Ga naar inhoud

Big_Apple

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Big_Apple

  1. Mja, ik dacht automatisch aan de temperatuur omdat die in het verleden ook al eens problemen veroorzaakte (te hoog in combinatie met uitvallend systeem). Toen heb ik hem binnengebracht bij de handelaar die hem indertijd voor mij heeft samengesteld en die verklaarde toen dat het waarschijnlijk een foute registratie was omdat de processor bij constante temperaturen van 90°C en hoger allang naar de vaantjes zou moeten geweest zijn. Ik weet niet meer hoe hij het probleem toen heeft opgelost maar ik heb er toen na een schoonmaakbeurt weer een tijdje geen last meer van gehad. Tot eergisteren dus.
  2. Dat denk ik achteraf bekeken ook. Het was echt een heel dun laagje dat amper zichtbaar was. PC is wel al 9 jaar oud, wordt intensief gebruikt, en koelpasta is nooit opnieuw aangebracht. Wat is de rol van stof in de koeler / ventilator? Het is een heel gedoe om dat er vantussen te krijgen en als dat weinig zou uitmaken ga ik er in het gevolg minder tijd aan besteden.
  3. Vandaag nieuwe pasta aangebracht. Eerst grondig oppervlakken schoongemaakt met ontsmettingsalcohol en brilpoetsdoekje. Vlak daarvoor was de pc nog eens uitgevallen. Maar nu loopt alles vlotjes. Speccy geeft een temp van 49 graden wa
  4. Koellichaam , niet aan ventilator gekomen buiten proper maken.
  5. Neen, daar zat ook geen koelpasta. Wel een hardnekkig stoflaagje. Hoeveel koelpasta zou daartussen moeten?
  6. Vanavond viel mijn pc opeens uit. Na hem opnieuw te hebben opgestart heb ik onmiddelijk Speccy gestart om de CPU temperatuur te controleren. Die gaf meer dan 100°C aan. Daarop heb ik de pc onmiddellijk weer uitgeschakeld, geopend en ontstoft. CPU-koeler gedemonteerd en ontstoft, alsook fans, voeding etc. Nu weer heropgestart en loopt normaal maar Speccy blijft dezelfde temperatuur aangeven (al vanaf het begin eigenlijk). Dit terwijl hij alles bijeen zeker een uur niet gedraaid heeft. Kan dit een valse melding zijn? Kapotte sensor? Hoe kan ik dit controleren en wat doe ik eraan? Systeem: http://speccy.piriform.com/results/KTpNuk3p7k0C0AUlas7vv53 Dank!
  7. Ik ben naar BIOS geweest. Bij hard disk drives stonden twee opties: de eerste was de gewone harde schijf, de tweede de SSD-schijf. Ik heb de SSD-schijf bovenaan gezet. Bij Boot Device Priority stond First Floppy Drive bovenaan (heb ik niet eens). SSD-schijf stond op derde plaats na gewone harde schijf. Ook hier heb ik SSD-schijf bovenaan gezet. PC startte nu ook zonder problemen op. Vreemd.
  8. Ok, ik wil de pc opstarten om je instructies op te volgen, en hij start normaal op. Was/is het dan een hardwareprobleem? Het kan toch moeilijk zichzelf opgelost hebben zonder dat ik in tussentijd iets met de pc gedaan heb? Google Driveprobleem is er wel nog steeds... Ik ga eventueel toch je stappen eens opvolgen ter controle.
  9. http://speccy.piriform.com/results/iKqR6o8gRCXkVRfvnkcQyCs
  10. Hiermee ben ik niet vertrouwd, neen. En ik heb ook geen handleiding bij mijn pc. Het is geen merk-pc, maar een op aanvraag samengestelde. Is het moeilijk?
  11. Nee, ik ben niet in de bios actief geweest. Wel is het zo dat er enige tijd geleden een SSD-schijf geplaatst is (door een professional) en dat op die schijf een clean install van windows is gebeurd, terwijl dat vroeger vanop mijn C: schijf gebeurde. Zou het kunnen dat de pc om de één of andere reden standaard inderdaad op de verkeerde (interne) schijf aan het zoeken is naar windows (die dus niet via USB aangesloten is)? Het probleem deed zich voor de eerste keer voor de ochtend nadat hij eens verkeerd is uitgeschakeld (zonder eerst af te sluiten).
  12. Nee, maakt geen verschil. Externe HDD staat trouwens enkel aan als ik hem nodig heb.
  13. Sinds deze week wil mijn pc niet meer op een gewone manier opstarten. Hij geeft telkens 'loading files' aan waarna ik op een blauw windows-scherm terechtkom met drie opties: Windows 10 starten (hersteld); pc opnieuw instellen of afsluiten. Als ik voor de eerste optie kies dan valt hij uit en start hij vanzelf opnieuw op waarna hij opnieuw op dezelfde pagina terechtkomt. Ik heb voorlopig een workaround gevonden: vlak na het opstarten op esc drukken, via het boot menu manueel de schijf kiezen waarop windows staat, op enter drukken en direct daarna op F8. Dan start hij verder normaal op. Maar dit is geen blijvende oplossing. Daarbij heb ik tegenwoordig ook problemen met Google Drive. De applicatie geeft vlak na het opstarten een foutmelding (D41D) en kan enkel worden afgesloten. Opnieuw installeren, account ontkoppelen en herkoppelen, andere accounts proberen, niets helpt. Ik dacht dat het misschien gelinkt was aan het opstartprobleem aangezien beide problemen gelijktijdig zijn begonnen? Bedankt voor wie hulp kan bieden. edit: OS is windows 10 (up to date). Start normaalgezien op vanaf SSD-kaart.
