgegeven. Aldfaer werkt dan ook prima alleen, ik denk dat er iets niet klopt. Zelf ben ik geboren in 1949 en ik zou volgens Aldfaer (import via gedcom) gehuwd zijn met een dame geboren in 1759. Dat durf ik aan mijn wederhelft niet laten zien . Ik denk dus dat ik maar een studie ga maken ivm gebruik van Gramps en me daartoe ga beperken.
 2. my heritage installatie

  Hallo, 't is niet dat ik windows programma's wil draaien op een linux installatie, 't was gewoon omdat ik geen ander programma kende. Op het moment is alles wel opgelost door eenzelfde programma dat met gemeld werd en dat eigenlijk idem is als myheritage... dan wel out of the box van linux. "Gramps" is dus deze tegenhanger.
 3. Hallo, gezien alles hier doet wat ik wil doen al even geleden dat ik hier nog was. Nu toch even volgende vraag, gezien ik met mijn stamboom bezig ben had ik graag de software "my heritage family tree builder" geïnstalleerd. Blijkbaar bestaat deze echter alleen voor windows. Ik probeer dan maar via "wine" maar krijg telkens een foutmelding. "Het programma MyHeritage.exe is een serieus probleem tegengekomen en moet afgesloten worden. Excuses voor het ongemak." Ik kan dan op een knopje klikken "toon Details" maar dan krijg ik een scherm "even geduld a.u.b. Gedetailleerde informatie wordt geladen..." Dit blijft dan staan tot in de eeuwigheid. Is er iemand die me kan zeggen hoe ik dit alles in werking krijg. Bedankt
 4. Hallo Hensyr, als ik de instellingen bekijk van mijn draadloos internet, lijkt volgens mij alles in orde. Ik heb in alle geval tot op heden niets aangepast aan deze instellingen (ken daar niet genoeg van) waardoor ik er van uit ga dat deze nog steeds staan zoals in het verleden. Kan het helpen als ik u een printscrean van deze instellingen doorstuur?
 5. Ik ben in het bezit van een printer hp colorlaserjet 2605. Via een edimax printserver is deze verbonden met mijn laptop met besturings systeem linux mint. Tot heden werkte hij perfect en plots niet meer. Via de kabel, wat hier in huis een hele operatie is, werkt de printer nog wel. Via mijn gsm waarop ik de app "fing" zette, is de printserver nog zichtbaar, dus volgens mij nog ok. Ik heb al getracht om de printer te verwijderen en terug te installeren, geeft geen positief effect dus, nog geen werking. Gezien ik toch regelmatig de printer gebruik en dus heel de historie met de kabel liefst vergeet, weet er iemand wat hier fout kan lopen. Als ik met de kabel werk is dit met verlengsnoeren waarbij ik het kabeltje dat ik voor mijn verbinding server -- printer gebruik, ook wordt gebruikt, daar ligt het dus ook niet aan. Wanneer ik een printcommando geef, krijg ik de melding dat het document naar de printer is verzonden om afgedrukt te worden en even later dat het document afgedrukt is, toch gebeurt er niets. Help!
 6. Update gps

  Hallo Hensyr, spijtig dat dus inderdaad linux-gebruikers niet mee gerekend worden door bepaalde leveranciers van hardware. In alle geval, bedankt voor alle moeite
 7. Update gps

  Hallo Hensyr, Met mijn excuses maar het gps toestel wordt regelmatig gebruikt door mijn zoon in zijn vrachtwagen, zo ook nu dus, ik had je natuurlijk moeten laten weten dat de test even kon duren. In alle geval, hartelijk dank voor uw hulp en moest je inderdaad Garmin willen aanschrijven, ik kijk met ongeduld uit naar hun reactie.
 8. Update gps

  Hoi Hensyr, na alle raad van u te hebben gevolgd en dus alles geïnstalleerd te hebben, zondag grote testdag geweest. Nu krijg ik in mijn menu wel "gebabbel", "QlandkarteGT", en "Google earth" te zien, maar ik geraak blijkbaar niet verbonden met het GPS toestel. Moet ik hiervoor nog iets anders downloaden, installeren of dergelijke want ik begin er stilaan aan te twijfelen of dit ooit in orde gaat komen.
 9. Update gps

