Ga naar inhoud

wverheyen

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door wverheyen

  1. Installaties moet je altijd als user 'root' doen (maar dit is wel de top administrator in Linux en dus opletten wat je met die user doet en de tijd tot een strict minimum beperken) Als je dan zelf de instructie 'su root' doet, dan heb je (meestal wordt daar naar gevraagd bij installatie) het wachtwoord nodig van de root gebruiker Of je kan de instructie 'sudo su' proberen en dan heb je je eigen wachtwoord nodig om root administrator te worden. In beide gevallen als de installatie nadien gelukt is, moet je (zo snel mogelijk) 'exit' doen. Als je als linux distributie een op Debian gebaseerd systeem heeft (Debian is zelf ook een soort distributie), zoals het populaire Ubuntu (of Kubuntu/Edubuntu/XUbuntu), dan zou je met die apt-get instructie de installatie automatisch moeten kunnen doen: maar ook als 'root' gebruiker (die sudo instructies hierboven doen dat dus ook: dus geen sudo su nodig, wel je eigen wachtwoord).
  2. Als ik de melding krijg van een 'No such file or directory', in dit geval als je van directory wil wijzigen, dan geef ik die cd commando's één voor één in, zodat je tenminste weet waar het stremt (welke directory niet werkt): cd /home cd username (ik veronderstal dat je als gebruiker anders noemt dan het effectieve 'username' en dat je deze in geeft?) cd Desktop cd wine-1.5.11 Geloof zelfs dat, als je bash hebt, met enkele letters in te geven en de [TAB] toets in te drukken hij (in dit geval) je folder aanvult (als er natuurlijk niet meerdere soortgelijke foldernamen/bestanden/... bestaan die ook aan je ingegeven letters beantwoorden). Bijvoorbeeld: cd Desk ingeven [TAB] toets indrukken => En hij maakt, indien folder Desktop bestaat daar automatisch Desktop van
  3. Dacht wel dat het een drastische maatregel betrof, doch gezien ik er toch al heel lang mee zat (blijkbaar niet alleen) en all over internet (vanuit Microsoft support groups) niet anders dan (min of meer) verwezen wordt naar die inplace upgrade, toch maar die stap gebruikt (had een flauw vermoeden dat jullie me mogelijks ook die weg ging laten inslaan). => Nadien een stevige backup partitie aangemaakt en gevuld zodat ik kan teruggrijpen en mijn PC bolt weer deftig. => En nu heb ik tevens een full-fetched Windows 7 DVD'ken ipv zo een upgrade Vista geval
  4. Heb vernomen dat een inplace upgrade soelaas brengt. Echter, gezien mijn laptop voorzien was van Vista met nadien een upgrade DVD voor Windows 7 gebruikt te hebben en nadien nog eens SP1 geïnstalleerd te hebben was deze niet (meer) bruikbaar. Bij DigitalRiver (Official Windows 7 SP1 ISO from Digital River « My Digital Life) dan maar de Nederlandstalige Pro gedownload gisteren, het ei.cfg bestand vervangen voor Home Premium te bekomen en deze inplace upgrade uitgevoerd. Nu blijkt alles terug te werken.
  5. Heb onlangs op een nieuw aangekochte netbook (welke toch ook gekend zijn als tragere versies van laptops) lubuntu gezet en ben van mening dat dit uitstekend moet draaien op jouw PC. => Heeft tevens een zogenaamd updatecenter (om security en andere updates binnen te halen) en bijna dagelijks zijn er wel updates.
  6. Beste, Kunnen de experten hier me helpen met mijn problemen met Diagnostic System Host die niet start (ook niet vanuit een als administrator uitgevoerd cmd.exe met 'sc start WdiSystemHost') en mijn Superfetch service die fout 2 meldt: kan opgegeven bestand niet vinden (de prefetch leegmaken en starten werkt wel zei het slechts 1 maal: dus niet meer na opstarten). Het sfc /scannow geeft op het eind aan dat er fouten gevonden zijn, doch een findstr /c:"SR" CBS.log > [tijdelijk bestand] vertoond dan weer geen tekenen van fouten. Wim.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.