  14. Ok. Dikke merci. Ik laat weten als het probleem definitief verholpen blijkt te zijn. IOBIT heb gedownload om het probleem op te lossen. Dus dat is niet de oorzaak. Ik heb onlangs een mp3 gedownload die via de apple store niet lukte om te downloaden. Daarvoor waarschijnlijk een niet al te frisse website gebruikt. Dat zou het wel eens kunnen geweest zijn. Wel opvallend dat al die andere adware scanners er nooit in geslaagd zijn de bron van de infectie te verwijderen.
  15. Op het eerste gezicht niet. Ben wat random op links aan het klikken. Nog geen ongewenste pagina's. Kun je zien wat de boosdoener was? En wat heeft het uiteindelijk (hopelijk) verwijderd? Adware cleaner?
  16. Ik heb op verwijderen geklikt. AdwCleaner[C1].txt AdwCleaner[S2].txt
  17. Veel levert het niet op. Klik ik niettemin gewoon op verwijderen?
  18. Geen probleem. Ik dacht eventjes dat mijn vraag door de mazen van het net geglipt was.
  19. Zou iemand eens kunnen kijken aub? Probleem is er nog steeds.
  20. Dit maal als administrator uitgevoerd: log.txt
  21. Hallo Bij het surfen met Google Chrome (in Microsoft Edge schijnt het probleem zich niet voor te doen) openen zich ongevraagd, telkens wanneer ik willekeurig in een pagina klik of wanneer ik op een link klik. Ik heb intussen al vanalles geprobeerd om het probleem op te lossen: - Virusscan met ESET NOD32 (niks gevonden) - Scan met Spybot (niks gevonden) - Scan met Spyhunter (veel gevonden in het register, telkens verwijderd maar het keert terug). - Scan met Hitman Pro (niks gevonden) - Scan met SUPERantiSpyware (opnieuw enkel registersleutels) - Scan met ESETsysrescue (niks gevonden) - Scan met Malwarebytes (2 registersleutels gevonden die relateren aan Hijack.AutoConfigURL. Verwijderd, maar keren telkens terug na heropstart). Deze scans heb ik telkens herhaald in veilige modus én na gewone heropstart. Ik werk met Windows 10. Ik heb een log gemaakt met Hijack This en dat in bijlage toegevoegd, alsook het logje van Malwarebytes. Ik zou het erg appreciëren als er iemand eens naar zou willen kijken want ik heb de indruk deze zich goed verborgen heeft. log.txt Malwarebytes resultaat.txt
  22. Een aantal uur geleden schakelde mijn pc over op blue screen en startte vervolgens opnieuw op. Volgens CPU thermometer was de core temp 96°C. Speedfan vertelde hetzelfde verhaal. Vervolgens kast opengedaan. Eén van de fans verplaatst van achteraan vanboven naar opzij, zodat die rechtstreeks op de CPU zou blazen, in combinatie met een fan aan de bovenkant die lucht naar buiten blaast. Ook met stofzuiger stof weggehaald. Opnieuw opgestart. Temperatuur onmiddelijk naar 85°C. Daarna verder geklommen naar 107°C. Toen heb ik hem afgelegd om erger te voorkomen. Nu vraag ik me dus af: ligt het aan de configuratie van de fans? Vanonder is er een fan in de voeding die lucht naar boven blaast (dus ik veronderstel dat hij tegelijk lucht van buiten aanzuigt). Halverwege zit een grafische kaart met twee fans er vanonder op. En dan vanboven twee fans: één opzij die lucht naar binnen trekt, en één vanboven die lucht naar buiten blaast. Of zou het kunnen dat hij de temperatuur fout meet? Specificaties: - Moederbord: Foxconn A7GM-S 2.0 - Processor: AMD Phenom II X4 - Windows 7
  23. Ik kan normaalgezien mijn pc-gerelateerde problemen zelf oplossen door te googlen, maar voor dit probleem vind ik nergens een oplossing. Als ik met google Chrome naar afbeeldingen zoek, en ik klik een afbeelding aan, en ik probeer daarna terug te keren naar de zoekresultaten, dan toont hij het deel van de pagina opnieuw waar de miniatuurweergave van de afbeelding stond waar ik op geklikt had (niks vreemds dus). MAAR: als ik daarna naar beneden scroll, een tweede afbeelding aanklik en daarna opnieuw terugkeer naar de zoekresultaten, dan toont hij opnieuw het deel van de pagina waar ik de eerste foto had aangeklikt! Dit gebeurt enkel bij image search, niet bij de gewone zoekfunctie. Hetzelfde probleem komt ook voor op facebook, lastfm en waarschijnlijk nog een heleboel andere sites. In Firefox komt het probleem niet voor. Voor de volledigheid: ik heb de extenties adblock, countryflags, settingsprotector en typeaheadfind ingeschakeld in chrome.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.