  Dag Hensyr, de import is ondertussen gelukt dus dat stapje ben ik ook weer verder, nu alleen nog dat stukje qlandkartegt-garmin wat blijkbaar niet in mijn synaptic zit.
 10. Update gps

  Hallo Hensyr, de plugin was wel degelijk geïnstalleerd. Nu wat betreft de .xml link: als ik daar op klik krijg ik volgende melding: Dit XML-bestand lijkt geen geassocieerde stijlinformatie te hebben. De documentstructuur is hieronder weergegeven. <useragentswitcher><folder description="GarminPluginFake"><useragent description="Firefox 3.0.10 (Win XP)" useragent="Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10" appcodename="Mozilla" appname="Firefox" appversion="3.0" platform="Win32" vendor="" vendorsub=""/></folder></useragentswitcher> is dit correct? Ik heb dus geklikt op de knop "opslaan" Heb het dus wel degelijk "gedownload" maar ik weet niet waar dat ergens geplaatst is. Moet dit op een specifieke map opgeslagen worden of gaat dit automatisch. Wat doe ik nu verder met :qlandkartegt-garmin wat blijkbaar niet in mijn synaptic zit.
 11. Update gps

  Halo Hensyr, ben alweer enkele stappen verder geraakt. Ik sneuvel echter nog op het volgende: - qlandkartegt-garmin blijkt niet in mijn pakketbeheer te zitten - https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/59/ is toegevoegd maar, - Klik op deze link met de rechtermuisknop en in het snelmenu kiest u voor "Koppeling opslaan als..." Dubbelklik op documenten en op de knop "Opslaan" (opslaan als xml-document). welk doument is dat want daar geraak ik niet verder want dat opgeslagen html doc weet ik dus niet waar te vinden.
 12. Update gps

  Hoi Hensyr, dit krijg ik te zien xed 1.2.2 een kleine lichtgewicht-tekstbewerker
 13. Update gps

  Ik heb gedit apart geïnstaleerd. Als ik nu het commando sudo gedit /etc/udev/rules.d/51-garmin.rules krijg ik een leeg kladblok, na heet invullen van dan hete regeltje zoals gegeven door Hensyr wordt dat het hierbijgevoegde print screen . Ga ik dan kijken in terminal wordt dat: pierre@pierre ~ $ sudo gedit /etc/udev/rules.d/51-garmin.rules [sudo] wachtwoord voor pierre: (gedit:2139): Gtk-WARNING **: Theme directory of theme default.kde4 has no size field ** (gedit:2139): WARNING **: Set document metadata failed: Instellen van attribuut metadata::gedit-spell-enabled is niet mogelijk ** (gedit:2139): WARNING **: Set document metadata failed: Instellen van attribuut metadata::gedit-encoding is niet mogelijk ** (gedit:2139): WARNING **: Set document metadata failed: Instellen van attribuut metadata::gedit-position is niet mogelijk gezien mijn engels nul is, wat moet er nu gebeuren
 14. Update gps

  Hoi Hensyr, wat doe ik fout: sudo gedit /etc/udev/rules.d/51-garmin.rules melding: [sudo] wachtwoord voor pierre: sudo: gedit: opdracht niet gevonden
 15. Update gps

  Ik heb jullie raad gevolgd en dus zoals Hensyr liet weten, heel die "babbel" historie geïnstalleerd. Ik heb ook, zoals in de doorgegeven tips van porrelaar, de ppa mee geïnstalleerd. Ik loop nu echter vast op de volgende tip van Hensyr om een regel toe te voegen aan het kladblok (notepad in mijn geval). Ik geef volgende commando op in terminal: "sudo notepad /etc/udev/rules.d/51-garmin.rules" en krijg dan volgende foutmelding: "wine: /home/pierre/.wine is not owned by you". Zeker weten dat ik in dit opzicht wine nergens vernoemd heb en dat, indien het dan toch nodig zou zijn, zeker dat dit geïnstalleerd staat op mijn laptop. Iemand verdere raad
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×